http://hermionida.blogspot.gr/2016/01/blog-post_14.html

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΡΑΝΙΔΙ 14/1/2016

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου ενημερώνω τους κατοίκους της Ερμιονίδας πως από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου ξεκίνησα την προσπάθεια για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και την καλύτερη λειτουργία του, μέσα σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για την χώρα μας.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου αντιμετώπιζε σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό και σε αναλώσιμα ιατρικά είδη. Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα, το οποίο απαιτούσε άμεση επίλυση, ήταν ότι δεν διέθετε  κανέναν οδηγό ασθενοφόρου. Στις 16/9/2014 έστειλα επιστολή στον τότε Πρόεδρο του  ΕΚΑΒ κ. Παπαγιανίδη Δημήτριο, με την οποία του ζητάω να δημιουργηθεί Τομέας Εξυπηρέτησης ΕΚΑΒ στον Δήμο Ερμιονίδας.

Την ίδια μέρα αποστέλλω για ενημέρωση την εν λόγω επιστολή στην Κεντρική Διοίκηση και στον τότε Υπουργό Αθλητισμού κ. Ανδριανό Ιωάννη, με τον οποίο είχα συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα.

Την ίδια μέρα αποστέλλω επιστολή στον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου κ. Μαχαίρα Μανώλη με την οποία του ζητάω ενημέρωση για τα όλα προβλήματα που υπάρχουν την εν λόγω χρονική περίοδο.

Στην συνέχεια βρίσκομαι σε τακτική επικοινωνία με τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και το προσωπικό του και έχω πλήρη ενημέρωση για τα λειτουργικά του προβλήματα, κατόπιν συχνών επισκέψεων στον χώρο.

Λόγω του ότι το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου δεν διαθέτει συντηρητή τα τελευταία εννέα χρόνια, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει καθημερινά προβλήματα συντήρησης, ο Δήμος Ερμιονίδας αναλαμβάνει τις επισκευές ηλεκτρικών και υδραυλικών βλαβών, τις αποκλαδώσεις, την καθαριότητα εξωτερικών χώρων και εν μέρει την προμήθεια αναλώσιμων υλικών και αναλώσιμων ιατρικών ειδών.

Στις 16/3/2015 ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου κ. Μαχαίρας Μανώλης αποστέλλει στον Δήμο Ερμιονίδας ευχαριστήρια επιστολή για την συμβολή του στη συντήρηση και την καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου.

Στις 30/3/2015 και κατόπιν επικοινωνίας με τον τότε Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη, αποστέλλω επιστολή στον κ. Ζερδελή Ιωάννη, Βουλευτή Λέσβου και Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στην οποία εκθέτω αναλυτικά όλες τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και του ζητάω την επίλυσή τους.

Στις 27/7/2015, ενόψει της τουριστικής περιόδου και λόγω της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων, αποστέλλω επιστολή στον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου κ. Μαχαίρα Μανώλη, με την οποία τον ενημερώνω ότι ο Δήμος Ερμιονίδας προσφέρει τους επαγγελματίες οδηγούς που διαθέτει προκειμένου να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες και τον καλώ να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την κατ’ εξαίρεση έγκριση οδήγησης των ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας.

Στις 30/11/2015 αποστέλλω επιστολή στον Βουλευτή Αργολίδας κ. Ανδριανό Ιωάννη, στην οποία εκθέτω αναλυτικά όλες τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και του ζητάω την επίλυσή τους.

Η προσπάθεια για την αναβάθμιση και την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου είναι καθημερινή και συνεχής και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης εφόσον αφορά την προάσπιση της υγείας των Δημοτών και των επισκεπτών του Δήμου Ερμιονίδας.

Σφυρής Δημήτρης

Δήμαρχος Ερμιονίδας

Δεν καταλαβα γιατι ο Δημος μας στελνει επιστολη αλλα εχει και τηλεφωνικες επικοινωνιες  για τοπικα προβληματα μονο στον Βουλευτη της ΝΔ και οχι και τους τρεις βουλευτες ; Μου στελνουν αναρτηση του κ Δημαρχου στο ΦΒ

