3 Μαη 2015 1

Πρωτα απο ολα οι δυο απο τις πολλες οψεις της πραγματικοτητας.

Η ανωνυμη καταγγελια καποιων και τα επιχειρηματα που το περιθωριακο «κοντρα» ισχυριζεται πως στηριζουν το ρεπορταζ του.

Αποκλειστικό: Έκλεισαν το κέντρο υγείας Κρανιδίου και… πήγαν διακοπές!!!

Ακούγεται απίστευτο, ωστόσο συνέβη και αυτό και μάλιστα στην Ελλάδα του 2016, πλέον!

Διευθυντής και… ιατροί του κέντρου υγείας Κρανιδίου εγκατέλειψαν τα πόστα τους και έφυγαν για… διακοπές, αφήνοντας στη μοίρα τους πολίτες!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του kontranews, για την υπόθεση άσκησε ποινικές διώξεις ο Εισαγγελέας Ναυπλίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι από τις πρώτες 8 ημέρες του Ιανουαρίου οι εφημερίες του κέντρου υγείας έμειναν ακάλυπτες, καθώς ο διευθυντής είχε φροντίσει επικαλούμενος ελλείψεις προσωπικού να «βγάλει» εορταστικό πρόγραμμα τόσο για τον ίδιο όσο και για τους υφιστάμενους του!

Ουσιαστικά δηλαδή άφησε στην τύχη τους πολίτες που μαζί με τις ευχές για τη νέα χρονιά προσεύχονταν να μην αρρωστήσουν καθώς δεν υπήρχε κέντρο υγείας για να αναζητήσουν βοήθεια!

Σημαντικές ευθύνες για τη διαμορφωθείσα κατάσταση φαίνεται πως βαρύνουν την 6η υγειονομική ΔΥΠΕ που εδρεύει στην Πάτρα καθώς φαίνεται πως ενέκρινε το πρόγραμμα εφημεριών του κ.υ. Κρανιδίου!

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο διευθυντής του κ.υ. αποφάσισε να το κλείσει επικαλούμενος ελλείψεις προσωπικού, ωστόσο όπως αποδεικνύεται ήθελε απλά να απολαύσει χωρίς καμία έννοια τις διακοπές του, καθώς αν δεν μπορούσαν να καλυφθούν οι βάρδιες θα έπρεπε το πρόβλημα να «μεταφερθεί» στο τέλος του Ιανουαρίου και όχι στην αρχή του! Αλλά βλέπετε η έναρξη του μήνα ήταν πιο κοντά στην εορταστική περίοδο!

Καθως επισης και η απαντηση του διευθυντη του κεντρου υγειας κ Μαχαιρα. Θυμιζω πως ο κ Μαχαιρας εκτος απο διευθυντης του ΚΥ ειναι και δημοτικος συμβουλος με την παραταξη της μεγαλης αντιπολιτευσης «Δυνατη Ερμιονιδα» που κινειται πολιτικα στον συντηρητικο χωρο.

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΧΑΙΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Kontra news

Προς kontranews.gr,

Σε απάντηση δημοσιεύματος σας με τίτλο «Έκλεισαν το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και πήγαν διακοπές!!!» σας γνωρίζω τα κάτωθι:

1ον) Ζήτησα εγγράφως και έγκαιρα τον Δεκέμβριο του 2015 από την 6η Υ.Π.Ε. κανονική άδεια δέκα ημερών που αρχίζει τη Δευτέρα 11 Ιανουάριου 2016 και λήγει την Παρασκευή22 Ιανουαρίου 2016. Δούλεψα κανονικά την εβδομάδα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Την 4/1/2016 έκανα χρήση του ρεπό της ενεργού εφημερίας της 15/12/2015και την 5/1/2016 του ρεπό της ενεργού εφημερίας της 28/12/2015.Η 6ηΥ.Π.Ε. έδωσε διήμερη εορταστική άδεια σε όλο το προσωπικό όλων των Κέντρων Υγείας ζώνης ευθύνης 6ης Υ.Π.Ε. με υπόδειξη να χορηγηθεί την περίοδο των εορτών .Έγινε χρήση την 7η και 8η Ιανουαρίου 2016. Ο Γενικός Ιατρός Ερμιόνης έλαβε κανονικά άδεια την εβδομάδα των Χριστουγέννων και ο Γενικός Ιατρός Κρανιδίου την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς .Στη μοναδική Παθολόγο του Κ. Υ. Κρανιδίου δε χορηγήθηκε άδεια για να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας, το οποίο λειτούργησε κανονικά καθ ’όλη τη διάρκεια των εορτών. Από πού συνεπάγεται ο τίτλος και το περιεχόμενο του δημοσιεύματος;

