Tropologia odigoi1

Δεν καταλαβαινω. Ο γειτονας μιλα για λυση του προβληματος μετα απο ενεργειες του κ Δημαρχου και η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων ) για Μεσαιωνα. Δηλαδη η ΠΟΕΔΗΝ καταγγελει τον Δημαρχο μας σαν εμπνευστη αυτης της τροπολογιας ; Γιατι μου φαινεται πως αλλο πυροσβεστης και αλλο οδηγος ασθενοφορου; Και ποιοι ακριβως εργαζομενοι στον πασχοντα απο προσωπικο Δημο μας θα οδηγουν τα ασθενοφορα; Εργαζομενοι στην καθαριοτητα, πενταμηνιτες , μονιμοι ,εποχικοι, ποιοι ακριβως. Για να εισαι πληρωμα ασθενοφορου δεν πρεπει πρωτα να δουλεψεις ενα διαστημα διπλα σε παλιοτερους; Οσο για τους πυροσβεστες τι λενε;

Αυτοι παντως που θα οδηγουν συμφωνα με την τροπολογια θα αποκτησουν Ταχυρυθμη εκπαιδευση σε βασικες γνωσεις πρωτων βοηθειων.

Αλλα παντως η διακομιδη παντα συμφωνα με την τροπολογια θα γινεται με συνοδεια υγειονομικου προσωπικου απο το Κεντρο Υγειας.

Και πολυ σωστα. Οποτε παμε παλι στην αρχη.Το κεντρο υγειας χρειαζεται ΓΙΑΤΡΟΥΣ. Ουτε ο μικροβιολογος να οδηγει το ασθενοφορο, ουτε ο πυροσβεστης. Το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ χρειαζεται γιατρους και οδηγους ασθενοφορου. Δεν παιζουμε στα μνημονιακα ζαρια την υγεια μας. Δεν λυνουμε τα προβληματα με μπαλωματα.

Οδηγος ασθενοφορου

ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:

  • Πτυχίο Σχολής EKAB
  • Δίπλωμα οδήγησης
  • Άριστη γνώση Αγγλικών
  • Εμπειρία σε αντίστοιχη θέση τουλάχιστον 2 ετών

Στο Δημοτικο Συμβουλιο εγινε μια συζητηση για τα προβληματα του Κεντρου υγειας προσφατα και μετα τις καταγγελιες και στον εισαγγελεα αλλα και διαδικτυακες αναφορες. Μπορουμε εμεις οι πολιτες να μαθουμε τι συζητηθηκε; Υπαρχει παραταξη να μας ενημερωσει; Υπαρχουν πρακτικα ;

Να θυμισω πως σε καποια προεκλογικη επισκεψη του κ Αβραμοπουλου στο Κρανιδι (με αφορμη γαμο εφοπλιστη που ηταν καλεσμενος)  μας ειχε υποσχεθει αμεση κατασκευη περιπου νοσοκομειου στο Κρανιδι. Και τωρα ….

Την άμεση κατασκευή του νέου Κ.Υ. Κρανιδίου εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Κος Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά από αίτημα του Δημάρχου Κρανιδίου Δημήτρη Σφυρή. Ο Δήμος Κρανιδίου σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο στον τομέα της Υγείας, είχε ξεκινήσει την προσπάθεια αναβάθμισής του μέχρι την κατασκευή νοσοκομείου, όπως προβλέπεται, στην αναθεώρηση του σχεδίου πόλεως Κρανιδίου. Η ανταπόκριση και αποδοχή του αιτήματος ήταν άμεση, καθώς αποτελεί τομή στο Υγειονομικό Σύστημα της περιοχής, συμβάλλοντας στην προάσπιση της ασφάλειας, της υγείας και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των δημοτών.

http://orangespotters.blogspot.gr/2016/02/blog-post_12.html#more

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΤΟΥ Κ.Υ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΟΔΗΓΩΝ

Με τη συνδρομή του Δήμου Ερμιονίδας λύθηκε το χρόνιο πρόβλημα της μεταφοράς των ασθενών με τα ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, λόγω έλλειψης οδηγών,εφόσον πλέον υπάλληλοι των ΟΤΑ και Πυροσβέστες μπορούν να οδηγούν τα ασθενοφόρα.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες και προσπάθειες του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή, ο οποίος ήταν σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με την διεύθυνση του ΕΚΑΒ και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Υπουργείου Υγείας, κατατέθηκε προς ψήφιση στις 10/2/2016, από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή η επισυναπτόμενη τροπολογία σύμφωνα με την οποία “στις περιοχές όπου υπάρχουν Κέντρα Υγείας,τα οποία δεν διαθέτουν προσωπικό για την λειτουργία των ασθενοφόρων τους ή το προσωπικό τους δεν επαρκεί για την πλήρη κάλυψη μεταφοράς ασθενών, δύναται α) προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος και β) προσωπικό των ΟΤΑ να οδηγεί τα ασθενοφόρα που ανήκουν στο Κέντρο Υγείας, κατόπιν αιτήματος αυτού..”.
Έτσι πλέον επιλύεται ένα χρόνιο και σοβαρότατο πρόβλημα με την κάλυψη των κενών θέσεων των οδηγών των ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να έχουν χαθεί ζωές μέχρι σήμερα στην περιοχή μας.

