Αυτες τις μερες εχει ανοιξει στο διαδικτυο ενας εντονος διαλογος.Τον καταγραφω γιατι εχει σημασια.Προσεχτε και σκεφτειτε τι γινεται σε εμας με τις δωρεες επενδυτων στον Δημο (που ξεχνουν παντως να πληρωσουν τις υοχρεωσεις τους)

Την εικόνα του επιχειρηματία συμπληρώνει η δράση του ως… ευεργέτη, καθώς στήριξε οικονομικά το τοπικό τυροκομείο, δώρισε φουσκωτό στο Λιμενικό και πυροσβεστικό στον δήμο!

Πρωτ απ ολα ενα αρθρο στην εφημ συντακτων που κανει γνωστο στον πολυ κοσμο ενα προβλημα επενδυσης /αναπτυξης στην Ιο. Διαβαστε το .Και προσοχη στην Ιο ετοιμαζονται να  κλεψουν τον τιτλο «Ριβιερα»απο την Ερμιονιδα

Μια… Ριβιέρα ετοιμάζεται στην Ιο

io.jpg

Τα πρώτα τσιμέντα έχουν ήδη πέσει και οι πρώτες ενδείξεις καταστροφής είναι εμφανείς…

Και εάν η σκυτάλη της εξουσίας αλλάζει χέρια, ο δρομέας περιορίζεται στην ίδια λωρίδα πολιτικής.

Με την υπογραφή κοινής απόφασης (ΚΥΑ), ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης και Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης ξετύλιξαν ένα «κουβάρι» που ξεκίνησε επί υπουργίας Γ. Μανιάτη και Ολγας Κεφαλογιάννη, παραχωρώντας το δικαίωμα χρήσης αιγιαλού, παραλίας και θαλάσσιου χώρου για τη δημιουργία πεντάστερου τουριστικού χωριού στην Ιο από εταιρεία συμφερόντων Ελληνοαμερικανού εκατομμυριούχου και πρώην trader της Wall Street.

Ως αποτέλεσμα των μεγάλης κλίμακας δομικών παρεμβάσεων, προβλέπεται ανεπανόρθωτη βλάβη του περιβάλλοντος και η αλλοίωση της φυσιογνωμίας του κυκλαδικού τοπίου, «πολύ δε περισσότερο όταν αυτές επιβάλλονται με παράνομη αλλαγή χρήσεων γης», εάν λάβουμε υπόψη τα όσα από τα παραπάνω περιλαμβάνονταν σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Ν. Συρμαλένιος, στη Βουλή τον Νοέμβρη του 2014.

Είχε κάνει τότε λόγο για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της «αγαστής συνεργασίας όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. με τους φρενήρεις ρυθμούς απορρύθμισης και με την από το παράθυρο ελαστικοποίηση όλων των όρων και των κανονισμών που διέπουν τη χωροθέτηση, τους περιβαλλοντικούς όρους και την τουριστική ανάπτυξη στα νησιά».

Περιοχή εργασιών για την κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος στην Ιο

Ομως, το «κερασάκι στην τούρτα» έρχεται με την πρόσφατη ΚΥΑ (ΑΔΑ:70Ρ6Η-Μ45), που άναψε το «πράσινο φως» στην εταιρεία «105 Α.Ε.», συμφερόντων Αγγ. Μιχαλόπουλου, για την ανέγερση πεντάστερου σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην περιοχή Κουμπάρα-Διακοφτό της Ιου και την κατασκευή έργων όπως: γέφυρα σύνδεσης της ενδοχώρας με το ακρωτήρι, δύο κυματοθραύστες σε θαλάσσιο χώρο, δύο τεχνητές παραλίες, κρηπίδωμα, έργο αφαλάτωσης.

Τα ανταλλάγματα παραχώρησης καθορίζονται σε… εντυπωσιακές τιμές: για τον αιγιαλό σε 9€/τ.μ., για την παραλία 4€/τ.μ., για τον θαλάσσιο χώρο 3€/τ.μ.

Η εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει ως «συνολικό αντάλλαγμα για το πρώτο έτος της πενταετίας», σε έναν μήνα από την υπογραφή της απόφασης (19/12/2015), 154.415 ευρώ.

Τόσο περίπου κοστίζει ένα νεόδμητο διαμέρισμα 85 τ.μ. στο Χαϊδάρι! Ολα αυτά, σε ένα νησί που έχει χαρακτηριστεί από τη Β’ Ειδική Ολομέλεια του Αρχαιολογικού Συμβουλίου «τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους για να προστατευθεί το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον από την ανεξέλεγκτη δόμηση» (ΦΕΚ Β’ 763/1977).

