1 Mαη 2015 Metoxi 4

Στοχοποιημενη απο το ΤΑΙΠΕΔ η περιοχη απεναντι απο την Υδρα με τους τρεις υγροτοπους

Τρεις λιμνοθαλασσες

Πρωτα απο ολα βλεποντας απο αριστερα τον χαρτη

 

Πολυ ωραιες φωτογραφιες της κ Λουμουσιωτη ΕΔΩ

ββ

Μετα η Σαμπαριζα μεχρι το 1928  σημερα Πηγαδια Προτεινόμενη Αξιοποίηση Ανάπτυξη ξενοδοχειακού συμπλέγματος/θέρετρου υψηλού επιπέδου

 fprosfora_Page_xxxxx
fprosfora_Page_01

04/07/2014

Ερώτηση προς τους υπουργούς ΠΕΚΑ, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, με θέμα «Σκανδαλώδης η αδιαφορία για τη Δημόσια Περιουσία στο “ΜΕΤΟΧΙ” Θερμησίας Αργολίδας», κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας σχετικά με έκταση 32.148 στρεμμάτων στη Θερμησία που διεκδικεί ο Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, στα οποία περιλαμβάνονται και 3.620 στρέμματα που για δεκαετίες καλλιεργούνται από αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.

Πανεμορφο τοπιο υπεροχες παραλιες ταβερνακια πανω στο κυμα μια Ελλαδα που την εχουμε χασει.

1 Mαη 2015 Phgadia 2

Η ΣΥΡΑΝΕΛ κυβερνηση μας στα πλαισια του νεο μνημονιακου ρεαλισμου εξεταζει την πωληση υγροτοπων σε οφελος και  των ασφαλιστικων ταμειων οπως ακουμε.

1 Mαη 2015 Metoxi

Τα αποθεματικα των οποιων ληστευονται δεκαετιες τωρα και κουρευτηκαν στο μισο με το PSI. Δηλαδη κουρεψαμε το χρεος μειωνοντας τις συνταξεις.

Ετσι ερχεται η σειρα των μεταναστευτικων πουλιων να πληρωσουν το μεριδιο που τους αναλογει. Η σειρα της ομορφιας και της γαληνης.

1 Mαη 2015 Metoxi 2

Στο ιστολογιο Ακτη Πελοποννησου θα βρειτε φωτογραφιες

Εικόνα 039

Να φτιαξουμε νεα τσιμεντενια μεγαθηρια που μετα τα εγκαινια τους στα διεθνη χρηματιστηρια θα ερθουν να συνοδευσουν σαν σκιες φαραωνικων σχεδιασμων τα λεηλατημενα κουφαρια του Σαλαντι και του Βερβεροντα. Η των γειτονικων μοναδων στην Θερμησια οπως το Υδρα Μπητς Μπαρτσελο η το αλλο κλειστο το Πορτο Υδρα του εφοπλιστη κ Ρεστη.

Να γεμισουμε αυτες τις παραλιες ομπρελες και ξαπλωστρες για να εχουν οι ιδιωτες κερδη και οι Δημοι ανταποδοτικα.Λες και πληθη κοσμου περιμενει στην σειρα με το αντιτιμο στο χερι να ξαπλωσει κατω απο την ομπρελα.

Ομως ακομα εχουμε λιγο χρονο. Κυβερνηση να μας σωσει εμας και την φυση δεν ξερω αν εχουμε.Αλλα  μην γκρινιαζω.Οποιος μιλα για αποαναπτυξη σημερα στην Ελλαδα θεωρειται περιεργος.Κατα τον λαο και η κυβερνηση του λοιπον.

Λιμνοθαλασσα Σαχτουρι

1 Mαη 2015 Metoxi 3

4.Λιμνοθαλασσα Θερμησιας

ΑΒΚ 191 (στρεμματα 25,495)

 ΦΕΚ 1020/25-4-2013 τεύχος Β΄σελ 12 αυξ αριθμ 27 Απριλιος 2013

Το πουλανε για ιχθυοτροφειο. Τωρα τι ακριβως πουλανε αντε να βρεις. Βαζουν βγαζουν φωτογρφιες χανονται… Αν εννοουν αυτο που καταλαβαινω δηλαδη 25 στρεμματα στην λιμνοθαλασσα Θερμησιας τοτε μιλαμε για εγκλημα

