Την στιγμη που ολοι συζητανε το αν η σφαγη των Ποντιων ηταν εθνοκαρση η γενοκτονια η κυβερνηση πουλησε νυχτα  τα Ελληνικα περιφερειακα αεροδρομια στο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ (και τις πολυεθνικες εταιρειες). Τα κερδοφορα Ελληνικα αεροδρομια που δεχτηκαν 26 εκατομμυρια τουριστες φετος. Θυμαμαι φετος την Ανοιξη στην Κερκυρα την συζητηση πανω σε αυτο το θεμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

κινημάτων και φορέων της Κέρκυρας για την διωκόμενους πολίτες της Αργολίδας και της Χαλκιδικής

Προς

τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Α. Τσίπρα

τον Υπουργό Οικονομικών Ι. Βαρουφάκη

τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ι. Τσιρώνη

τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου

Όσοι και όσες συγκεντρωθήκαμε στις 26/03/2015 στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, για να συζητήσουμε την άμεση ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα την “επένδυση” στον Ερημίτη, δηλώνουμε ότι

(Α)

Συμπαραστεκόμαστε

Στους έξι (6) διωκόμενους πολίτες της Ανοιχτής Συνέλευσης Συλλογικοτήτων Φορέων και Πολιτών Αργολίδας, με αφορμή την κινητοποίηση στο υπό εκποίηση κτήριο του ΠΛΙ στο Ναύπλιο και

Ζητάμε

Την παύση κάθε δίωξης σε βάρος τους

(Β)

Συμπαραστεκόμαστε

Στους 350 διωκόμενους αγωνιστές, κατοίκους της Χαλκιδικής που διώκονται δικαστικά για την αποφασιστικότητά τους να αντισταθούν στους ντόπιους και ξένους κερδοσκόπους, που αγωνίζονται ενάντια στο «επενδυτικό» σχέδιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και ζητούν την πλήρη απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί.

Ζητάμε

Από την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς, να σεβαστούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και τη θέληση των κατοίκων της περιοχής και να προχωρήσουν στην ανάκληση των αδειών εκμετάλλευσης της συγκεκριμένης «επένδυσης», δείχνοντας έτσι έμπρακτα τη βούλησή τους για την πολιτική, οικονομική και κοινωνική και οικολογική χειραφέτηση αυτού του τόπου.

Κέρκυρα, 26/03/2015

  • Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι
  • Συντονιστικό κατά της Εκποίησης του Ερημίτη
  • Πρωτοβουλία Ενάντια στην Υποταγή
  • Οδοντιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας
  • Επτανησιακή Οδοντιατρική Εταιρεία
  • Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας
  • Δίκτυο EcoCorfu

Την ιδια στιγμη  στο μεγαλο δρομο στο Ναυπλιο μπηκε πινακιδα ρεαλισμου της «αριστερας».

ON OFFER

Περαστε κοσμε .Ξεπουλαμε.Για τα λεφτα τα κανει ολα η κυβερνηση .Για τα λεφτα και την εξουσια.

12115644_1641066142814321_2677565167547152094_n

Το μονο που μενει ειναι να καταδικασθουν οι συλληφθεντες.

http://www.argolikeseidhseis.gr/2015/11/blog-post_41.html

Πινακίδα τοποθετήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο κτίριο που πουλάει το ΤΑΙΠΕΔ στην οδό Β.Κωνσταντίνου (Μεγάλος δρόμος) στο Ναύπλιο και καλεί όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα που αναγράφει.
Στο διαδίκτυο όμως τις τελευταίες ημέρες τρέχει ηλεκτρονική ψηφοφορία που διεξάγει η«Άλλη Πρόταση» στην πλατφόρμα Avvaz με τίτλο «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ»
 
Η ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΎΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΊΑ

Στις τελευταίες ανακοινώσεις του ΤΑΙΠΕΔ επανήλθε μεταξύ άλλων το θέμα της πώλησης του ακινήτου στο Μεγάλο Δρόμο (Βασιλέως Κωνσταντίνου) στο Ναύπλιο.