Ενημερωτικά αναφέρω ότι στα 30χρόνια λειτουργίας του Κ Υ Κρανιδίου, σπάνια παίρνω κανονική άδεια στη διάρκεια των εορτών και ουδέποτε την περίοδο αιχμής Ιούλιο και Αύγουστο που όπως ο κάθε πολίτης δικαιούται, για να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Δυστυχώς στην ειδικότητά μου είναι μονήρης η θέση και όταν απουσιάζω το τμήμα δε λειτουργεί, κάτι που συμβαίνει σε όλα τα Κέντρα Υγείας της χώρας. Τα30 χρόνια λειτουργίας του Κ .Υ. Κρανιδίου δεν έχω κάνει χρήση ούτε μία ημέρα αναρρωτικής άδειας και εκπλήσσομαι από τις ανακρίβειες του δημοσιεύματος.

2ον) Αν και έχω εργαστηριακή ειδικότητα εφημέρευσα ενεργή εφημερία σε θέση ειδικευόμενου κλινικού ιατρού πάρα πολλές φορές για να καλύψω τα κενά από την έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών και τη σκανδαλώδη άρνηση των Ιατρών των Σπετσών να μετέχουν σε πρόγραμμα εφημεριών του Κ. Υ. Κρανιδίου όπου διοικητικά ανήκουν. Με συνεχή έγγραφά μου ενημέρωσα την διοίκηση της 6ης Υ.Π.Ε. και την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου για το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και πιθανότατα υπήρξε παρέμβαση Εισαγγελίας αλλά όχι με τον τρόπο που εσείς δημοσιεύσατε στο άρθρο σας.

3ον) Δε δημοσιοποίησα πόσες φορές αν και εργαστηριακός ιατρός εφημέρευσα σε ενεργή εφημερία για να καλύψω τις υπάρχουσες ελλείψεις και να μην κινδυνεύσουν οι συμπολίτες μας, δε δημοσιοποίησα πόσες φορές οδήγησα το ασθενοφόρο για τη μεταφορά επειγόντων και οξέων περιστατικών όταν δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου(έχω διετή έγγραφη άδεια οδήγησης του ασθενοφόρου για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.)Τέλος δε δημοσιοποίησα τις πολυετείς προσπάθειες μου στην προσέλκυση δωρητών-ευεργετών του Κ.Υ.Κρανιδίου. Συνοπτικά αναφέρω τις δωρεές σύγχρονου ακτινολογικού μηχανήματος,ψηφιακού εμφανιστηρίου, αιματολογικών και βιοχημικών αναλυτών, βιοτεχνολογικού εξοπλισμού όπως ηλεκτροκαρδιογράφων και απινιδωτών, αντιδραστηρίων ,φαρμακευτικού και επιδεσμικού υλικού, συντήρηση κτιριακών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, αντικατάσταση υδραυλικών σωληνώσεων, κουφωμάτων εισόδου, δύο ασθενοφόρα και σωρεία άλλων δωρεών. Για όλες τις δωρεές ενημερωνόταν εγγράφως η προϊστάμενη υπηρεσία(Νοσοκομείο ή Υ.Π.Ε) και εκδίδεται η προβλεπόμενη αποδοχή της δωρεάς. Με τις ανωτέρω προσπάθειές μου το Κ.Υ. Κρανιδίου δεν αντιμετώπισε ελλείψεις όπως άλλα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία λόγω οικονομικής κρίσης.

