Ελαβα μειλ το σηκωνω για την ενημερωση σας.Ειναι γνωστο φανταζομαι πως διαφωνω καθετα με την μνημονιακη κυβερνηση και τα κομματα συνεργασιας που την στηριζουν.Οι Οικολογοι Πρασινοι ειναι σαν κομμα συστημικοι και με τις πολιτικες τους ζητανε εναν καπιταλισμο με ανθρωπινο προσωπο. Ειναι λοιπον χωρις αλλη επιλογη δεκανικι κομματων που διαχειριζονται την καπιταλιστικη εξουσια.

Το κομμα των οικολογων Πρασινωνπανευρωπαικο κομμα με παραρτηματα υπο την καθοδηγηση του μητρικου Γερμανικου κομματος (οπως η Γ Διεθνης για τα ΚΚ παλιοτερα )δεν συσπειρωνει ολους τους Οικολογους αλλα μια ταση της πολιτικης Οικολογιας ενσωματωμενη στο συστημα που κινειται στον ευρυτερο χωρο της σοσιαλδημοκρατιας.

12/2/2016

Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση είχε χθες, Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Ρήγα, στα πλαίσια της προγραμματικής  συνεργασίας των δύο κομμάτων.

Η ατζέντα της συζήτησης περιλάμβανε ενημέρωση από τις δύο πλευρές και αξιολόγηση της πολιτικής συγκυρίας.

Ειδικότερα συζητήθηκαν ζητήματα αιχμής και συμφωνήθηκε η οργάνωση και δρομολόγηση κοινών δράσεων σε κυβερνητικό και πολιτικό επίπεδο, αλλά και συντονισμένων κινήσεων σε ευρωπαϊκό πλαίσιο πάνω σε:

– Ασφαλιστικό – φορολογικό και ειδικότερα στα θέματα κοινωνικής οικονομίας και αγροτών.

– Μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης.

– Διαχείριση απορριμμάτων και προώθηση των νέων σχεδιασμών με βάση τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό, στις αρχές της πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης και διαλογής στην πηγή, με εργαλεία την ενεργοποίηση ΟΤΑ και κοινωνικών συλλογικών φορέων.

– Προστατευόμενες περιοχές και ΤΑΙΠΕΔ

– Μεταναστευτικό – Ευρώπη

Συζητήθηκε τέλος, η οργάνωση της παραπέρα συνεργασίας των δύο κομμάτων.