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ Ή ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  20 ΧΡΟΝΙΑ;
Ναι στη συζήτηση στο ΔΣ του Δημου Ερμιονιδας.
Ποιοί γιατροί είναι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση;
Ποιοί γιατροί και διοικητικοί του τουΠΕΣΥ, με την ανοχή και αδιαφορία των γιατρων του ΚΥ Κρανιδίου,άφηναν τούς δημότες χωρίς γιατρούς,νοσηλευτές ,εξετάσεις,φάρμακα,σταματημένα ασθενοφόρα,κλπ;
Ποιοί χρησιμοποιούσαν το ΚΥ,για την προεκλογική τους εκστρατεία και την εκλογή τους, σε Δημοτικές και κομματικές θέσεις,αδιαφορωντας για την εξυπηρέτηση των ασθενών;
Τώρα ανακάλυψαν ορισμένοι,τα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες των γιατρών,των εργαζομενων,των κατοίκων,των παραθεριστών,ακόμη και των δωρητών των μηχανημάτων, εργαστηρίων,φαρμακων,εγκαταστασεων,αξιοποίηση χρημάτων,ασθενοφόρων κλπ;
Αυτά συμβαίνουν πάνω απο 20 χρόνια.Καποιους ενδεχομένως βολεύει η σημερινή τρτοκοσμικη κατάσταση.
Εκτός απο την Υγεία των ασθενών, υπαρχουν περιστατικά που οι ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους.

Αν διαβασετε προσεκτικα θα δειτε πως συμφωνα με τον κ Δημαρχο υπαρχουν καταγγελιες γιατρων. Θα κληθουν στο Δημοτικο συμβουλιο;Κυκλοφορουν και ονοματα πολιτων που εκαναν καταγγελια σε εισαγγελεα .Αυτοι θα κληθουν να καταθεσουν οσα γνωριζουν;

Στην ανακοινωση της Δυνατης Ερμιονιδας αναφερεται πως καποιος «ψευδωνυμος ιστολογος» ζητα απο  τον Δημαρχο να καλεσει σε απολογια τον Διευθυντη του Κεντρου υγειας χωρις ομως να παραπεμπει η παραταξη στο αρθρο και αρα στον ιστολογο που ζητα αυτο το παραλογο πραγμα.Απο οσο παρακολουθω το διαδικτυο μεχρι στιγμης τετοια αναφορα προς τον Δημαρχο δεν υπαρχει αλλη εκτος της ανακοινωσης της Δυνατης Ερμιονιδας.Ουτε διαβαζω καπου να υπαρχει αναρτηση που να αμφισβητει η να στοχοποιει τον κ Μαχαιρα σε σχεση με οσα η ανακοινωση της Δυνατης Ερμιονιδας επισημαινει κοινωνική προσφορά,  επιστημονική υπόσταση,  προσωπική υπόληψη  .Αν οι συντακτες της ανακοινωσης εχουν διαβασει κατι τετοιο στο διαδικτυο καλο ειναι να το παρουσιασουν

Αν για εικοσι χρονια το κεντρο υγειας υπολειτουργει και ειναι ολα οσα καταγγελει ο κ Δημαρχος τοτε ας αρχισουμε να μιλαμε με ονοματα γιατι μεσα στην ομιχλη λυση δεν θα βρεθει.Το να φωτογραφιζουμε ανθρωπους χωρις να τους κατανομαζουμε αφαιρει την δυνατοτητα της υπερασπισης οσων θιγονται.Αυτη ειναι μια συνηθισμενη τακτικη στο διαδικτυο απο καποιους.Και αν ακουστουν ονοματα υπευθυνωνστο Δημοτικο συμβουλιο επιτρεψτε μου να ισχυριστω πως παλι μεσα απο φημες θα φτασουν στην κοινωνια.Γιατι η κοινωνια απλα δεν παρακολουθει τα δημοτικα συμβουλια.Απο πολιτες ειμαστε παντα δυο τρεις.

Παντως ας μου επιτραπει μια ακομα παρατηρηση.Οχι δεν ανακαλυπτουμε σημερα σαν κοινωνια τα προβληματα στο Κεντρο Υγειας Κρανιδιου.Πολλα χρονια τωρα πολλοι ανθρωποι φορεις κομματα βουλευτες (με επερωτησεις μαλιστα στη Βουλη)δημοτικες παραταξεις ιστολογια ασχοληθηκαν και ασχολουνται με το Κεντρο Υγειας και τα προβληματα του.Και λαθος θα ηταν να αναλωθουμε στο να βρουμε προσωπικες ευθυνες μονο (γιατι λογικα θα υπαρχουν κι αυτες).Γραφει ο κ Δημαρχος (οι υπογραμμισεις δικες μου)

Ποιοί γιατροί και διοικητικοί του τουΠΕΣΥ, με την ανοχή και αδιαφορία των γιατρων του ΚΥ Κρανιδίου,άφηναν τούς δημότες χωρίς…………….