Εάν επιθυμείτε να λάβετε γνώση όλων των σχετικών εγγράφων μπορώ να σας ενημερώσω αφού εξασφαλίσετε την σχετική άδεια από την 6η Υ.Π.Ε.

Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική δεοντολογία οφείλατε να διασταυρώσετε τις πληροφορίες σας και να μην δημοσιοποιείτε ανακριβή και κακόβουλα σχόλια.

Για όλα τα ανωτέρω

α) Παρακαλώ να δημοσιεύσετε την επιστολή μου σε θέση ανάλογη του δικού σας κειμένου και β) Επιφυλάσσομαι μετά από συνεννόηση με την 6ηΥ.Π.Ε. να διεκδικήσω δικαστικά την αποκατάσταση της αλήθειας και ότι άλλο συνεπάγεται η δημοσίευση τους άρθρου σας.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος Κ.Υ.Κρανιδίου

Μανώλης Μαχαίρας

Και τωρα καποιες παρατηρησεις

1.Οποιοι συμπολιτες «κατοικοι της περιοχης «καταγγελουν δημοσιους υπαλληλους καλο ειναι να το κανουν επωνυμα. Τα ΜΜΕ αν θελουν μπορουν να προστατευσουν τις πηγες τους αφου ομως παρουν ενα τηλεφωνο τον θιγομενο και διασταυρωσουν την καταγγελια.Οι «κατοικοι της περιοχης» γενικα και αοριστα θα μπορουσαν και να ειναι πολιτικοι αντιπαλοι του καταγγελομενου.Γιατι οταν εισαι σε μια παραταξη εν δυναμει οσοι ειναι σε αλλες παραταξεις ειναι αντιπαλοι σου και αναζητουν τρωτα σημεια για να σε πληξουν.Η αναρτηση της απαντησης του κ Μαχαιρα στο παραταξιακο ιστολογιο δειχνει πως αυτη η περιπτωση δεν αποκλειεται απο τον θιγομενο.

2 Ο κ Μαχαιρας απαντα και υπερασπιζεται τον εαυτο του οπως ο ιδιος θεωρει καλυτερα. Και παρουσιαζει την ιατρικη του προσφορα ολα αυτα τα χρονια που κανεις δεν αμφισβητει αλλα πολλοι δεν γνωριζουν.

Δεν βλεπω ομως πως και που υπερασπιζεται το συνολο του προσωπικου του ΚΥ .Δεν καταλαβαινω ακομα γιατι διαφημιζει τις δωρεες πλουσιων που ο ιδιος συγκεντρωνει για το ΚΥ.Το ΚΥ δεν ειναι μαγαζι ουτε συλλογος να δουλευει με πλουσιους χορηγους.Μαλιστα προεκλογικα (Απριλης του 2014) πολλες συζητησεις απο αλλες παραταξεις γεννησε η υποσχεση του κ Μαχαιρα πως αν επιλεγει απο τους πολιτες θα χρησιμοποιησει τις γνωριμιες για το καλο του τοπου.

Το κεντρο υγειας ειναι δημοσια υπηρεσια υγειας  που το κρατος οφειλει να στελεχωνει με προσωπικο και μηχανηματα. Και δουλεια του διευθυντη ειναι να απαιτει απο το κρατος να καλυπτει τις αναγκες του κεντρου υγειας.Και ο Δημος η τοπικη κοινωνια να στεκομαστε στο πλευρο του διευθυντη στις διεκδικησεις του αυτονοητου.

Λεει ο κ Μαχαιρας

Με τις ανωτέρω προσπάθειές μου το Κ.Υ. Κρανιδίου δεν αντιμετώπισε ελλείψεις όπως άλλα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία λόγω οικονομικής κρίσης.