Τα πρώτα τσιμέντα στο σημείο έχουν ήδη πέσει, σαν να περίμενε εναγωνίως η εταιρεία την υπογραφή της ΚΥΑ. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δύο ημέρες μετά την υπογραφή της αναρτήθηκε στο σημείο πινακίδα με μοναδική αναγραφή τον αριθμό πρωτοκόλλου του αιτήματος έκδοσης οικοδομικής άδειας και στις 23/12 ξεκίνησαν οι εργασίες.

Ο Γ. Δημητρίου, αρχιτέκτονας και μέλος την Εκτελεστικής Επιτροπής των Οικολόγων Πράσινων, επικοινώνησε χθες με την Εισαγγελία Υπηρεσίας Νάξου, αναφορικά με τις συνεχιζόμενες οικοδομικές εργασίες και κάλεσε τις τοπικές αρχές να προβούν σε έλεγχο νομιμότητας.

«Δεν πήρα απάντηση μετά την καταγγελία, πάντως με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου, πιθανόν δεν υπάρχει άδεια», δηλώνει στην «Εφ.Συν.», συμπληρώνοντας:

«Σε κάθε περίπτωση, οι υπουργοί Θ. Δρίτσας και Γ. Τσιρώνης πρέπει να αποσύρουν άμεσα την απόφαση. Διοικητικές συνέχειες με τις κυβερνήσεις που υποθήκευσαν τον τόπο δεν πρέπει να υπάρχουν. Οι υπουργοί πρέπει να εφαρμόζουν τις πολιτικές που εξήγγειλαν και για τις οποίες ψηφίστηκαν από τον λαό, όχι να επικυρώνουν με την υπογραφή τους πολιτικές άλλων ιδεολογιών».

Διαχρονική… εύνοια

Περιοχή εργασιών για την κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος στην Ιο

Η «105 Α.Ε.» μοιάζει να είναι διαχρονικά ευνοημένη από τις κυβερνήσεις της χώρας. Σύμφωνα με καταγραφές στον Τύπο, το 2011 με απόφαση του τότε υφυπουργού Οικονομίας, Π. Ρήγα, είχε ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο «για την ενίσχυση του επενδυτικού της σχεδίου» στην Ιο, συνολικής επιχορηγούμενης δαπάνης 29,954 εκατ. ευρώ με ποσοστό επιχορήγησης 29,675%, ενώ το 2014 οι τότε υπουργοί Περιβάλλοντος και Τουρισμού πριμοδοτούσαν τη βίαιη αλλοίωση του τοπίου του νησιού με κρατική επιδότηση, υπογράφοντας την έγκριση δημιουργίας τουριστικού χωριού μαζί με τα συνοδά έργα («Αυγή», Λούλη Σταυρογιάννη, 13/10/2014).

Τον Νοέμβρη του 2014, ο κ. Συρμαλένιος αντιδρούσε στις αποφάσεις των υπουργών της πρώην συγκυβέρνησης και την αντίστοιχη Απόφαση Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων (ΑΕΠΟ) για την κατασκευή του σύνθετου τουριστικού καταλύματος, λέγοντας ότι «εγείρουν σοβαρότατα ζητήματα νομιμότητας, περιβαλλοντικής προστασίας, διαπλεκόμενων συμφερόντων και υπηρετούν μια στρεβλή αναπτυξιακή πορεία στα νησιά των Κυκλάδων».

Περιοχή εργασιών για την κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος στην Ιο

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας τα τελευταία χρόνια προχωρούσε αθόρυβα σε αγορές εκτάσεων στην Ιο, με αποτέλεσμα να έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περίπου το 30% του νησιού. Παράλληλα, έπειτα από καταγγελία περιβαλλοντικής οργάνωσης, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για εργασίες σε σημαντικό υγρότοπο, σε άλλο σημείο του νησιού.

Στην πλατφόρμα avaaz έχουν ξεπεράσει (από τις 28.12) τις 700 οι υπογραφές πολιτών που ζητούν από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τους υπουργούς Θ. Δρίτσα και Γ. Τσιρώνη την ανάκληση της ΚΥΑ, τονίζοντας ότι το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα υποβαθμίσει ανεπανόρθωτα ένα από τα πιο άθικτα τοπία του Αιγαίου, ώστε τελικά να ζημιώσει και την ίδια την τουριστική ανάπτυξη της χώρας, η οποία βασίζεται στην ομορφιά των τοπίων και το φυσικό περιβάλλον.

