Με το Αξιον Εστι και την παρουσια περιπου 50 κυριων( κυριως) οπως καθε χρονια ο Μουσικος Συλλογος Ερμιονης μας εφερε κοντα στην επετειο μεσα απο την τεχνη.Μιλησε στο μυαλο και στην ψυχη μας για τους προγονους μας μας παλεψαν εναντια στο Φασισμο και τον Ναζισμο

Μονο που ο φασισμος και ο Ναζισμος δυστυχως δεν ειναι παρελθον.Υπαρχουν στους δρομους και στην Βουλη της Ελλαδας του 2014.Ετσι το ακορντεον του Λοιζου με το οποιο κλεινουμε καθε χρονο την εκδηλωση δεν εκπροσωπει  ολους τους πολιτες. Και κυριως το συνθημα «εχει σαν σταμπα την ζωη μου σημαδεψει δεν θα περασει ο φασισμος» μια αιματινη σταμπα στο στηθος του Παυλου Φυσσα .

Εχουμε μεταπολεμικα χτισει μυθους μεσα στους οποιους παγιδευτηκαμε.Δεν αντισταθηκαν ολοι οι Ελληνες στους Ναζι κατακτητες.Πολλοι ντυθηκαν και εξοπλιστηκαν συνεργαστηκαν και πολεμησαν στο ονομα του αντικομμουνισμου τους ιδιους τους συμπατριωτες τους. Και δυστυχως αυτο δεν αφορα το ξαναγραφω τους ιστορικους.Αφορα τους νοσταλγους και υπερασπιστες των χαμενων του Β Παγκοσμιου πολεμου που ζητανε σημερα την ψηφο σας.Με σημα την σβαστικα σε ολες τις παραλλαγες της.

Ναναι καλα οι ανθρωποι του μουσικου συλλογου Ερμιονης που μας χαριζουν τετοιες ομορφες στιγμες.Η τεχνη ειναι το καλυτερο μεσο  στην ζωη μας για να απανταμε στα προβληματα.

Οσο για την παρελαση πηγαμε και εμεις οπως καθε χρονο σαν γονεις.Για πρωτη  φορα δεν κατεθεσε το στεφανι των αγωνιστων της Εθνικης Αντιστασης ο Βασιλης Λαδας που εφυγε πια απο κοντα μας αλλα εκπροσωπος του Δημου.Και ομως σε αυτη την πλατεια που οι Γερμανοι και οι συνεργατες τους απαγχονησαν Ελληνες πατριωτες ηταν παρων ο Βασιλης Λαδας μεσα απο τα οργανα που δωρησε στην φιλαρμονικη του Δημου μας οσο ζουσε.Και ηταν ολοι και ολες καταπληκτικοι.

MOYSIKOS SYLLOGOS 2014 28 OKTOVRH