Το ΚΥ Κρανιδιου εχει ελλειψεις.Και σε υπηρεσιες και σε  υλικα και σε και σε προσωπικο και σε γιατρους (λειπουν απαραιτητες ειδικοτητες).Εκει διαφωνω με τον κ Διευθυντη αλλα δεν ειναι της στιγμης η συζητηση.Εξ αλλου και ο ιδιος γραφει

Στη μοναδική Παθολόγο του Κ. Υ. Κρανιδίου δε χορηγήθηκε άδεια για να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας, το οποίο λειτούργησε κανονικά καθ ’όλη τη διάρκεια των εορτών

Δεκαπεντε χιλιαδες κατοικοι σε μια τουριστικη παραθεριστικη περιοχη και εχουμε μια παθολογο;Εσεις το γνωριζατε;Η Δημοτικη αρχη το γνωριζει;Και αν οχι ποιος φταιει;

Γραφει ο κ Μαχαιρας

Δυστυχώς στην ειδικότητά μου είναι μονήρης η θέση και όταν απουσιάζω το τμήμα δε λειτουργεί, κάτι που συμβαίνει σε όλα τα Κέντρα Υγείας της χώρας

Μα δεν ειναι θεμα τυχης (η δυστυχιας)το οτι η θεση του (σε ολα τα ΚΥ της χωρας οπως γραφει) στελεχωνεται απο εναν ανθρωπο.Ειναι θεμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.Σε ολες τις θεσεις πρεπει να υπαρχουν τουλαχιστον δυο ανθρωποι.Για να μην κλεινει το τμημα οταν αυτος ο ενας και μοναδικος ανθρωπος απουσιαζει αρωσταινει παιρνει ρεπο τον δεκαπενταυγουστο(γιατι οχι;) και παει λεγωντας.Ειναι θεμα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ κ Μαχαιρα.Που θα πανε τα λεφτα του κρατους.Σε υποβρυχια που γερνουν η σε γιατρους.Και τι να κανουμε τις δωρεες των «ευεργετων» αιματολογικους  και βιοχημικους αναλυτες οταν δεν εχει γιατρο να τα δουλεψει;

Εγραφε προεκλογικα ο κ Μαχαιρας

0001BY2

Για τις ελλειψεις αυτες, ευθυνη εχουν τα κομματα ΠΑΣΟΚΝΔ που κυβερνησαν ολα αυτα τα χρονια (οχι δεν ξεχνω πως ειναι δημιουργημα του πρωτου ΠΑΣΟΚ τα κεντρα υγειας)και τα μνημονια ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ  (δεξια -αριστερα) που εχουν διαλυσει τελειως το κρατος.»Δυστυχως» ο κ Μαχαιρας οντας στον συντηρητικο πολιτικο χωρο δεν δεχεται αυτη την πολιτικη θεση ,θεωρει τυχαιο (η ατυχες) το γεγονος και προσπαθει να τα βγαλει περα ρεαλιστικα με δωρεες εφοπλιστων.Ετσι εχουμε γεμισει μαρμαρινες πλακες στο ΚΥ με ευχαριστηρια στους διαφορους «ευεργετες».Μονο που αν οι «ευεργετες» δεν φοροδιαφευγαν με τον συνταγματικο νομο και τις εξωχωριες τους, με λιστες καθε ειδους και καταθεσεις δις, (στο τραπεζικο υπερπεραν) δεν θα τους ειχαμε αναγκη.Η κατασταση αυτη ειναι προιον οχι φυσικων , συμπαντικων, νομων αλλα πολιτικης βουλησης της ανθρωπινης κοινωνιας.Η τουλαχιστον του κομματιου που ασκει εξουσια (με διαφορους τροπους)στην ανθρωπινη κοινωνια και την εκμεταλευεται.