Περιοχή εργασιών για την κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος στην Ιο

«Βρεθήκαμε προ τετελεσμένων», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο βουλευτής της συγκυβέρνησης, Ν. Συρμαλένιος, εξηγώντας ότι σε διαφορετική από την υπογραφή της ΚΥΑ περίπτωση, θα ακολουθούσαν νομικές κυρώσεις.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από αυτή την εξέλιξη. Δεν είμαστε αντίθετοι με το να φτιαχτούν τουριστικά καταλύματα. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις, όπως την κατασκευή προβλητών και γέφυρας».

Ο δήμαρχος Ιητών, Μ. Πετρόπουλος, πάντως εκφράζει την άποψη ότι «το νησί χρειάζεται ένα πεντάστερο ξενοδοχείο. Η Ιος κατά 95% στηρίζει την οικονομία της στον τουρισμό».

Η υπογραφή της ΚΥΑ είχε αντίκτυπο σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Με ψήφισμα του Πανελλαδικού Συμβουλίου τους, οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουν την έντονη αντίθεσή τους στην έγκριση παραχώρησης αιγιαλού στον επενδυτή, κρίνοντας ακόμη ότι «συνιστά σοβαρό πλήγμα στη συμφωνία προγραμματικής συνεργασίας Οικολόγων Πράσινων και ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται σε αντίθεση με τις ίδιες τις προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος».

http://left.gr/news/giati-erhetai-ayti-i-anaptyxi

Υπάρχει νησί στις Κυκλάδες που εν έτει 2015 έχει βασιλιά! Ονομάζεται Άγγελος Μιχαλόπουλος και κατά καιρούς από τον Τύπο αποκαλείται… βασιλιάς της Ίου ή «Λύκος» της Wall Street, λόγω της ενασχόλησής του με το αμερικανικό χρηματιστήριο. Ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια μεγάλο μέρος του νησιού και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι κατέχει πλέον εκτάσεις που αντιστοιχούν σχεδόν στο 30% της Ίου!

Αν και άγνωστος στον πολύ κόσμο, ο χρηματιστής και αυτοαποκαλούμενος καλλιτέχνης διαθέτει ισχυρές πολιτικές γνωριμίες. Διατηρεί στενή φιλία με τον Νίκο Παπανδρέου, τον οποίο φιλοξενεί συχνά στην Ίο, καθώς και με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που το 2013 φιλοξένησε σε κατάλυμά του.

Τυχαίο που το «Πρώτο Θέμα» επιχειρεί να εμφανίσει τον επιχειρηματία να «έχει συνολικό όραμα για το νησί της Ίου, φιλόδοξο αλλά αυστηρά προσηλωμένο στον σεβασμό της φυσικής και πολιτισμικής του ταυτότητας»;

Την εικόνα του επιχειρηματία συμπληρώνει η δράση του ως… ευεργέτη, καθώς στήριξε οικονομικά το τοπικό τυροκομείο, δώρισε φουσκωτό στο Λιμενικό και πυροσβεστικό στον δήμο!

Σήμα κατατεθέν ο… φοίνικας

Σε ιδιοκτησίες και επιχειρήσεις του Άγγελου Μιχαλόπουλου παντού ξεφυτρώνουν φοίνικες και μεταλλικές κατασκευές ξένες προς το κυκλαδίτικο τοπίο.

Η… ευαισθησία του για το περιβάλλον γνωστή από παλιά… Το WWF από τις αρχές της δεκαετίας κατήγγειλε τον κ. Μιχαλόπουλο γιατί μετέτρεψε έναν υγρότοπο μεγάλης οικολογικής αξίας και μια πανέμορφη παραλία σε ιδιωτικό κήπο! Ο λόγος για την περιοχή «Αυλάκι του παπά», την οποία η οργάνωση είχε κατατάξει το 2004 ανάμεσα στους καλύτερα διατηρημένους υγρότοπους του Αιγαίου. Παρά τις αποφάσεις, τις εντολές και τα πρόστιμα οι εργασίες συνεχίστηκαν ως να μη συμβαίνει τίποτα και σήμερα η περιοχή είναι πλήρως αλλοιωμένη.

Το 2013 ακολούθησε η επιβολή διοικητικών κυρώσεων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εφόσον διαπιστώθηκε ότι «προκλήθηκαν αλλοίωση της μορφολογίας και του ανάγλυφου, καθώς και υποβάθμιση του υποθαλάσσιου περιβάλλοντος και των ακτών, της χερσονήσου “Διακοφτό» που βρίσκεται στην περιοχή »Κουμπάρα» της νήσου Ίου, που έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος», όταν ξεκίνησε εκεί τις κατασκευές.