Λιμνοθαλασσα

Μια όμορφη λιμνοθάλασσα που αποτελεί τον μεγαλύτερο και τελευταίο προς τα δυτικά υγρότοπο του συμπλέγματος των παράκτιων υγρότοπων που απλώνονται διαδοχικά στη νότια ακτογραμμή της Ερμιονίδας. Η ονομασία της κρατάει από την αρχαιότητα και οφείλεται στον αρχαίο ναό της Δήμητρας της Θερμασίας που, όπως αναφέρει ο περιηγητής Παυσανίας, ήταν κτισμένος κοντά στη θάλασσα εκεί που βρίσκεται σήμερα η λιμνοθάλασσα. Το όνομα Θερμησία πιθανώς αναφέρεται σε κάποιες θερμές πηγές που θα υπήρχανε κατά την αρχαιότητα στη περιοχή. Πάνω από τη λιμνοθάλασσα, στα βόρεια, δεσπόζει το Κάστρο της Θερμησίας κτισμένο σε έναν επιβλητικό βράχο, ύψους 292. Το κάστρο κατασκευάστηκε από τους Ενετούς τον 12ο αιώνα, υπήρξε διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής και άλλαξε πολλές φορές χέρια ανά τους αιώνες, ανάμεσα σε Ενετούς, Βυζαντινούς και Οθωμανούς. Η λιμνοθάλασσα βρίσκεται 7 χλμ. ανατολικά της Ερμιόνης και 1,5 χλμ. στα ανατολικά της βρίσκεται το ομώνυμο χωριό της Θερμησίας. Στα νότια μία λωρίδα άμμου μήκους 930 μέτρων την χωρίζει από τον Κόλπο της Ύδρας και στα νοτιοδυτικά της προστατεύεται από το χαμηλό, βραχώδη λόφο με το όνομα Αλασσόρος ή Αλατοβούνι. Στα βόρεια απλώνονται χαμηλοί λόφοι, και στα δυτικά χωράφια με καλλιέργειες. Το σχήμα της είναι σχετικά τραπέζιο, το μέγεθος της φτάνει τα 800 στρέμματα, και η περίμετρος τα 4 χλμ. Από την εποχή των Ενετών η Θερμησία φιλοξενούσε αλυκές, εξ ου και η ονομασία Αλατοβούνι. Η χρήση των αλυκών συνεχίστηκε ωσότου δημιουργήθηκε ευρύς τεχνικός δίαυλος και από τότε, μέχρι και τις μέρες μας, η λιμνοθάλασσα λειτουργεί ως ιχθυοτροφείο. Η Θερμησία είναι ένας εξαιρετικός υγρότοπος που συγκεντρώνει δεκάδες είδη της ορνιθοπανίδας, ιδιαίτερα κατά τη μετανάστευση. Η σχετικά χαμηλή όχληση από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και η παρουσία δρόμων και μονοπατιών περιμετρικά κάνουν την λιμνοθάλασσα έναν εξαιρετικό τόπο για ορνιθοπαρατήρηση.

Στα βόρεια της λίμνης αναπτύσσονται όμορφοι καλαμιώνες και περιοχές με βούρλα και στην λωρίδα που την χωρίζει από τη θάλασσα, αλίπεδα με σαλικόρνιες. Στους λόφους κυριαρχούν οι ελαιώνες ανάμεσα στην μεσογειακή βλάστηση που περιλαμβάνει σκίνα, πουρνάρια, χαρουπιές, κουμαριές και διάφορα φρύγανα και θάμνους, όπως λαδανιές, θυμάρια, ασφάκες, αφάνες, λεβάντες και γαλατσίδες. Στην παράλια λωρίδα που φτάνει το μέγιστο πλάτος των 110 μέτρων υπάρχουν πολλά αμμόφιλα είδη της ακροθαλασσιάς με πιο κοινά φυτά την Medicago marina, την αγριοβιολέτα Matthiola tricuspidata, την Anthemis tomentosa, τον Scolymus hispanicus, την Euphorbia peplis, το Cardopatium corymbosum, την κίτρινη παπαρούνα Glaucium flavum, το Cakile maritima, το Eryngium maritimum, την κενταύρια Centaurea raphanina και το Mesembryanthemum nodiflorum. Άλλα φυτά της περιοχής είναι η σκυλοκρεμμύδα Urginea maritima, η σιληνή Silene colorata, η Scilla autumnalis, η ίριδα Moraea sisyrinchium, η Matthiola fruticulosa, αλλά και πολλά είδη ορχιδεών, όπως: Anacamptis coriophora fragrans, A. pyramidalis, Limodorum abortivum, Neotinea tridentata, Serapias parviflora, Orchis italica, Ophrys apifera, O. lutea, O. mammosa, O. tenthredinifera.