Οσο για τους  «ευεργετες » δεν πληρωνουν εφημεριες ουτε προσλαμβανουν οδηγο ασθενοφορου. Και γιατι ενας γιατρος του Ελληνικου Δημοσιου να δουλευει λιγο στις Σπετσες, λιγο στο Κρανιδι, λιγο στο Λυγουριο και λιγο στην Κορινθο; Γιατι ενας παιδιατρος να κανει εφημερια παθολογου; Γιατι ενας μικροβιολογος να οδηγει ασθενοφορο(οδήγησα το ασθενοφόρο για τη μεταφορά επειγόντων και οξέων περιστατικών όταν δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου);Δεν εχουμε ανεργους γιατρους και οδηγους στην Ελλαδα;

Οταν ψηνεσαι στον πυρετο και πονας  φτανεις στο ΚΥ και χρειαζεσαι ενα γιατρο εμπιστο , ξεκουραστο, με πολυ χρονο να ασχοληθει μαζι σου, ψυχραιμο, εμπειρο, να αποφασισει καποτε για ενεργειες που αφορουν την ζωη σου.Δεν χρειαζεσαι εναν φτηνο για το κρατος και την Τροικα εξαντλημενο απο 24ωρη εφημερια ,κακοπληρωμενο, απαξιωμενο στην κοινωνια γιατρο, πελαγωμενο,  με μια σειρα αλλους ασθενεις να περιμενουν απ εξω με αγωνια.

Γιατι αν το κρατος φτιαχνει τετοιους γιατρους το κανει η για να τους διωξει στο εξωτερικο (που τους προσλαμβανουν στη στιγμη κατα δεκαδες χιλιαδες χωρις επιφυλαξεις) η για να μας στειλει απο αναγκη (αν μπορουμε) στον ιδιωτη. Που κι αυτος σε παρα πολλες περιπτωσεις γινεται ιδιωτης γιατι εχει σιχαθει την κατασταση που επιβαλει το Ελληνικο κρατος.

3.Και ομως ολοι οι γιατροι του ΚΥ Κρανιδιου ειναι παρα πολυ καλοι γιατροι. Οπως οι περισσοτεροι Ελληνες και Ελληνιδες γιατροι. Παρ ολη την πιεση που δεχονται.Και ολο το προσωπικο του ΚΥ ειναι ευγενεστατοι υπαλληλοι παντα προθυμοι να μας βοηθησουν.Να κανουν τη  δουλεια τους οσο καλυτερα γινεται κατω απ αυτες τις τριτοκοσμικες συνθηκες.Θα ηθελα να τα γραψει αυτα ο προισταμενος τους στην απαντηση του.Το χρειαζονται καποιος να μιλησει γι αυτους. Δεν το εκανε με την αναδημοσιευση της επιστολης του στο παραταξιακο ιστολογιο.Θα περιμεναμε η παραταξη του να το κανει τουλαχιστον συμπληρωματικα (και με αφορμη)στην επιστολη του κ Μαχαιρα στην αναρτηση αυτη.

Αλλα τα ιδια δεν γινονται και στην εκπαιδευση; Δεν εχουμε δασκαλους (καποτε και οικογενειαρχες)που πηγαινουν για χρονια απο σχολειο σε σχολειο απο περιοχη σε περιοχη γιατι η «οικονομια» απαιτει εξορθολογισμο του δηθεν σπαταλου δημοσιου κανοντας τον ανθρωπο λαστιχο και φουσκωνοντας τις καταθεσεις του 2% στην Ελβετια;Δεν βαφει το σχολειο ο συλλογος Ελληνων φορολογουμενων (με αμεσους και εμμεσους φορους) γονεων γιατι το κρατος στελνει τους φορους τους σε λογαριασμους Λαγκαρντ μεσα απο μιζες Ζημενς και εξοπλιστικα ;

Καλο λοιπον που καποιοι ανωνυμοι συκοφαντες μας εδωσαν την ευκαιρια να μαθουμε τι τρεχει στο ΚΥ. Στην δημοσια υγεια και τις δομες της γενικωτερα.Το θεμα ειναι τι κανουμε;

ΥΓ Εκτος απο τους μεγαλοσχημους, δωρεες εχουν κανει και απλοι ανθρωποι. Θυμιζω τον Κωστα Δημοτση (Ελληνα)που δωρησε ενα ασθενοφορο στο Κεντρο Υγειας το 2007.

Γερασιμος Κατσαΐτης