– See more at: http://left.gr/news/giati-erhetai-ayti-i-anaptyxi#sthash.ivImgYyy.dpuf

Μετα και κατα προτεραιοτητα η αποφαση του Πανελλαδικου Συμβουλιου  των Οικολογων Πρασινων κομματος που συμμετεχει στην κυβερνηση των ΣΥΡΑΝΕΛ με ενα υφυπουργο τον κ Τσιρωνη(μελος της ηγεσιας του κομματος ) και δυο βουλευτες.Αλλα και αλλα στελεχη του διορισμενα σε διαφορες θεσεις εξουσιας περι τον Τσιρωνη.

2015-12-30 12.42.28

Απόφαση Πανελλαδικού Συμβουλίου των ΟΠ για την παραχώρηση αιγιαλού στην Ίο

Δευτέρα, 21 Δεκ. 2015, 16:01 | Αποφάσεις Πανελ. Συμβουλίου PDFΕκτύπωσηE-mail

Κατά την τακτική συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων αυτό το σαββατοκύριακο, ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών του το παρακάτω ψήφισμα, σχετικά με την παραχώρηση αιγιαλού σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα της Ίου.

«ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΥΜΑ ΤΗΣ ΙΟΥ»

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεμελιώνουμε την πολιτική, κοινωνική και κινηματική μας ταυτότητα και διακριτότητα σε βασικές αρχές του πράσινου και οικολογικού κινήματος. Τέτοιο είναι το κυρίαρχο της έννοιας της τοπικότητας και της προστασίας του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος, που θέλουν την οικονομία υποσύστημα του περιβάλλοντος και όχι αντίστροφα, όπως δυστυχώς ζήσαμε με τις χρεοκοπημένες και καταστροφικές πολιτικές του σαθρού πολιτικού συστήματος. Στο ίδιο πλαίσιο παλεύουμε για την ανάδειξη και καλλιέργεια των τοπικών πολιτιστικών στοιχείων, τα οποία με τη σειρά τους δένουν τον άνθρωπο με την κοινωνία και με το περιβάλλον και παράλληλα προάγουν τη βιωσιμότητα ενός τόπου.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι προχωρήσαμε σε προγραμματική στήριξη των ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015 βάσει συμφωνίας επί 22 πάγιων οικολογικών αρχών και θέσεων μας, με προεξέχουσες την προστασία των κοινών αγαθών (νερό, αέρας, αιγιαλοί, δάση, υγρότοποι, ελεύθερες αστικές εκτάσεις, πολιτιστική κληρονομιά, υγεία), την προστασία του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος και την αλλαγή του τουριστικού μοντέλου προς εναλλακτικές μορφές, σε συνέργεια με πολιτικές προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος.

Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι μετά από δεκαετίες εγχώριων καταστροφικών πολιτικών για το περιβάλλον στο βωμό της «ανάπτυξης» ήρθε να προστεθεί η ελέω μνημονίων άδεια για παραπάνω αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές. Θεωρούμε όμως αδιανόητο να διατηρούνται νομικές δυνατότητες για παραβίαση των περιβαλλοντικών όρων μιας επένδυσης από μια κυβέρνηση που θέλει να έχει οικολογικό πρόσημο. Με αφορμή την πρόσφατη υπογραφή παραχώρησης τμήματος αιγιαλού στην Ίο και συνεπείς με τις αρχές μας, με τις θέσεις μας και με την παραπάνω συμφωνία στήριξης των ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ, οι Οικολόγοι Πράσινοι:

  • Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πρόσφατη έγκριση παραχώρησης αιγιαλού στον επενδυτή του σύνθετου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην χερσόνησο Διακοφτό στην Ιο, από μέρους των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ναυτιλίας και Οικονομικών, ως ανεπανόρθωτα καταστροφική για τον φυσικό και πολιτισμικό χαρακτήρα του νησιού.
  • Θεωρούμε ότι η έγκριση αποτελεί σοβαρότατη εκτροπή από τις αρχές και τις θέσεις μας και από τις αρχές και θέσεις του πράσινου και οικολογικού κινήματος για τη βιώσιμη ευημερία και την οικολογική μεταστροφή της κοινωνίας.
  • Κρίνουμε ότι η έγκριση αυτή συνιστά σοβαρό πλήγμα στην συμφωνία προγραμματικής συνεργασίας Οικολόγων Πράσινων και ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκεται σε αντίθεση με τις ίδιες τις προγραμματικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε την άμεση ανάκληση της παραπάνω υπουργικής απόφασης και ταυτόχρονα την επιτάχυνση των απαραίτητων νομικών παρεμβάσεων ώστε να ξεκαθαριστεί το τοπίο αδειοδότησης των όποιων επενδύσεων Οι τελευταίες έβρισκαν και βρίσκουν σχεδόν πάντα ως εύκολο θύμα το περιβάλλον κι εν τέλει την ίδια τη βιωσιμότητα.