http://www.ekabnews.gr/2016/02/blog-post_55.html

Παρασκευή,12 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΑΒNews

POEDHN

Ανακοινώνουν την πρόσληψη χιλιάδων Υγειονομικών Υπαλλήλων και Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, προκειμένου να δημιουργούν εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ.

Το μόνο που κάνουν είναι να διαχειρίζονται την υποστελέχωση του Συστήματος και του ΕΚΑΒ με συστηματική εξουθένωση του προσωπικού και την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ανακάλυψαν τη μαγική συνταγή να στελεχώσουν τα Ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας χωρίς την πρόσληψη Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Στο υπό συζήτηση στη Βουλή ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΜΕΤΡΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ»,κατατέθηκε τροπολογία, με την οποία τη λειτουργία των Ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας θα αναλάβουν προσωπικό από τους ΟΤΑ και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Γυρνάμε σε εποχές Μεσαίωνα!!!

Έτσι οι Υπουργοί της Υγείας καλύπτουν στο ΕΚΑΒ τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Έτσι αντιλαμβάνονται στο Υπουργείο Υγείας την περιοφερειοποίηση του ΕΚΑΒ με επαρκή αριθμό Ασθενοφόρων και Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να προωθήσουν ΔΙΑΤΑΞΗ που θα μετατρέπει τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ σε Ασθενοφόρα, για να λύσουν το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται από την έλλειψη Ασθενοφόρων!!!

Αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της Προνοσοκομειακής Φροντίδας στη χώρας μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ με επαρκή αριθμό ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΚΑΙ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Έτσι μόνο το σύνολο των πολιτών και στο τελευταίο χωριό της χώρας θα καλύπτεται με ασφάλεια από το ΕΚΑΒ.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ που είναι ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Δείτε την τροπολογία εδώ

Πηγή:poedhn.gr

http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/69246/ta-dikaiologitika-gia-tin-askisi-epaggelmatos-diasosti-pliroma-asthenoforou

Τα δικαιολογητικά για την άσκηση επαγγέλματος Διασώστη − Πλήρωμα Ασθενοφόρου

Απόφαση με την οποία καθορίζονται τα δικαιολογητικά που απαιτούνται όπως επίσης και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για τη διαδικασία χορήγησης της βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος του «Διασώστη − Πλήρωμα Ασθενοφόρου» εξέδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Ξάνθος

Φορείς χορήγησης βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος Διασώστη− Πληρώματος Ασθενοφόρου

Στους κατόχους διπλώματος Ο.Ε.Ε.Κ. επιπέδου Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης, της ειδικότητας «Διασώστης −Πλήρωμα Ασθενοφόρου» χορηγείται βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος Διασώστη − Πληρώματος Ασθενοφόρου από τις αρμόδιες υπηρεσίες των περιφερειών ή περιφερειακών ενοτήτων της Χώρας.

Καθορισμός απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη χορήγηση βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος Καθορίζουμε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη χορήγηση βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος «Διασώστη − Πληρώματος ασθενοφόρου» ως κατωτέρω:

α. αίτηση απευθυνόμενη στις αρμόδιες υπηρεσίες των περιφερειών ή περιφερειακών ενοτήτων της χώρας

β. αντίγραφο διπλώματος επαγγελματικής κατάρτισης του Ν. 2009/1992, της ειδικότητας «Διασώστης−Πλήρωμα Ασθενοφόρου» ή δίπλωμα της αλλοδαπής αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες αναγνώρισης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

γ. παράβολο δημοσίου ταμείου όπως αυτό ορίζεται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.

δ. παράβολο χαρτοσήμου, όπως αυτό ορίζεται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις ε. αντίγραφο ποινικού Μητρώου Γενικής Χρήσης (τρίμηνης ισχύος), το οποίο αναζητείται αυτεπάγγελτα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

στ. φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

ζ. δύο (2) φωτογραφίες

2.α. Για τους υπηκόους των κρατών−μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαιτούνται εκτός των οριζομένων στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου και άδεια διαμονής από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών.