και πιο κατω γραφει

Τώρα ανακάλυψαν ορισμένοι,τα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες των γιατρών,των εργαζομενων,των κατοίκων,των παραθεριστών,ακόμη και των δωρητών των μηχανημάτων, εργαστηρίων,φαρμακων,εγκαταστασεων,αξιοποίηση χρημάτων,ασθενοφόρων κλπ;

Μπερδευομαι .Ανοχη και αδιαφορια η καταγγελιες απο τους γιατρους του Κεντρου Υγειας και τους εργαζομενους.

Δεν μπορει να ισχυουν και τα δυο.

Και κατι ακομα.Μια καλη κουβεντα για το Κενρο Υγειας ουτε απο την Δυνατη Ερμιονιδα ουτε απο τον κ Δημαρχο δεν διαβαζω.Και σιγουρα τρωτα υπαρχουν.Μαλιστα ο κ Δημαρχος γραφει πως ανθρωποι εχασαν την ζωη τους (καταλογιζωνται ευθυνες;)Μια καλη κουβεντα ομως δεν υπαρχει;Για ολους αυτους που ηρωικα φυλανε Θερμοπυλες τοσα χρονια τωρα; Ποσες ζωες εχουν σωθει, ποσος πονος εχει ανακουφιστει, ποση ευγενεια επαγγελματισμος εξυπηρετηση απο οσους εργαζονται εκει!

Οχι το Κεντρο Υγειας Κρανιδιου δεν λειτουργει οπως θα επρεπε.Μπορει και πρεπει να γινει καλυτερο.Να εχει περισσοτερο προσωπικο και οτι αλλο χρειαζεται.Ομως και εμεις πρεπει να βρουμε λιγο χρονο στην αντιπαραθεση μας  να πουμε ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους και ολες που εργαζονται εκει για την προσφορα τους.

Το προβλημα ειναι πολιτικο.Η υποχρηματοδοτηση της δημοσιας υγειας απο τα κομματα ΠΑΣΟΚΝΔ που τα τελευταια μνημονιακα χρονια πηρε την μορφη χιονοστιβαδας.

Τα σκουπιδια και η ιδιωτικοποιηση του μεσα απο τα ΣΔΙΤ, το νερο, η εκπαιδευση, η υγεια, η οικονομικη εξοντωση των Δημων μεσα απο το Καλλικρατη τοσα και τοσα, ειναι ολα δεντρα του ιδιου δασους.Της διαλυσης του κοινωνικου κρατους στον μικρο βαθμο που πηγε να γινει στην Ελλαδα απο το πρωτο ΠΑΣΟΚ  και της αντικαταστασης του απο το κρατος που στελνει πελατες σε ιδιωτες.Που μοιραζει τους φορους στο μεγαλο κεφαλαιο οταν δεν τους στελνει εξω απο τη χωρα στους μνημονιακους επικυριαρχους. Αυτο ειναι το ΔΑΣΟΣ.Ο θατσερισμος ο Μητσοτακισμος.

Θα συζητηθει αυτο στο Δημοτικο συμβουλιο;Υπαρχουν παραταξεις της αριστερας να το θεσουν; Η μηπως θα τσακωθουμε για το αν και ποσο φταιει ο ενας η ο αλλος γιατρος διευθυνης η διοικητικος του ΠΕΣΥ.Στο κατω κατω ολοι θα πουν εντολες της πολιτειας εφαρμοσαμε και εμεις δεν κανουμε πολιτικη.Προσπαθησαμε να τα βγαλουμε περα μεσα σε μια δεδομενη κατασταση.Μα ακριβως αυτο ειναι το προβλημα.Μεσα σε αυτο το πλαισιο λυση δεν βρισκεται. Η μονη λυση ειναι η ανατροπη του.Δημοσια δωρεαν υγεια για ολους.Οχι στα μνημονια.

Το πρώτο ασθενοφόρο στο Κρανίδι!!!