Δηλώνουμε πάντα στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες αρνούνται την υποταγή στην «ανάπτυξη» με τίμημα το ίδιο το μέλλον των παιδιών τους. Η ανεκτίμητη ομορφιά του γεωγραφικού ανάγλυφου της χώρας μας δεν μπορεί να γίνει η αιτία περαιτέρω κακοποίησής του.

Το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2015

– See more at: http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=6107:2015-12-21-14-04-59&catid=20:councildec&Itemid=37#sthash.X3TY4ukU.dpuf

 Μετα η απαντηση μεσω ΦΒ του κ Υπουργου (που περνωντας απο Ερμιονιδα συνεχαρει την Δημοτικη αρχη για τα επιτευγματα της σχετικα με τα απορριμματα)σε σχετικα σχολια «φιλων» του.Σημειωστε τον απαξιωτικο χαρακτηρισμο «φωστηρες της οικολογιας «απο ενα πολιτικο που ενεργοποιειται δεκαετιες τωρα στον οικολογικο χωρο για οσους αμφισβητουν τις αποφασεις του.Και ναταν μονο αυτο;Για δειτε τον υπουργο εξουσιαστη  που ξεκινησε απο την Β Πανελλαδικη μισος κατα των αντεξουσιαστων και επιχειρηματα.

Δυστυχώς οι πολέμιοι της κοινωνίας του θεάματος συστηματικά γίνονται οι χειρότεροι θιασώτες της, προσπαθώντας να ξεπεράσουν την ανυπαρξία της αγωνιστικότητας με το …θέαμα της αγωνιστικότητας και της πράσινης καθαρότητας.
Θυμίζουν κάτι αντιεξουσιαστές που αυταπατώνται ότι με την βία θα νικηθεί ο καπιταλισμός.
Ξεχνούν αμφότεροι, ότι η κοινωνία του κέρδους εκτρέφεται από το θέαμα και την βία.

Δηλαδη περιπου τρομοκρατες οσοι δεν θελουν την «αναπτυξη» της ιδιωτικοποιησης των παραλιων απο 5 αστερα.Βιαιοι ανθρωποι που θελουν θεαμα και βια ενω ο υπουργος ειναι κατα «της κοινωνιας του κερδους».Αντε να δουμε σε ποιο ξερονησι θα στειλουν οι κυβερνωντες τους τρομοκρατες οικολογους (ο παππους μου εκανε «διακοπες» στα περισσοτερα)οταν θα τα εχουν κανει ολα ιδιωτικες παραλιες  εναντια φυσικα στην κοινωνια του κερδους.

Ειπαμε αυτη η κυβερνηση ειναι του Οργουελ.Τα εχει φερει ολα τουμπα .Λεξεις ιδεες και σκεψεις.Και κυριως αγωνες.

Σημειωστε ακομα πως επικαλειται τα κινηματα ο ανθρωπος που δεν μπορει να διαθεσει ουτε ενα λεπτο τηλεφωνικα για να ενημερωθει απο ενεργους πολιτες που του το ζητησαν πριν επισκεφτει μια περιοχη.

Τελος αν τα κινηματα πολιτων  ειναι ανυπαρκτα (συμφωνα με τον επαγγελματια πολιτικο )ποιος εκανε υπουργο ενα στελεχος κομματος με μηδενικη εκλογικη δυναμη; Και το σημαντικοτερο γιατι;

Η απαντηση λοιπον ειναι πως οι Οικολογοι Πρασινοι Ελλαδας ειναι μελος του Πρασινου Ευρωπαικου κομματος.Και ο Τσιπρας βαζοντας τους απο το παραθυρο στην κυβερνηση και τα υπουργεια  παρ ολη την εκλογικη τους καθιζηση θελησε να εχει την υποστηριξη στην Ευρωβουλη αυτου του μεγαλου κομματος.

