12109230_10205554543923101_6330066687821851030_n

Υπαρχει ενας μυθος.Πως στην Αλβανια πηγαν ολοι οι Ελληνες ενωμενοι κατα των Ιταλων.Μαζι Βασιλικοι και Βενιζελικοι μαζι κομμουνιστες και φασιστες μαζι ο Τσολακογλου και ο Σαραφης.

DSC02524

Ein Volk, ein Reich, ein Führer

Αυτος ο ακροδεξιος μυθος πως αν οι Ελληνες ενωθουν περα απο ιδεολογιες και ταξικα συμφεροντα γραφουν ιστορια καθολου δεν ανταποκρινεται στην αληθεια.

Γιατι πεινουσαν οι φανταροι; Γιατι παθαιναν κρυοπαγηματα;Γιατι ο Κατσιμητρος αυτος που τους καθοδηγησε νικηφορα (εναντια στις διαταγες του Μεταξα και του Παπαγου )εγινε στη συνεχεια συνεργατης των κατακτητων και δικαστηκε σαν δωσυλογος;

Γιατι οι βασιλιαδες που οι μητερες οι γιαγιαδες οι συζυγοι τους ηταν Γερμανιδες πηγαν με τους Αγγλους;

Γιατι ο Γερμανοφιλος Βασιλικος φασιστας Μεταξας πηγε με τους Αγγλους;

Γκαιμπελς Μεταξας στη Καστελα

Metaxas_Joseph-Goebbels-_Sept.-1936-700x503

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=378440

Αγγλόφιλη δικτατορία με φιλοφασιστικό μανδύα

Το νεοελληνικό κράτος από τα πρώτα βήματά του μέχρι το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εκτός από πολύ μικρά διαστήματα αμφισβήτησης, όπως εκείνο του βασιλιά Κωνσταντίνου στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, βρέθηκε να συμπορεύεται με το Ηνωμένο Βασίλειο.Αλλά και η θέση της «ουδετερότητας» που πρόβαλε ο Κωνσταντίνος και θεωρήθηκε φιλογερμανική, για την οποία ήταν σύμφωνος και ο Ι. Μεταξάς, χρεοκόπησε τελικά και έδωσε τη θέση της στη φιλοβρετανική υπέρ της Αντάντ θέση του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο Κωνσταντίνος εκδιώχθηκε από τη χώρα και ο γιος του Γεώργιος Β’ έκανε πολύ σοβαρές προσπάθειες επανασυμφιλίωσης με το βρετανικό βασιλικό οίκο, γεγονός που επιτεύχθηκε τελικά. Η παλινόρθωση της μοναρχίας ήταν επί θύραις και μ’ ένα «νόθο δημοψήφισμα», όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Βρετανός πρεσβευτής στην Αθήνα, ο Γεώργιος Β’ επέστρεψε στην Ελλάδα, το φθινόπωρο του 1935, αποφασισμένος ν’ ακολουθήσει πιστά τη βρετανική πολιτική.

Αλλά και ο Ιωάννης Μεταξάς, παρ’ όλο το φιλογερμανικό του παρελθόν που είχε έντονα κλονιστεί μετά την ήττα της Γερμανίας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήττα την οποία δεν περίμενε, ήταν αποφασισμένος να δείξει την ευμενή του διάθεση προς την Αγγλία.

Οπως έγραψε ο Ι. Διάκος, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Μεταξά, απευθυνόμενος στον Σπ. Μαρκεζίνη: «Είναι βέβαιον ότι και ο κίνδυνος του κομμουνισμού έπαιξε ρόλον εις το να πάρει ο βασιλεύς την απόφασιν της 4ης Αυγούστου. Αλλά κυρίως, εκείνο το οποίον έπαιξεν βάρος εις την απόφασιν του βασιλέως να πάρη την απόφασιν αυτήν, είναι αι επανειλημμέναι ρηταί δηλώσεις του Ι. Μεταξά προς αυτόν ότι οπωσδήποτε η Ελλάς θα ήτο σύμμαχος προς την Αγγλίαν. Αυτό μου το είπεν ο Ι. Μεταξάς επανειλημμένως».

Γεωργιος Β (Γερμανιδα μητερα/θειος του Γλυξμπουργκ/)

Ήταν πρωτότοκος γιος του τότε πρίγκηπα διαδόχου και μετέπειτα Βασιλέως Κωνσταντίνου Α’ (1868-1923) και της πριγκίπισσας Διαδόχου Σοφίας της Πρωσίας και Ελλάδας (1870-1932), αδελφής του Κάιζερ (Αυτοκράτορα) Γουλιέλμου Β΄ της ΓερμανίαςΠαυλος Α (αδερφος του Γεωργιου και πατερας του Γλυξμπουργκ.Διαδεχτηκε τον αδερφο του οταν εκεινος πεθανε απο καρδια μεσα στον εμφυλιο)

Παυλος Α

Το 1935, με την παλινόρθωση της μοναρχίας, ξαναγύρισε στην Ελλάδα, ως διάδοχος του θρόνου. Στις 9 Ιανουαρίου 1938 παντρεύτηκε στην Αθήνα τη φιλόδοξη και δυναμική πριγκίπισσα του Αννοβέρου Φρειδερίκη, η οποία ήταν και δεύτερη εξαδέρφη του. Από το γάμο του απέκτησε 3 παιδιά:τη Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας το 1938, τον Βασιλιά Κωνσταντίνο Β΄ των Ελλήνων το 1940, την Πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας το 1942, Κέιπ Τάουν Νότια Αφρική

Φρειδερικη βασιλομητωρ