Μιας και ο πρωθυπουργος καμαρωνει πως η κυβερνηση του δινει εκτασεις του ΤΑΙΠΕΔ σε Δημους

Όλη η συνέντευξη Τύπου Τσίπρα στη ΔΕΘ |

Άλλωστε όλους τους προηγούμενους μήνες καταφέραμε να πετύχουμε σημαντικές νίκες σε αυτόν τον τομέα.

Να σας θυμίσω το λιμάνι του Πειραιά, που παραχωρήθηκε η περιοχή των Λιπασμάτων στον δήμο Κερατσινίου.

Να σας θυμίσω την υπόθεση του λιμανιού της Πάτρας, που παραχωρήθηκε όλος ο χώρος του λιμανιού, το μέτωπο δηλαδή της πόλης βγήκε από τη σύμβαση παραχώρησης, της πιθανής παραχώρησης που ενδεχομένως να προκύψει από κάποιον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ στο μέλλον και παραδόθηκε στον δήμο της Πάτρας.

Να σας θυμίσω την υπόθεση του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής ,

την υπόθεση του δήμου Αγίου Δημητρίου, μια μεγάλη έκταση παραχωρήθηκε στον δήμο.

Να σας θυμίσω, επίσης, την υπόθεση του παραλιακού μετώπου όπου πολύ σύντομα θα κάνουμε αντίστοιχες ανακοινώσεις για την παραχώρηση στους δήμους, που αφορά το παραλιακό μέτωπο στην Αττική , όλης της έκτασης του παραλιακού μετώπου.

Άρα, λοιπόν, αυτή είναι η κατεύθυνση την οποία δίνουμε ως κυβέρνηση: Όπου υπάρχει η δυνατότητα το ελληνικό δημόσιο να παραχωρεί στην τοπική αυτοδιοίκηση για χρήσεις που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, η κατεύθυνσή μας είναι να το προχωράμε. Βεβαίως οι υποθέσεις στις οποίες αναφέρθηκα πιο πριν, αφορούν το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου).

μηπως οι δημοτικες παραταξεις Ερμιονιδας της πλειοψηφουσας συμπεριλαμβανομενης πρεπει να θυμηθουν τις προγραμματικες διεκδικησεις τους για αυτη την δημοσια εκταση και την δημιουργια εγκαταστασεων δημοσιας χρησης ;

Μιλαμε για περιπου χιλια στρεματα και το φιλετο ειναι πανω απο το Πορτο Χελι στον καταυλισμο των Ρομα.

Υπαρχει περιβαλλοντικος συλλογος, τοπικο σωματειο , συλλογοι γονεων, πολιτικα κομματα και οργανωσεις περιφερειακες παραταξεις αλλα και δημοτικες που να ενδιαφερονται για σχολειο νεκροταφειο χωρους πρασινου και αθλητισμου στην Ερμιονιδα;

Περα απο την αναπτυξη της οικοδομης και των ξενοδοχειων μιλα κανεις για ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ;Η μηπως μας αρκει η επιβιωση;