Ομως την εξουσια στην Ελλαδα δεν την εχει ο κ.Τσιπρας.Συνεχιζουν και την εχουν οι εσφοπλιστες και οι καθε ειδους επενδυτες.Μαζι με τους ξενους επικυριαρχους που εχουν τον κυριο λογο. Ο κ.Τσιπρας και οι συνεργατες του διαχειριστες της καπιταλιστικης κρισης ειναι κατω απο τις οδηγιες και δεσμευσεις που εχουν αποδεχθει να εφαρμοσουν με το δικο τους τριτο μνημονιο καταστροφης του λαου και της φυσης.Με ανταλλαγμα ψιχουλα μεταρυθμισεων , υπουργικους μισθους και προνομια και την διαμορφωση μεσω της ασκησης της εξουσιας μιας δικιας τους υποστηρικτικης κοινωνικης ομαδας που θα συνδεει την οικονομικη επιβιωση της με το αυτο το κομμα στα πραγματα. Αλλα και το κυριωτερο τις ακρες που θα αποκτησουν (η εχουν ηδη αποκτησει) με τα μεγαλα οικονομικα τζακια που τους στηριζουν στην διαμαχη τους με τα αλλα κομματα για να κανουν τις δουλειες τους σε βαρος των ανταγωνιστων τους που υποστηριζουν αλλα κομματα. Παλια καλη δοκιμασμενη παλαιοκομματικη συνταγη.Ριχνουν προσωπικες αγκυρες οι ανθρωποι. Την αριστερα και την οικολογια τις εχουν γραψει στα παλια τους παπουτσια.

Ο κ Τσιρωνης παρ ολες τις πιθανα καλες αρχικες του προθεσεις ειναι ο δοτος του δοτου. Αυτα ειναι τα ορια του.Αν δεν του αρεσει ας παραιτηθει.Αφου δεν παραιτειται ειναι συνενοχος. Και ο καιρος της δοκιμης τελειωσε.

 

Tsironis Yannis
https://www.facebook.com/ytsironis/posts/10208271189839499

Καλή χρονιά
Σέβομαι την αγωνία δεκάδων καλοπροαίρετων φίλων και κυρίως του Νίκου Μπελαβίλα και θα παραβιάσω την αρχή μου να μην απαντώ σε κακοήθειες, ιδιαίτερα λίγες ώρες πριν το ρεβεγιόν.
Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε μία παραφιλολογία για το ότι οι υπουργοί Αλεξιάδης, Τσιρώνης και Δρίτσας δήθεν υπέγραψαν την κατασκευή τουριστικής μονάδας στην Ίο. Η ιστορία εκπορεύεται από παραπληροφόρηση με συγκεκριμένα κίνητρα και με υποχρεώνει να εξηγήσω τα αυτονόητα:
1. Διαφωνώ με την συγκεκριμένη επένδυση στην Ίο, αλλά πριν αναλάβουμε ως κυβέρνηση είχε παρθεί η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ). Όποιος έχει να προτείνει τρόπο να ανακληθεί η ΑΕΠΟ, χωρίς να πέσει η ανάκληση της στο πρώτο πρωτοδικείο, ας το εξηγήσει και στους κατοίκους που αγωνίζονται ενάντια στο έργο.
2. Η παραχώρηση του αιγιαλού είναι διοικητική πράξη, που ακολουθεί την ΑΕΠΟ. Όσοι ζητάνε να μην υπογράψουμε την παραχώρηση αιγιαλού, είναι σαν να αντιστέκονται στην κατασκευή ενός εργοστασίου ζητώντας από το υπουργείο συγκοινωνιών να μην υπογράφει την κατασκευή …οδικού κόμβου. Όλα σχεδόν τα παραθαλάσσια ξενοδοχεία έχουν παραχώρηση αιγιαλού.
3. Οι τιμές παραχώρησης αιγιαλού δεν είναι τιμές πώλησης όπως αναφέρει ρεπορτάζ γιατί ο αιγιαλός παραμένει δημόσιος και κοινόχρηστος. Είναι τουλάχιστον γελοίο να συγκρίνεται παραχώρηση αιγιαλού με την αγορά διαμερίσματος. Σε κάθε περίπτωση δεν θυμάμαι το οικολογικό κίνημα να έχει ξεσηκώσει αγώνα για την μη παραχώρηση αιγιαλού σε οποιαδήποτε άλλη ξενοδοχειακή μονάδα, ούτε καν στην ΠΟΤΑ Μεσσηνίας
4. Όταν έφτασε η ΚΥΑ στο υπουργείο μας εξάντλησα κάθε χρονικό όριο συζητώντας με τους βουλευτές Κυκλάδων και την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ, ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΕΠΕΚΕΠΕ) με το ερώτημα εάν υπάρχει δυνατότητα να ανακληθεί η ΑΕΠΟ και να μην υπογράψουμε. Κανείς, ούτε από τους βουλευτές ούτε από τα κόμματα δεν διατύπωσε την άποψη, ότι μπορεί να παρεμποδιστεί η επένδυση παρεμποδίζοντας την υπογραφή παραχώρησης του αιγιαλού.
Από τα παραπάνω συνάγεται το αυτονόητο: Δεν θα εμποδίσουμε την κατασκευή της συγκεκριμένης μονάδας με ανοησίες του τύπου να μην παραχωρηθεί ο αιγιαλός από το ΥΠΕΝ, να μην του δίνει ρεύμα η ΔΕΗ, να μην του ανοίγει βιβλία και στοιχεία η εφορία. Ο μόνος διοικητικός τρόπος είναι η ανάκληση της ΑΕΠΟ, αλλά αυτό δεν το προτείνει κανένας «οικολογικός φωστήρας», γιατί στερείται νομικής βάσης. 
Φυσικά οι φωστήρες της οικολογίας ξεχνάνε τα κινήματα και πάνε να τα υποκαταστήσουν διεκδικώντας από την δημόσια διοίκηση να «καθαρίσει» για λογαριασμό τους. Δυστυχώς οι πολέμιοι της κοινωνίας του θεάματος συστηματικά γίνονται οι χειρότεροι θιασώτες της, προσπαθώντας να ξεπεράσουν την ανυπαρξία της αγωνιστικότητας με το …θέαμα της αγωνιστικότητας και της πράσινης καθαρότητας.
Θυμίζουν κάτι αντιεξουσιαστές που αυταπατώνται ότι με την βία θα νικηθεί ο καπιταλισμός.
Ξεχνούν αμφότεροι, ότι η κοινωνία του κέρδους εκτρέφεται από το θέαμα και την βία. 
Δεν θα επεκταθώ άλλο, χρονιάρες μέρες. Δίνω έτσι μία ευκαιρία, μέχρι να φύγουν οι καλικάντζαροι, στους «συντρόφους» που ανακάλυψαν ευθύνες στο θέμα της Ίου να ανασκευάσουν και να επανορθώσουν. Αν δεν το κάνουν θα απαντήσω αναλυτικά με στοιχεία και τότε θα διαπιστώσουμε εάν εγώ πουλάω την οικολογία ή εκείνοι «πουλάνε οικολογία».
Μέχρι των Φώτων λοιπόν εύχομαι σε όλες και όλους χαρούμενες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα και για την υπόλοιπη χρονιά υγεία και χαρά.

Τελος καποια σχολια που μου αρεσαν
Ιωάννης Παπαπανάγου Παρακολουθώ τον σχετικό διάλογο. Κατανοώ την λογική ενός Υπουργού που αναγκάζεται να «υπογράψει» διότι δεν υπάρχει τρόπος «ανάκλησης». Ωστόσο είχες και προσωπική, άλλη επιλογή. Δεν την επέλεξες και παραμένεις Υπουργός μαζί με εκείνους που αναφέρεις. Επίσης, με όλο το θάρρος, θέλω να πω ότι η κοινωνία δεν απαρτίζεται από πραγματιστές (διαφόρων ιδεολογικών και πολιτικών θέσεων) και αντιεξουσιαστές… Με αυτές τις σκέψεις σου εύχομαι κι εγώ «χαρούμενες στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα και για την υπόλοιπη χρονιά υγεία και χαρά».
Triantafillos Karageorgis Εφόσον όλα είναι σύννομα και υπάρχει ΑΕΠΟ σε ισχύ-αμετάκλητη κατά τα λεγόμενα σας-πως γίνεται να διαφωνείτε με το έργο όντας μάλιστα ο καθ’ύλην υπουργός? Καλή χρονιά!
Greg Maltezos ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΩΣ ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ !!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ …. ΔΕΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο Δρ. ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ Γ.Δ. :ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑ ΠΡΟ ΟΛΙΓΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΑΞΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΦΤΟ ΙΟΥ ΜΕ ΜΟΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ. !!!! ΜΕ ΚΟΠΟ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ.. https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/…/1914115… ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ Καλή ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ χρονιά ΤΟ 2016 ν.Χ.!
Theoharis Angelidis «Αλλίμονο εάν η προσωπική γνώμη κάποιου υπουργού επηρεάζει την δημόσια διοίκηση. Αυτά γίνονται στις δικτατορίες». Αλίμονο αν υπουργός αγεται και φέρεται από την εξωνημενη και διεφθαρμενη δημοσιουπαλληλικη γραφείοκρατια και δεν ξέρει να κάνει χρήση τόσο των γενικών αρχών του διοικητικού δικαίου όσο και των ειδικοτερων διατάξεων του ειδικού διοικητικού δικαίου, που καλείται να εφαρμόσει. Αν θεωρεί ότι η αρμοδιότητα του είναι δεσμία και ότι το μόνο που του μένει είναι να εκδίδει τις διοικητικές πράξεις που του σερβίρουν ίσως να πρέπει να αναρωτηθει ποιος μπορεί να είναι ο λόγος της ύπαρξης του στη θέση αυτή.