Ήταν δωρεά του συμπατριώτη μας αειμνήστου Αναστασίου Καπράνη που ζούσε στην Αμερική πρός τον Δήμο Κρανιδίου και έγινε το 1984 επί δημαρχίας του επίσης αειμνήστου Κυριάκου Στεφάνου πρίν να λειτουργήσει το Κ.Υ. Κρανιδίου. Ο πρώτος οδηγός ήταν ο Κώστας Αβδούλης που εικονίζεται στα δεξιά της φωτογραφίας μαζι με τον νεοπροσληφθέντα τοτε οδηγο του Κ.Υ. Παναγιώτη Μπάζο .Ο Κώστας Αβδούλης ,ο πρώτος οδηγός ασθενοφόρου στο Κρανίδι εργάζονταν με προσωρινή σύμβαση στον Δήμο και βρίσκονταν σε 24ωρη ετοιμότητα διαρκώς χωρίς ρεπό ούτε αργίες!!! μετά από παράκληση του δήμάρχου και δική μου που ήμουν Νομαρχιακός σύμβουλος Ερμιονίδας . Με την έναρξη της δοκιμάστικής λειτουργίας του Κ.Υ. στις 1-8-1986 το ασθενοφόρο εντάχθηκε σην λειτουργία του Κ.Υ. Κρανιδίου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ's photo.

Νέα Ερώτηση Ανδριανού στη Βουλή για τα σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και την αναγκαιότητα ίδρυσης τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Ερμιονίδας.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε σήμερα στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό με θέμα τα σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και την αναγκαιότητα ίδρυσης τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Ερμιονίδας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Μετά και τις πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δ. Σφυρή με τις οποίες επισημαίνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, καθώς και την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας για το σύνολο των θεμάτων Υγείας της Αργολίδας, επανέρχομαι με νέα Ερώτησή μου στο ζήτημα της διασφάλισης της απρόσκοπτης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου.

Συγκεκριμένα επισημαίνεται για άλλη μια φορά ότι στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, από τις τέσσερις οργανικές θέσεις των οδηγών ασθενοφόρου οι δύο είναι κενές, οπότε δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν όλες οι βάρδιες της ημέρας με αποτέλεσμα να είναι προβληματική και επικίνδυνη η διακομιδή ασθενών ή τραυματιών οι οποίοι χρήζουν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το πρόβλημα καθίσταται οξύτερο από το γεγονός ότι, ο πληθυσμός του Δήμου Ερμιονίδας ανέρχεται τους χειμερινούς μήνες στους 20.000 κατοίκους, ενώ τους θερινούς μήνες τριπλασιάζεται και φτάνει τους 60.000 κατοίκους, ενώ στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής οι διανυκτερεύσεις ξεπερνούν τις 360.000 το χρόνο. Επισημαίνεται ακόμη ότι στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, το οποίο εξυπηρετεί και τις ανάγκες του Δήμου Σπετσών και της ευρύτερης περιοχής, λειτουργεί με το 40% του προβλεπόμενου ιατρικού δυναμικού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην κατάρτιση του προγράμματος εφημεριών,την καθημερινή λειτουργία του και στις επισκέψεις των ιατρών στα ΠΙ Πορτοχελίου, Κοιλάδας και Φούρνων για συνταγογράφηση, και με ελλείψεις στο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Ακόμη, στο ΚΥ Κρανιδίου παρουσιάζονται και σοβαρές ελλείψεις αναλώσιμων ιατρικών ειδών, αλλά και μικρά και μεγάλα προβλήματα συντήρησης.

Επισημαίνεται τέλος η αναγκαιότητα ίδρυσης Τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Ερμιονίδας για τη διακομιδή των έκτακτων περιστατικών λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από το Ναύπλιο και του κακού οδικού δικτύου.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

 • Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί για την άμεση επίλυση των ως άνω προβλημάτων στην λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου”.
 • Αυγουστος 2015
 • Τα πράγματα είναι χειρότερα απ’ ό,τι πίστευα. Οι ασθενείς παραπέμπονται στο φαρμακείο για να αγοράσουν σύριγγες, ώστε να μπορούν να υποβληθούν σε θεραπεία. Δεν υπάρχει ούτε ένα κυπελλάκι για εξέταση ούρων ούτε καν χαρτί για τον εκτυπωτή. Την ερχόμενη εβδομάδα θα τελειώσουν και οι ταινίες ακτινογραφικής απεικόνισης». Tο παραπάνω απόσπασμα αποτελεί μέρος της επιστολής που έστειλε ο κ. Μπόντο Σόι σε φίλους και γνωστούς του, προκειμένου να καταφέρει να συγκεντρώσει χρήματα και να βοηθήσει στις μεγάλες ανάγκες του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου. Ο κ. Σόι είναι από τη Γερμανία και τα τελευταία 22 χρόνια ζει στην Ελλάδα, καθώς δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην περιοχή της Ερμιονίδας. Κάθε χρόνο φιλοξενεί πολλές οικογένειες Γερμανών, που, όπως λέει ο ίδιος στη «Κ», τους ενώνει η αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο.

