fb_img_1475161433959

Σαν Οικολογος εναντια στα πυρηνικα και σαν αριστερος απλα ανατριχιαζω οταν βλεπω την μεταλλαξη του Τσιπρα.Υμνοι στον ανθρωπο που εχτισε την πιθανοτητα πυρηνικου ολοκαυτωματος στην γειτονια μας

Σιμόν Πέρες: Ένας «πιστός στρατιώτης» του Ισραήλ ::

Πυρηνικά όπλα

Μεταξύ του 1953 και του 1965 ο Πέρες διετέλεσε γενικός διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας και αργότερα αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας. Υπήρξε ο «αρχιτέκτονας» του πυρηνικού προγράμματος του Ισραήλ, το οποίο ακόμα και σήμερα δεν ελέγχεται από την Διεθνή Οργάνωση Ατομικής Ενέργειας (IAEA).

Και όχι μόνο αυτό, αλλά το 1975 είχε μυστική συνάντηση με τον τότε υπουργό Άμυνας του καθεστώτος του Απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής PW Botha, στη διάρκεια της οποίας προσφέρθηκε να του πουλήσει πυρηνικές κεφαλές!

Ο Πέρες ήταν επίσης αυτός που το 1986 εξουσιοδότησε, από τη Ρώμη, την επιχείρηση της Μοσάντ για την απαγωγή του Μορντεχάι Βανούνου, που είχε αποκαλύψει στοιχεία για το κρυφό πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ.

 

Η Σφαγή της Κανά

Το 1996, από την θέση του πρωθυπουργού ο Πέρες διατάσσει την επιχείρηση «Σταφύλια της Οργής», κατά την οποία οι ισραηλινές δυνάμεις σκοτώνουν 154 άμαχους πολίτες στο Λίβανο και τραυματίζουν άλλους 351. Η επιχείρηση θεωρείται ότι δεν ήταν τίποτε άλλο από μια από μια προεκλογική επίδειξη δύναμης. Σύμφωνα με την Ισραηλινή Αεροπορία, τα χωριά στο Νότιο Λίβανο βομβαρδίστηκαν, ώστε να πιεστεί ο Λίβανος και η Συρία να συγκρατήσουν την Χεζμπολάχ.

Η σφαγή της Κανά, η οποία καταδικάστηκε από τον ΟΗΕ, χαρακτηρίστηκε από το Ισραήλ «τεχνικό λάθος». Αργότερα, βέβαια, οι Ισραηλινοί στρατιώτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση ανέφεραν ότι δεν είχαν μετανιώσει για την πράξη τους καθώς σκότωσαν απλά «ένα μάτσο Άραβες», ενώ την ίδια ώρα ο Πέρες δήλωνε ότι όλα έγιναν με υπευθυνότητα και λογική, με ειρηνικές πάντα προθέσεις.

http://info-war.gr/pethane-o-egklimatias-polemou-simon-peres/

Πέθανε ο εγκληματίας πολέμου Σιμόν Πέρες

Σε ηλικία 93 ετών πέθανε ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, υπεύθυνος για το θάνατο χιλιάδων Παλαιστινίων αλλά και τη σφαγή δεκάδων αμάχων σε προσφυγικούς καταυλισμούς του ΟΗΕ στο Λίβανο το 1996.Ο Πέρες χρεώνεται μεταξύ άλλων για τη δημιουργία του πυρηνικού οπλοστασίου του Ισραήλ το οποίο οι κρατικές υπηρεσίες κρατούσαν επτασφράγιστο μυστικό.Από το 1946 που εγκατέλειψε την Πολωνία εντάχθηκε στην παραστρατιωτική οργάνωση Χαγκάνα (προκάτοχο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων) που συμμετείχε στην εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων.Η πολιτική ζωή του Σιμόν Πέρες είναι συνυφασμένη με την μετατροπή του Ισραήλ σε κράτος Απαρτχάιντ με χιλιάδες δολοφονίες, φυλακίσεις και βασανισμούς Παλαιστινίων ενώ στα χρόνια του κλιμακώθηκαν οι παράνομοι εβραϊκοί οικισμοί στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

To 1996, από τη θέση του πρωθυπουργού διέταξε το βομβαρδισμό καταυλισμού προσφύγων του ΟΗΕ στο Λίβανο, στη διαβόητη σφαγή της Κανά. Οι εικόνες αποκεφαλισμένων, από τις βόμβες, παιδιών και γυναικών έκαναν τότε το γύρο του κόσμου και προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις σε όλο τον αραβικό κόσμο.Ως Πρόεδρος έχει συνδέσει το όνομά του με την επιχείρηση Χυτό Μολύβι κατά την οποία σκοτώθηκαν πάνω από 1.400 Παλαιστίνιοι στην πλειονότητά τους άμαχοι, μεταξύ των οποίων και πάνω από 300 παιδιά, αλλά και τη σφαγή στο Στόλο της Ελευθερίας.Παρόλα αυτά ο Σιμόν Πέρες παρουσιαζόταν στον δυτικό κόσμο ως πολιτικός… της ειρήνης Οι επαφές του με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσαν την πρώτη δημόσια ένδειξη για τη στενή συνεργασία που θα ακολουθούσε ανάμεσα στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και το κράτος του Ισραήλ. 

Τσιπρας

Twitter https://ma.twimg.com/twitter-mobile/33aec97991fa2fd8cbef9df6c8d4af2258bb3b1c/javascripts/framebust.js

Prime Minister GR
Η απώλεια του μας θλίβει βαθύτατα. Η προσήλωσή του στην ειρήνη και τη συμφιλίωση στη Μέση Ανατολή είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.