Ο συναγωνιστης Αντρεας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ειχε μεσολαβησει να ερθουν Γαλλοι συνδικαλιστες στο Κρανιδι μου εστειλε το παρακατω ενημερωτικο μειλ.Ναι συμφωνω να το διαλυσουμε το μαγαζι του νεου Μετερνιχ.Αλλα….

Κακα τα ψεματα η επιστροφη στην μικρη Ελλαδα υπο την αγρια κηδεμονια μεγαλων δυναμεων, στην  Ελλαδα των ανεξελεγκτων εφοπλιστων και τσιφλικαδων των ΜΜΕ, στην Ελλαδα της περιβαλλοντικης βαρβαροτητας και εξαρτησης του νομισματος της μεσω προσδεσης σε καποιο αλλο ισχυρο νομισμα και παλι…. Δεν θεωρω πως σημερα την διαλυση της ιμπεριαλιστικης ΕΕ την ζητουν κατα κυριο λογο οι εργαζομενοι για να χτισουν τον σοσιαλισμο. Κατα κυριο λογο την θελουν οι εθνικιστες ρατσιστες φασιστες (και μεσα στην εργατικη ταξη)που ψαχνονται για το ξαναμοιρασμα της Ευρωπης στη βαση της επικρατησης του ισχυροτερου.Ξερω θα μου πειτε (και συμφωνω) και τωρα αυτο δεν γινεται; Ναι. Αλλα…Μπερδεμα η κατασταση.

Και στην Αγγλια ειναι οι ακροδεξιοι που θελουν την αποχωρηση. Και με αυτο το τροπο επιζητουν το διωξιμο των ξενων τα κλειστα συνορα τον τελωνιακο προστατευτισμο την μεγαλυτερη προσδεση στις ΗΠΑ και τον επικινδυνο φιλο τους ΤΡΑΜΠ. Οπως και ναναι αυτη η ΕΕ δεν παει αλλο. Και ειναι φορες στην ιστορια που βρισκομαστε σε σταυροδρομι.Σιγουρος σωστος δρομος δεν υπαρχει.

ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Είμαστε εργαζόμενοι, νέοι, συνδικαλιστές και πολιτικοί ακτιβιστές από όλες τις τάσεις του εργατικού κινήματος, καθώς και όλες τις χώρες της Ευρώπης (μέλη ή όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

 

Στις 23 Ιουνίου θα διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα στη Βρετανία, με ένα ερώτημα: «παραμονή» στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή «έξοδος» από αυτή.

 

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε αυτές τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα τμήματα του Εργατικού Κόμματος και τους Βρετανούς εργαζόμενους που, παρά τις οδηγίες της ηγεσίας του Εργατικού Κόμματος και της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ETUC), αποφάσισαν να καλέσουν σε «έξοδο» από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα στις 23 Ιουνίου!

 

Από την Ελλάδα μέχρι την Πορτογαλία, από την Πολωνία μέχρι τη Γερμανία, …. εδώ και χρόνια έχουμε βιώσει την αληθινή σημασία των ευρωπαϊκών συνθηκών που βασίζονται σε «ελεύθερο και ανόθευτο ανταγωνισμό», των κατευθυντήριων οδηγιών και προγραμμάτων που υπαγορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή από την τρόικα (και εφαρμόζονται από όλες τις κυβερνήσεις, ανεξάρτητα από το πολιτικό τους χρώμα).

 

Οι λαοί μας και οι εργαζόμενοι ολόκληρης της Ευρώπης έχουν υποστεί την ίδια πολιτική, είτε οι χώρες τους είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε «εταίροι της ΕΕ»: απορρύθμιση, διάλυση της εργατικής νομοθεσίας και των εργασιακών δικαιωμάτων (συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση, συλλογικές συμβάσεις εργασίας ), ιδιωτικοποίηση-καταστροφή των δημόσιων υπηρεσιών και περικοπές του προϋπολογισμού στο όνομα του εθνικού χρέους, και ζήτημα αμφισβήτησης κάθε μορφής εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.

 

Επισημαίνουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (συνδεδεμένη με το ΝΑΤΟ μέσω συνθηκών) υποστηρίζει τις ξένες στρατιωτικές επεμβάσεις οι οποίες οδηγούν εκατομμύρια προσφύγων στο δρόμο προς την εξορία.

 

Επισημαίνουμε ότι κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις 18 και 19 Φεβρουαρίου, ο Βρετανός Πρωθυπουργός και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξαν σε συμφωνία η οποία θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητα μεταξύ των εργαζομένων. Βάσει της συμφωνίας αυτής, κάθε εργαζόμενος που προέρχεται από μια χώρα της ΕΕ και μεταναστεύει στη Βρετανία θα στερείται για τέσσερα χρόνια όλα τα κοινωνικά δικαιώματα που κέρδισε η βρετανική εργατική τάξη μέσα από αγώνα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει μόνο στον ανταγωνισμό μεταξύ των εργαζομένων, και σε μια νέα επίθεση μείωσης του «κόστους εργασίας» των Βρετανών εργαζομένων και στην ενθάρρυνση ενός κλίματος αντιδραστικής ξενοφοβίας.

 

Εναντίον αυτής της «Ευρωπαϊκής Ένωσης», η οποία προσπαθεί με κάθε δυνατό μέσο να θέσει τους εργαζόμενους τον ένα απέναντι στον άλλο για μεγαλύτερο όφελος των καπιταλιστών και των τραπεζιτών, εμείς αντιτάσσουμε την ενότητα των εργαζομένων και των λαών ολόκληρης της Ευρώπης για την υπεράσπιση και την ανάκτηση των δικαιωμάτων τους , της κυριαρχίας και της δημοκρατίας.

 

Μαζί με 578 αντιπροσώπους, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Τροντχάιμ στο συνέδριο της Νορβηγικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (LO), στηρίζουμε τους Βρετανούς εργαζομένους που θα ψηφίσουν υπέρ της «εξόδου από την ΕΕ» και » αγωνίζονται μαζί με τους εργαζόμενους της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου «..

Μια νίκη των Βρετανών εργαζομένων στις 23 Ιουνίου θα είναι ένα σημείο στήριξης για όλους τους εργαζομένους που με τη δική τους ταξική πάλη σε κάθε χώρα αντιτίθενται στα καταστροφικά σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που ασκούν την πολιτική της.

 

Πρώτοι υπογράφοντες:

-Peter Kreutler, stellvertretender Vorsitzender der AfA im SPD-Unterbezirk Düsseldorf, ver.di-Vertrauensleutekörperleitung und Vorstand im ver.di-Fachbereich 6 (Bund und Länder) Düsseldorf

-Dipl. med. Cornelia Matzke, ehem. Abgeordnete im 1. Landtag Sachsens nach 1989, ver.di-Mitglied

-Norbert Müller, Arbeitsgemeinschaft für Arbeitnehmerfragen (AfA) in der SPD Frankfurt, ver.di-Mitglied

-Holger Pfeiffer, ver.di-Vertrauensmann

-Peter Saalmüller, SPD, ver.di

-Birgit Schutz, Mitglied im Vorstand der AfA im SPD-Unterbezirk Düsseldorf, NGG, Betriebsrätin

-Anna Schuster, ver.di-Vertrauensfrau

– H.-W. Schuster, Vorsitzender der AfA im SPD-Unterbezirk Düsseldorf; ver.di-Vertrauensmann

 

 

 

Υποστηρίζω δημοσίως αυτό το κάλεσμα:

 

Όνομα: …………………………………………..

 

E-mail: ……………………………………………………… ..