Πιστεύουμε ότι η πώληση του κτηρίου θα στερήσει από την πόλη του Ναυπλίου και την ευρύτερη περιοχή μας από ένα χώρο πολιτιστικής δημιουργίας.

Η πώλησή του θα συνδράμει με πολύ λίγα χρήματα στο οικονομικό αδιέξοδο, ενώ μια διαφορετική χρήση θα βοηθήσει ουσιαστικά στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης και επομένως και την οικονομική της.

Η πρότασή μας είναι το κτίριο να παραχωρηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών που έχει την έδρα του στην πόλη του Ναυπλίου.

Στο ισόγειο του κτιρίου μπορεί να λειτουργήσει πολυχώρος πολιτισμού και δημιουργίας για τις ανάγκες του Πανεπιστημίου και των κατοίκων και ο όροφος να εξυπηρετήσει άλλες υπηρεσίες του για τις οποίες σήμερα το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών δαπανά μεγάλα ποσά, ενοικιάζοντας κτίρια . Αυτά που στεγάζεται και που έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο Ναυπλιέων δεν καλύπτουν πλέον τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες του.

Μπορεί το κτίριο αυτό στην παλιά πόλη να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες καθώς μπορεί να είναι χώρος δημιουργίας υπό την σκέπη μάλιστα ενός ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Σε μια περιοχή που υπάρχει τεράστια έλλειψη χώρων δημιουργίας και έκφρασης αυτή η παραχώρηση θα διαφοροποιήσει τον τόπο κάνοντάς τον ακόμη περισσότερο ελκυστικό.

Η πρότασή μας για το κτίριο αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε για την εκποίηση των υπολοίπων. Οι ανάγκες και τα δικαιώματα της κοινωνίας δεν έχουν εξεταστεί και ικανοποιηθεί σε επίπεδο υποδομών.

Ψηφίστε εδώ

Και στο FACEBOOK 

http://www.argolikeseidhseis.gr/2015/11/blog-post_12.html

Με μια διαρροή στον τύπο, ξεκινά το θεατρικό ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ και την πώληση ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας της Αργολίδας, αλλά και της Ελλάδας. Με πρωτοβουλία δημάρχου συγκαλείται ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή πολιτικών, τοπικών αλλά και sic!!!!!! απλών πολιτών.
Το θέμα δεν είναι καινούριο, αλλά παλιό και πολυκαιρισμένο. Η κίνηση ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε δύο χρόνια πριν και στην πρώτη της συνέλευση μετείχαν διά της παρουσίας τους πρώην και νυν βουλευτές, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και απλοί πολίτες. Η συνέλευση πέτυχε κάτι σημαντικό, να υποχρεώσει το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων, στην ψήφιση μιας σειράς ενεργειών που θα έκαναν το θέμα γνωστό στους Ναυπλιώτες, αλλά και σε όλους τους Αργολιδείς και θα οδηγούσαν σε μία ανατροπή της επικείμενης πώλησης Καραθώνας , Ακροναυπλίας και άλλων σημαντικών οικοπέδων.

Μερικές από αυτές τις ενέργειες: αποστολή πληροφοριακού υλικού, συνημμένου στους λογαριασμούς ΔΕΥΑΝ, ανάρτηση πινακίδων στα προς πώληση οικόπεδα, δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής, επιστημονικής επιτροπής , εκδηλώσεων και πολλές ακόμα.

Αυτές οι ενέργειες ψηφίστηκαν με σκοπό να υλοποιηθούν από τον θεσμό του δημοτικού συμβουλίου. Υπενθυμίζουμε πως αρχηγός ενός δημοτικού συμβουλίου και φορέας υλοποίησης των αποφάσεών του είναι ο δήμαρχος και η πλειοψηφούσα παράταξή του. Τι υλοποίησε από όλα αυτά ο δήμαρχος και η παράταξή του; ΤΙΠΟΤΑ.

ΤΙΠΟΤΑ δεν υλοποιήθηκε λοιπόν από όσα ψηφίστηκαν και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε η αμέλεια ή η από δόλο αθέτηση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, επισύρει πειθαρχική δίωξη κατά του δημάρχου.

