Ο ρεαλισμος ειναι ολο και πιο συχνα στην ζωη μας. Ενα καλυτερο μνημονιο αφου δεν γινεται αλλιως, μια καλυτερη χωματερη εδω που φτασαμε , αντε να φτασουμε στα 70 να παρουμε συνταξη (απο το ολοτελα). Ισως η τρελα το να ζητησουμε το αδυνατο ειναι πολυ πιο ρεαλιστικο  απο αυτον τον αργο θανατο.Η αναρτηση αφιερωμενη στις γυναικες ολου του κοσμου

https://www.efsyn.gr/arthro/o-ligos-akrotiriasmos-gia-hari-tis-paradosis

Ο… λίγος ακρωτηριασμός, για χάρη της παράδοσης!

Αφίσα της Unicef κατά του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM)Αφίσα της Unicef κατά του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM)

Ο ΟΗΕ έχει κηρύξει μηδενική ανοχή απέναντι στον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM), αλλά κάποιοι γυναικολόγοι δεν συμφωνούν και προτείνουν να ανταμειφθούν οι χώρες που απαγορεύουν αυτή την πρακτική με το να τους επιτραπεί να κάνουν «μικρές τομές» στα γεννητικά όργανα των κοριτσιών, «για να μην προσβάλλουμε την παράδοση»!

Ξεσηκώνοντας σάλο ανάμεσα σε όσους μάχονται για να καταργηθεί αυτή η αποτρόπαια μέθοδος ελέγχου της σεξουαλικότητας με την ολική ή μερική κοπή των εξωτερικών μερών των γυναικείων σεξουαλικών οργάνων που έχει ακρωτηριάσει τουλάχιστον 200 εκατ. κορίτσια σε περισσότερες από 30 χώρες.

Οι γυναικολόγοι Καβίτα Σαχ Αρόρα και Αλαν Τζέικομπς γράφοντας στη βρετανική Επιθεώρηση Ιατρικής Ηθικής (JME), υποστήριξαν πως «μικρές τομές» στα γεννητικά όργανα των κοριτσιών θα βοηθούσαν τις οικογένειες να πιστεύουν πως τηρούν τις παραδόσεις, ενώ θα προστάτευαν τα κορίτσια από πιο επικίνδυνες μορφές ακρωτηριασμού τους.

Υποστηρίζοντας πως οι νόμοι που απαγορεύουν αυτή την πρακτική έχουν αποτύχει και την έχουν καταστήσει παράνομη και πιο επικίνδυνη για τα κορίτσια, ισχυρίζονται πως αυτές οι «μικρές τομές», κατ’ ευφημισμόν όρος για το κόψιμο ολόκληρων μερών οργάνων, ελάχιστα αλλάζουν την εικόνα των γεννητικών οργάνων των κοριτσιών και «δεν προκαλούν ζημιές, όπως ακριβώς συμβαίνει με την ανδρική περιτομή και γι’ αυτό θα έπρεπε να είναι αποδεκτές από φιλελεύθερες κοινωνίες» (!).

Στις οποίες μάλιστα προτείνουν να αλλάξουν ορολογία και «αντί για το συναισθηματικά φορτισμένο “ακρωτηριασμό” των γεννητικών οργάνων να υιοθετηθεί το “αλλοίωση” ώστε να αποφευχθεί η δαιμονοποίηση σημαντικών πολιτιστικών πρακτικών».

Ειδήμονες στον χώρο της ιατρικής ηθικής απαντούν πως κάθε απόπειρα «αλλοίωσης» (ή όπως αλλιώς θέλουν να την πουν) των γεννητικών οργάνων των κοριτσιών αποτελεί καταδικαστέα πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με την περιτομή.

Κύριος στόχος της είναι ο έλεγχος των γυναικών, η μείωση της σεξουαλικής τους απόλαυσης και η επιβολή της αποχής.

«Οποιαδήποτε μορφή FGM, όπως και αν την αποκαλείς, είναι παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού», καταγγέλλει η οργάνωση FORWARD που μάχεται κατά του FGM στην Αφρική και την Ευρώπη, επισημαίνοντας πως οι γιατροί θα έπρεπε να αμφισβητούν τους βλαβερούς για την υγεία κοινωνικούς κανόνες κι όχι να τους συντηρούν.

Η δε Λεϊλά Χουσέιν, επιζώσα αυτής της πρακτικής και σήμερα ψυχοθεραπεύτρια η οποία έχει συνδράμει πολλά κορίτσια που έχουν υποστεί διαφορετικές μεταξύ τους πρακτικές ακρωτηριασμού των γεννητικών τους οργάνων, μίλησε στον Guardian για τα τρομακτικά οργανικά και σεξουαλικά προβλήματα και τα βαθιά ψυχολογικά τραύματα που αυτή η φρικτή τελετουργία προκαλεί στις γυναίκες:

«Δεν υπάρχει “ασφαλής τομή”, “λίγο κόψιμο”, “ανώδυνη αλλοίωση”, ιδίως δε ως προς τον ψυχολογικό τους αντίκτυπο. Είτε είναι τρύπημα, χαράκωμα, τσίμπημα ή κόψιμο των γεννητικών οργάνων ενός κοριτσιού, δεν παύει να είναι ακρωτηριασμός. Ο FGM είναι παιδική κακοποίηση. Τελεία και παύλα».