Η κοινωνια μας παραγει αναμεσα στα αλλα απορριμματα και μεταλλο.Σημερα οι τιμες για το σιδερο εχουν πεσει παγκοσμια και στη χωρα μας. Ειναι περιπου 12 λεπτα το κιλο 120 ευρω ο τονος για την Α κατηγορια και 1 λεπτο λιγωτερο για την Β.

Οι Χαλυβουργιες κλεινουν.Η αγορα βυθιζεται.Ψηλα ειναι μονο ο χαλκος.Οι μονοι που εχουν μεινει να μεταφερουν το σιδερο να το απομακρυνουν απο τα συμμεικτα σκουπιδια μας ειναι οι Ρομα.Βγαζουν ελαχιστα απο αυτη την δραστηριοτητα ανακυκλωσης ποσα κιλα σιδερο να μαζεψουν καθημερινα απο τα σκουπιδια ποση η βενζινη να φτασουν στα κεντρα αγορας και να γυρισουν πισω.Και πολλοι ειναι παρανομοι.Γιατι δεν βγαινουν λεφτα για να πληρωνουν ΤΕΒΕ. Μια μαρτυρια.

https://secure.avaaz.org/el/petition/trohaia_Nayplioy_Argolidas_Ypoyrgeio_Dikaiosynisprostasias_toy_politi_na_epanexetasoyn_ton_adiko_nomo_giati_prokeitai_gi/?rc=fb&pv=9

Γιατί είναι σημαντικό;

Θέλουμε να ζήσουμε!
Ζούμε μαζεύοντας σίδερα από σκουπίδια και ότι μας δίνουν οι άνθρωποι που δεν χρειάζονταν , έτσι τα πουλάμε για ελάχιστα χρήματα. Αυτή είναι η δουλεία μας για να ζήσουμε τα 3 παιδιά μας. Στις 22- 6-16 η τροχαία Ναυπλίου μας σταμάτησε στο Λυγουριό και μας έκοψε ένα πρόστιμο 5.000 ευρώ, μας πήρε την άδεια και το δίπλωμα και έχουμε μείνει στο δρόμο χωρίς αυτοκίνητο και χωρίς 1 ευρώ για να ταΐσουμε τα παιδιά μας. Το αγροτικό που μεταφέρουμε τα σίδερα δεν έχει άδεια για τη μεταφορά αυτών των εμπορευμάτων εφόσον δεν είμαστε ασφαλισμένοι στο ΤΕΒΕ δεν μπορούμε να έχουμε και άδεια για σίδερα, δυστυχώς όμως δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέλθουμε σε τόσο μεγάλο χρηματικό ποσόν της ασφάλειας του ΤΕΒΕ. Γη δεν έχουμε για να μπορούμε να καλλιεργίσουμε λαχανικά ή άνθη που μας επιτρέπει ο νόμος να μεταφέρουμε στο αγροτικό αυτοκίνητο. Δουλειά δε μας δίνει κανείς , πολύ σπάνια συμβαίνει κάποιο μεροκάματο,ο Δήμος δεν μας δίνει δουλειά παρ όλες τις εκκλήσεις μας .
Είμαστε σε αδιέξοδο…
Παρακαλούμε υπογράψτε ! Για να μας επιστρέψουν το δίπλωμα και την άδεια οδήγησης,να φτιάξουν ένα νόμο για να ζούμε κι εμείς, να επιστρέψουμε στην παράγκα μας για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για επιβίωση.
Δημοσιεύτηκε: Ιούνιος 25, 2016