Dimitris Manikas απογοητευση! σωστε την κουμπαρα ιου απο την περιβαλλοντικη καταστροφη. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με αισιοδοξια και συνεση το 2 0 1 6

Dimitris Manikas's photo.

Ioannis Manomenidis Για να μην κάνεις εσύ τη δουλειά σου ως Οικολόγος Υπουργός θα αναγκαστούν οι πολίτες, σε μία περίοδο που δεν έχουν να θρέψουν τα παιδιά τους από τις πολιτικές του κόμματος που υπηρετείς, να τρέχουν στα δικαστήρια να ακυρώσουν τις αποφάσεις σου. Κι όταν το πετύχουν; Τουλάχιστο μέχρι τώρα ο Τρεμόπουλος είχε απέναντι του τον Παυλόπουλο, τον Βενιζέλο, τον Ψωμιάδη. Ποιος θα το περίμενε ότι θα έχουμε τον πρώην συντονιστή μας; Ίσως να είναι πρώτη φορά αριστερά αλλά μην τολμήσεις να υποστηρίξεις ότι είναι πρώτη φορά Οικολόγοι, διότι όλοι οι Οικολόγοι είμαστε με το περιβάλλον. Δικαίωμα σου να αλλάξεις απόψεις. Κάποτε κατηγορούσες τον Χρυσόγελο που δεν σου έδινε (στο κόμμα) το μισό του μισθό, ενώ τον χρησιμοποιούσε για οικολογικές δράσεις. Εσύ έχεις δώσει τον μισό σου μισθό στο κόμμα; ή να δούμε πότε θα παραδώσεις την έδρα σου ή το υπουργείο σου για εναλλαγή… Ίσως ο επόμενος να μπορέσει να δώσει τις απαντήσεις που εσύ δεν μπορείς. Δεν είναι λύση να ζητάς αιφνιδιάζοντας τους κατοίκους άσχετους με τη νομική, λύσεις κι απαντήσεις σε καθαρά νομικά ζητήματα. Στελέχωσε τις υπηρεσίες σου με οικολόγους νομικούς που να ενδιαφέρονται για το σκοπό του Υπουργείου, την προστασία του περιβάλλοντος. Καλή χρονιά κι από εμένα!

Katerina Liouta έτσι κάνατε και με την ΑΕΠΟ του ΧΥΤΑ Γραμματικού!!!! Εκείνη, γιατί την ανανεώσατε, εστείς κι ο κ.Σκουρλέτης, ενώ ήταν ληγμένη και μπορούσαμε κάλλιστα να γλυτώσουμε από αυτό το έγκλημα;;; Ενώ κανείς πριν από εσάς δεν είχε τολμήσει να ανανεώσει αυτή τη μελέτη, το κάνατε εσείς!!! Εσείς, που ξέρατε από πρώτο χέρι τους λόγους για τους οποίους αυτό το έργο δεν πρέπει να λειτουργήσει ΠΟΤΕ!!! Τι να πούμε λοιπόν;;;; Καλή σας χρονιά!!!
Elena Aris Για τον νόμο που θα απαγορεύσει την αιχμαλωσία των κητωδών δε λέμε κουβέντα υπουργέ έτσι; Ωραίο το κολπάκι με τις αρμοδιότητες των διαφόρων υπηρεσιών ώστε ο ένας να πετάει το μπαλάκι στον άλλο και να μη γίνεται τίποτα στο τέλος, όπως ωραίο και το κολπάκι να καθυστερούμε ώστε να έρχεται ο επόμενος υπουργός και άντε από την αρχή και τελικά πάλι να μη γίνεται τίποτα. Πόσους μήνες πρέπει να περιμένουμε μέχρι να έρθει επιτέλους αυτός ο νόμος; Γιατί δεν έχει απαγορευτεί αυτή η αθλιότητα ενώ είχατε δηλώσει εσείς ο ίδιος σε συνέντευξή σας ότι θα το κάνετε; Ή μήπως η »οικολογική» σας ευαισθησία επιτρέπει την ύπαρξη τέτοιων επιχειρήσεων;
Like · Reply · 2 · 14 hrs
Dimitris Gotsis
Dimitris Gotsis Από την Καλλιρρόη σου ευχόμεθα ευτυχισμένο το νέο έτος 2016 και παρακαλούμε δώστε μία λύση γιά το καρκινοεργοστάσιο που θέλει να κατασκευάσει ο περ/ρχης μαζί με την ΤΕΡΝΑ μέσα στο χωριό μας μέσα στις πηγές και στα ελαιοπερίβολα καταστρέφοντας όλλο το περιβάλλον και τις πηγές μας .Αυτό ειναι καταστροφη μας.-
Like · Reply · 1 · 13 hrs