Στην ευρύτερη περιοχή των υγροτόπων της Ερμιονίδας έχουν παρατηρηθεί περίπου 160 είδη πουλιών, με την Θερμησία να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη φιλοξενία τους, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των μεταναστεύσεων. Εδώ συναντάει κανείς πολλούς ερωδιούς, όπως σταχτοτσικνιάδες, αργυροτσικνιάδες, πορφυροτσικνιάδες, λευκοτσικνιάδες, κρυπτοτσικνιάδες και νυχτοκόρακες, αλλά και μικρά κοπάδια από χουλιαρομύτες. Συχνά εμφανίζονται μεγάλα κοπάδια από όμορφες χαλκόκοτες. Οι κορμοράνοι, οι γλάροι και τα γλαρόνια ξεκουράζονται πάνω στους ξύλινους στύλους που συγκρατούσαν τα δίχτυα των ψαράδων. Τα αρπακτικά περιλαμβάνουν είδη όπως, γερακίνες, καλαμόκιρκους, πετρίτες, ξεφτέρια, βραχοκιρκίνεζα και κουκουβάγιες ενώ συχνά εμφανίζονται ψαραετοί που κυνηγάνε τα μεγάλα ψάρια της λίμνης. Από τα παπιά κοινές τον χειμώνα είναι οι πρασινοκέφαλες πάπιες, οι ψαλίδες, οι βαρβάρες, οι χουλιαρομύτες και τα κιρκίρια, ενώ τη λιμνοθάλασσα επισκέπτονται και κύκνοι. Άλλα παρυδάτια είδη είναι οι φαλαρίδες, τα νανοβουτηχτάρια, οι λασποσκαλίδρες, οι νανοσκαλίδρες, οι ακτίτες, οι θαλασσοσφυριχτές, οι ποταμοσφυριχτές, οι καλαμοκανάδες, τα ποταμογλάρονα, τα νανογλάρονα, τα γελογλάρονα και τα χειμωνογλάρονα. Από τα υπόλοιπα μικροπούλια εδώ συναντάει κανείς αλκυόνες, κατσουλιέρηδες, κιστικόλες, μαυροσκούφηδες, μαυροτσιροβάκους, κοκκινοτσιροβάκους, τσιφτάδες, μαυρολαίμηδες, νεροκελάδες, λιβαδοκελάδες, καστανολαίμηδες, ψευταηδόνια, αετομάχους, φλώρους, καρδερίνες και αμπελουργούς.

Τα αμφίβια αντιπροσωπεύονται από πρασινόφρυνους, βαλκανικούς βάτραχους και δεντροβάτραχους. Η ερπετοπανίδα περιλαμβάνει ποταμοχελώνες, κρασπεδοχελώνες, πρασινόσαυρες, σαμιαμίδια, σιλιβούτια, δεντρογαλιές, σαΐτες, λαφιάτες, νερόφιδα, σπιτόφιδα και οχιές, ενώ τα θηλαστικά αντιπροσωπεύονται από αλεπούδες, κουνάβια, νυφίτσες, σκαντζόχοιρους, αγριοκούνελα, ποντικούς και διάφορες νυχτερίδες.

5.Οι υγροτοποι της Σαμπαριζας

Συνολικα (στρεμματα 168,508,28)

ΑΒΚ 123/ στρεμματα 155.626,47

ΑΒΚ 199/525 τμ

ΑΒΚ 200/στρεμματα 12,356,81

ΦΕΚ 1020/25-4-2013 τεύχος Β΄ σελ 4 Απριλιος 2013

ΕΤΑΔ

Συνολική έκταση:168.508,28τμ

Από το ακίνητο διέρχεται δρόμος ο οποίος το διαχωρίζει σε δύο επιμέρους εκτάσεις.

Έκταση Α:155.626,47τμ (ΑΒΚ123)

ΈκτασηΒ:12.881,81τμ  (ΑΒΚ200:12.356,81τμ+ΑΒΚ199:525τμ

Πληροφοριες

Αυτα τα τρια πωλουνται μεχρι 18 Μαρτιου. Ξεκινησε η ανοικτη δημοπρασια χωρις τιμη εκκινησης στις 27 Οκτωβριου της περασμενης χρονιας πριν τρεις μηνες

Φορέας: ΤΑΙΠΕΔ
Είδος Ακινήτου: Τουριστικό
Φάση Διαγωνισμού: Ανοικτός Διαγωνισμός – A Φάση
Κατηγορία Συναλλαγής: Πώληση
Τρόπος Πληρωμής: Μετρητά

Πληροφορίες Διαγωνισμού

Είδος Διαγωνισμού: Ανοικτού Τύπου
Χρόνος Έναρξης: 27/10/2020 11:00:00
Χρόνος Λήξης: 18/03/2021 14:00:00
Τιμή Εκκίνησης:
Βήμα Διαγωνισμού: Κωδικός Διαγωνισμού: Q6377-93576-93577R2

Σαχτουρη