Πως κύλησαν τα πράγματα όμως; Η συνέλευση από τη μία, με συνδρομή των μελών της, διοργάνωσε πάρτυ στην Καραθώνα, ανάρτηση πανώ , συλλογή υπογραφών , διοργάνωσε πολλές συνελεύσεις και φυσικά αποφάσισε την κατάληψη του υπό πώληση κτιρίου στην Βας. Κωνσταντίνου. Στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, είχε αποφασιστεί η διεκδίκησή του με σκοπό την δημιουργία κέντρου πληροφόρησης και συντονισμού. Πολλοί θεώρησαν τις ενέργειες της συνέλευσης, λανθασμένες, αλλά ΗΤΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. Η συνέλευση έκανε πράξεις , προσπάθειες, λάθος ή σωστές, καρποφόρες ή όχι, αλλά ΕΠΡΑΞΕ, με χρήματα ρεφενέ και κόπο ρεφενέ.

Άλλοι όμως δεν έκαναν τίποτα.

Συμμετείχε σε τίποτα ο δήμαρχος και η παράταξή του; Σε τίποτα. Αντιθέτως μετά την αποτυχημένη κατάληψη κατηγορήθηκαν 6 μέλη της συνέλευσης ανάμεσα σε 100 παρόντες με τρόπο που καταδεικνύει , ξένο δάκτυλο, που επιθυμούσε την καταστολή της κίνησης πολιτών, τον εκφοβισμό και την εκδίκηση. Περισσότερα δεν μπορούμε να πούμε, καθώς δεν είναι ώρα.

Τι έκανε όμως ο δήμαρχος; Συναντήθηκε με τον τότε υπουργό Μανιάτη, κατ ιδίαν και έφερε πίσω τη διαβεβαίωση πως με μικρό τίμημα θα μπορούσαμε να αγοράσουμε τα δικά μας οικόπεδα( όχι όλα, όχι τα φιλέτα, όχι την Καραθώνα ή την Ακροναυπλία). Ο Μανιάτης πήρε δρόμο και μαζί του οι υποσχέσεις. Τα πρακτικά της συνάντησης , αν και ζητήθηκαν επιμόνως, ποτέ δεν δόθηκαν. Άλλωστε τι σημασία έχει τι είπε ο Μανιάτης ή ο καθένας, καθώς με την συνεργασία των ηγετών μας , η χώρα τελεί υπό κατοχή και οι αποφάσεις παίρνονται αλλού.

Έχουμε λοιπόν έναν δήμαρχο που αθετεί και δεν εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και ένα δημοτικό συμβούλιο που αδιαφορεί, κάνει πως δεν βλέπει και ενώ θα μπορούσε να αιτηθεί την πειθαρχική δίωξη του δημάρχου, κάνει την πάπια. Φυσικά , έγιναν κάποιες κινήσεις από κάποιες παρατάξεις, αλλά λυπούμαστε , δεν μας φτάνουν……Α, να μην ξεχάσουμε και την πλειοψηφία των πολιτών που επίσης αδιαφορεί. Δεν τρέχει τίποτα, τα παιδιά μας θα κάνουν μπάνιο στα Ίρια, αν δεν πουληθούν κι αυτά.

Επειδή όμως το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι……. Που ήταν ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, ο περιφερειάρχης και ο αντί, όλοι αυτοί που εθελοντικώς ανέλαβαν την καθοδήγηση του άτακτου και ανόητου ποιμνίου; Σε τι μας καλεί ο δήμαρχος; Γιατί δεν έκανε τίποτα από αυτά που ψηφίστηκαν, τόσα χρόνια; Γιατί του ήρθε η όρεξη για αντίσταση τώρα; Και που είναι ο ΝΥΝ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , αυτός που συμμετείχε στους αγώνες; Και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που μόλις είδαν την στροφή του αρχηγού τους, έστριψαν κι αυτά και τώρα διαλαλούν πως το ξεπούλημα δεν είναι ξεπούλημα; Τώρα δεν ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία; Μήπως, θα έπρεπε να οι δυό τους να τα βρούν κατ ιδίαν; Και η υποκρισία περίσσεψε…