  Η αφορμή που τον οδήγησε να λάβει αυτή την πρωτοβουλία ήταν οι τακτικές επισκέψεις του ως ασθενούς στο Κέντρο Υγείας. Κάθε φορά που τελείωνε η εξέτασή του, ρωτούσε αν οφείλει κάτι, και η απάντηση ήταν αρνητική. Παράλληλα, όμως, παρατηρούσε τις τεράστιες ελλείψεις που υπήρχαν σε βασικά υγειονομικά υλικά, όπως γάζες, οινόπνευμα, βαμβάκι, καθώς και τη σταδιακή παρακμή των υποδομών. «Μου φαινόταν πολύ περίεργο και αποφάσισα να πάω στον διευθυντή του Κέντρου Υγείας. Τον ρώτησα με ποιον τρόπο θα μπορούσα να βοηθήσω και μου έδωσε μια λίστα με προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας. Πήρα αυτήν τη λίστα και άρχισα να μαζεύω τα χρήματα».

  Η ανταπόκριση ήταν άμεση και περίπου τριάντα οικογένειες συγκέντρωσαν και έστειλαν στο Κέντρο Υγείας ένα κοντέινερ με όλα τα απαραίτητα υλικά, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες λόγω τουριστικής περιόδου ανάγκες της περιοχής.

  «Ο,τι δεν είναι δυνατόν να σταλεί από τη Γερμανία, μπορούμε να το παραγγείλουμε από την Αθήνα και να πληρωθεί κατά την παραλαβή με τα χρήματα των δωρεών». Επίσης, αναφέρει ότι τους τελευταίους μήνες στις εγκαταστάσεις δεν γίνονται παραδόσεις, διότι δεν υπάρχουν χρήματα να καλυφθούν οι παραγγελίες. «Στα τέλη της άλλης εβδομάδας θα φτάσουν επιπλέον 700 κιλά με είδη πρώτης ανάγκης, για τον λόγο αυτό είναι καλοδεχούμενες κάθε είδους χρηματικές προσφορές. Τα ποσά δεν παίζουν ρόλο, καθώς είναι αναγκαίο και το μικρότερο δυνατό», λέει ο κ. Σόι.

  Σχολιάζοντας τη δωρεά στην «Κ», η παθολόγος του Κέντρου Υγείας, Αμαλία Μαχαίρα, αναφέρει: «Αυτού του είδους οι χορηγίες είναι αποτέλεσμα προσωπικών επαφών. Οποτε χρειαζόμαστε κάτι, ψάχνουμε να βρούμε κάποιον να μας βοηθήσει γιατί τα αιτήματα προς την κεντρική διοίκηση αργούν να εγκριθούν. Οι ανάγκες όμως πιέζουν, π.χ. έληξε η σύμβαση με το καθαριστήριο, αν δεν ανανεωθεί άμεσα δεν θα έχουμε σεντόνια για τους ασθενείς. Η παράδοση υλικών από το νοσοκομείο της Πάτρας καθυστερεί μέχρι και έξι μήνες, ενώ το ασθενοφόρο δεν έχει ούτε οδηγό ούτε καύσιμα. Αυτή την περίοδο αναζητούμε δωρητή για να αλλάξουμε την κεντρική πόρτα, που έχει χαλάσει εδώ και μήνες».

  Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, Μανώλης Μαχαίρας, λέει πως «λίγα κέντρα υγείας έχουν την τύχη να έχουν δωρητές όπως εμείς. Από τότε που σταμάτησε να υπάρχει το τέλος των 5 ευρώ, χάθηκε η μοναδική πηγή εσόδων που υπήρχε. Είμαι βέβαιος πως αν ρωτήσετε τους πολίτες εάν θέλουν περίθαλψη δωρεάν και να αγοράζουν οι ίδιοι απ’ έξω τα υλικά ή τα 5 ευρώ, θα επιλέξουν το δεύτερο». Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής, έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στις προμήθειες από τότε που το Κέντρο Υγείας μεταφέρθηκε διοικητικά από το Ναύπλιο στην Πάτρα. «Η πίεση είναι μεγάλη, διότι εξυπηρετούμε περίπου 30.000 πολίτες τους θερινούς μήνες και έχουμε μόνο τρεις γιατρούς και αυτοί δεν έχουν υλικά να δουλέψουν. Οι εγκρίσεις από την Πάτρα καθυστερούν αρκετά, αυτές οι χορηγίες μάς έχουν βοηθήσει πολύ. Υπάρχουν αρκετοί τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό που θέλουν να προσφέρουν».

  Έντυπη