β.Για τους αλλοδαπούς τρίτων χωρών απαιτούνται εκτός των οριζομένων στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου και άδεια διαμονής και εργασίας.

γ. Για τους ομογενείς της Αλβανίας απαιτείται εκτός των οριζομένων στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου και το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενών.

δ. Για τους ομογενείς της Κύπρου και της Τουρκίας απαιτούνται εκτός των οριζομένων στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου και τα επίσημα έγγραφα που ορίζονται από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 17 και της παρ. 2 του άρθρου 36 του Ν. 1975/1991.

Τήρηση Μητρώου

Οι αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών ή Περιφερειακών ενοτήτων υποχρεούνται να τηρούν από την έναρξη ισχύος του παρόντος διατάγματος Μητρώα, στα οποία καταχωρούνται οι χορηγούμενες βεβαιώσεις αντίγραφα των οποίων θα κοινοποιούνται ηλεκτρονικά στη Διεύθυνση Επαγγελματιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Ανάκληση βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος Διασώστη − Πληρώματος Ασθενοφόρου

Ανακαλείται η βεβαίωση άσκησης του επαγγέλματος Διασώστη − Πληρώματος Ασθενοφόρου με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του οικείου Περιφερειάρχη στις ακόλουθες περιπτώσεις: 1. στην περίπτωση έκδοσης αμετάκλητης δικαστικής απόφασης για κακούργημα, κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην Υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, κιβδηλεία, παραχάραξη του νόμου περί χάραξης, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για αρπαγή προσώπου, για εγκλήματα κατά γενετήσιας ελευθερίας, για εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, για αισχροκέρδεια, τα οποία ορίζονται από τις διατάξεις του εδαφ. β της παρ. 1 του άρθρου 27 του Ν. 2646/1998 2. στην περίπτωση χορήγησης της βεβαίωσης λόγω πλάνης για την ύπαρξη των απαιτούμενων προϋποθέσεων 3. στην περίπτωση που ο αδειούχος επαγγελματίας καταστεί μη ικανός για την άσκηση του επαγγέλματος εξαιτίας σωματικής βλάβης ή διανοητικής βλάβης ή νοσήματος.

Βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος χορηγείται επιπλέον:

α. στους κατόχους βεβαίωσης παρακολούθησης προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης πληρωμάτων ασθενοφόρου (Π.Ε.Κ.Π.Α.) του ΕΚΑΒ σε συνδυασμό με την αποδεδειγμένη τουλάχιστον δεκαπενταετή (15ετή) προϋπηρεσία ως πλήρωμα ασθενοφόρου, με την προσκόμιση βεβαίωσης κύριας ασφάλισης των αντίστοιχων Φορέων.

β. στους κατόχους βεβαίωσης επαγγελματικής κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) σε συνδυασμό με αποδεδειγμένη τουλάχιστον δωδεκαετή (12ετή) προϋπηρεσία ως πλήρωμα ασθενοφόρου, με την προσκόμιση βεβαίωσης κύριας ασφάλισης των αντίστοιχων Φορέων, δεδομένου ότι με την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΕΚΑΒ σε συνδυασμό με την αποκτηθείσα εμπειρία εκ της μακρόχρονης απασχόλησης ως πλήρωμα ασθενοφόρου αναπληρώνεται η εκπαίδευση που παρέχεται με τη φοίτηση και αποφοίτηση στο ΙΕΚ του ΕΚΑΒ

γ. στους εργαζόμενους με ειδικότητα πληρώματος ασθενοφόρου, με αποδεδειγμένη συνεχή προϋπηρεσία τουλάχιστον είκοσι (20) ετών, με την προσκόμιση βεβαίωσης κύριας ασφάλισης από τους αντίστοιχους Φορείς.

δ. στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ κλάδου ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Τεχνικού (ειδικότητας Οδηγών) και ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρου, οι οποίοι μετατάχθηκαν στο ΕΚΑΒ από τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, κατ’ εφαρμογή του Ν. 4254/2014 (ΦΕΚ Α΄ 85) υπό την προϋπόθεση της επιτυχούς φοίτησης στο ταχύρυθμο (μονοετές) πρόγραμμα του ΙΕΚ ΕΚΑΒ.

Η ρύθμιση της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου καταλαμβάνει τα πρόσωπα που πληρούν την οριζόμενη προϋπηρεσία από την έναρξη ισχύος της παρούσας απόφασης μέχρι την 30−07−2015.