Δικτυο μπορει να ειναι, υδρευση μπορει να ειναι , το νερο ομως το ποσιμο νερο το παιρνουμε στο σουπερ μαρκετ.

Και ηταν ευκαιρια τωρα που σκαβουμε τις πολεις να περασει και μια σωληνα που να φερνει σε ολες τις γειτονιες σε μια κεντρικη βρυση ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ. Για να πηγαινουμε μια φορα την βδομαδα να γεμιζουμε το μπιτονι και να πινουμε.Ποσιμο νερο που θα φερουμε αναγκαστικα με το καραβι.

Για να γλυτωσουμε τα εκατομμυρια μπουκαλια στα σκουπιδια μας

Για να μην πινουμε νερο κονσερβα αγνωστης ποιοτητας.

Για να μην επιβαρυνεται ο πολιτης ο καθε πολιτης το κοστος του ποσιμου νερου .

Για να μην εχουμε πολιτες με διαφορετικες προδιαγραφες υγειας αναλογα με τα εισοδηματα τους.

Για να σταματησουν οι ιδιωτες να θυσαυριζουν κερδοσκοπωντας πανω σε ενα φυσικο αγαθο που ειναι απαραιτητο για την ζωη.

Μην μου πειτε για κοστος.Φυσικα και σημερα το κοστος ειαι μεγαλυτερο οταν ψωνιζουμε απο το σουπερ μαρκετ. Να συνυπολογισετε πολλα και διαφορετικα οικονομικα και περιβαλλοντικα κοστη.Το κοστος της βενζινας να παμε και να το αγορασουμε το κοστος της αποκομμιδης και διαχειρισης του πλαστικου μπουκαλιου ,ακομα και το κοστος της παρασκευης εκατομμυριων μπουκαλιων μιας χρησης.

My beautiful picture

My beautiful picture

Οι βρυσες υπηρχαν στα χωρια.Και τα πηγαδια.Ο καθενας την ατομικη βρυση (και γεωτρηση του πολλες φορες )και την σπαταλη του ειναι προσφατο παρα πολυ προσφατο φαινομενο που γρηγορα οδηγησε στο σημερινο αδιεξοδο.

Ο υδροφορος οριζοντας ειναι κοινος για ολους τους ανθρωπους.Εινια δημοσιο φυσικο αγαθο.Το νερο δεν ειναι εμπορευμα.Ειναι πηγη ζωης

http://prosyer.com/2015/06/05/485/

Κρανίδι 4/6/2015

ΠΡΟΣ:

-Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε

Αργολίδας κ. Τάσσο Χειβιδόπουλο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

-Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Αργολίδας

-Γραφείο Δημάρχου Δήμου Ερμιονίδας

-Πρόεδρο Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ κ. Ι. Πάλλη

 

ΘΕΜΑ : ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

 

Θέλω να σας ενημερώσω ότι όπως μου καταγγέλθηκε και όπως διαπίστωσα και εγώ προσωπικά οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στη Δ.Κ Κρανιδίου έχουν εδώ και δεκαπέντε ημέρες διακοπεί. Η Εργολαβική Εταιρεία άφησε στη μέση τις εργασίες, σταμάτησε να δουλεύει, απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι και μερικά μηχανήματα. Επίσης υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες ότι άφησε στη μέση μία σοβαρή παράλληλη τομή σε συγκεκριμένο δρόμο, μήκους περίπου 100 μέτρων (χαντάκι) με σοβαρές συνέπειες στους κατοίκους της συγκεκριμένης γειτονιάς (κίνδυνος ατυχήματος, αποκλεισμός από τις κατοικίες – διαμερίσματα τους, μη δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο καθώς επίσης εξαιτίας έντονων βροχοπτώσεων την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε και φαινόμενα σοβαρών ζημιών με την είσοδο νερού στις κατοικίες τους). Ζητώ την παρέμβασή σας για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος, καθώς επίσης να προβείτε σε επίσημη ενημέρωση για την πορεία του έργου, γιατί από τους υπεύθυνους παρακολούθησης του έργου είτε σε επίπεδο Δήμου Ερμιονίδας είτε σε επίπεδο Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ έλαβα εντελώς διαφορετικές και αντικρουόμενες απαντήσεις.

Όπως γνωρίζετε έχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας για την έγκαιρη και σωστή εκτέλεση του έργου από τον συγκεκριμένο εργολάβο λόγω της μεγάλης έκπτωσης που πρόσφερε για να του καταχωρηθεί το έργο. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για να ολοκληρωθεί αυτό το σημαντικό έργο που είναι τόσο απαραίτητο στην Τ.Κ. Κρανιδίου.

Καλούνται να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα :

  • Εάν ο εργολάβος σταμάτησε την εκτέλεση του έργου και ζητάει να πληρωθεί για τους πρώτους λογαριασμούς του.
  • Εάν η διακοπή των εργασιών σχετίζεται με τη μεταφορά χρηματικών αποθεμάτων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς την Τράπεζα της Ελλάδας (Κυβερνητική Εγκύκλιος – επιλογή) άρα έλλειψη χρημάτων από την Π.Ε. Πελοποννήσου.
  • Εάν η διακοπή σχετίζετε με την οικονομική αδυναμία του εργολάβου να ανταποκριθεί στην εκτέλεση του έργου.
  • Εάν παράλληλα με το σταμάτημα του έργου πραγματοποιούνται συζητήσεις για την εκτέλεση του έργου από άλλη Εταιρεία (π.χ. αυτή που έχει αναλάβει την αποχέτευση).
  • Ποιός έχει την τελική ευθύνη για να επιλύει προβλήματα που προέκυψαν από την εκτέλεση και άμεση διακοπή του έργου (αποκλεισμός μιας γειτονιάς, πραγματοποίηση ζημιών – δυνατότητα αποζημίωσης ) και μπορεί να προκύψουν στο μέλλον (π.χ. η Τεχνική Υπηρεσία της Π.Ε. Αργολίδας, Η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου κλπ);
  • Ποιά είναι η ευθύνη της Επιτροπής παρακολούθησης του έργου;

Αναμένουμε την ενημέρωσή σας αλλά και τις κατάλληλες ενέργειες τόσο για την σωστή εκτέλεση του έργου όσο και για να επιλυθούν άμεσα προβλήματα από τη μη σωστή επαγγελματική συμπεριφορά του εργολάβου και τη μη υπευθυνότητα υπηρεσιακών παραγόντων.

 

 

Για τη Δημοτική Παράταξη

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής

Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας