Ελαβα ενημερωτικο μαιλ απο την φιλη κ Βιβη Σκουρτη

Διεθνής συνάντηση στην Ερμιόνη
Από το Σάββατο 12 Απριλίου ως τη Δευτέρα 14 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στην Ερμιόνη η 7η διεθνής συνάντηση του προγράμματος Grundtvig με θέμα: «Συνδέοντας Γενιές». Η συνάντηση αυτή θα φιλοξενήσει 35 συμμετέχοντες από 8 διαφορετικές χώρες :
Ιταλία, Τουρκία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αγγλία, Σλοβενία και Ελλάδα. Για δύο χρόνια οι συμμετέχοντες συνεργάζονται και παρουσιάζουν σε κάθε συνάντηση τις δράσεις της χώρας τους για το θέμα του προγράμματος.
Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτές που δραστηριοποιούνται μέσα στις κοινότητες πολιτών ενηλίκων και μη, να μοιραστούν νέες, καινοτόμες και πρακτικές ιδέες και μεθόδους – μέσα σε μια κοινωνία που αλλάζει. Στόχος η ενεργοποίηση και δραστηριοποίηση των ατόμων της τρίτης ηλικίας, η δια βίου εκπαίδευση, η αξιοποίηση του πλούτου των εμπειριών και της σοφίας τους και η επαφή τους με τη νέα γενιά.
Το πρόγραμμα εστιάζει:
Στη μη-τυπική, τυπική και άτυπη μάθηση σχετικά με την ενεργή συμμετοχή των νέων ανθρώπων και των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας
Στην ανάδειξη τρόπων και ευκαιριών επικοινωνίας των γενεών μεταξύ τους
Στην παροχή μέσων εμπλουτισμού των δεξιοτήτων των ενηλίκων αλλά και των νέων
Στην αξιοποίηση του πλούτου της λαϊκής μας παράδοσης και του πολιτισμού
Στην ανάδειξη και καλλιέργεια αξιών μέσα από τις τέχνες
Στην αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνιών για τη προώθηση της μαθησιακής διαδικασίας.
Στην Ερμιόνη
Οι επισκέπτες από τις 8 χώρες θα συμμετέχουν όλοι μαζί σε βιωματικά εργαστήρια, θα επισκεφτούν το μουσείο Παιχνιδιών-Εστία Πολιτισμού, το Ι.Λ.Μ.Ε. (Ιστορικό- Λαογραφικό μουσείο), τη Χριστιανική Αδελφότητα «Άγιος Γιάννης ο Ελεήμων», όπου θα ξεναγηθούν και θα μοιραστούν μία καινοτόμα δράση.

Για το Δ.Σ. του Ελληνικού Σωματείου «ΑΞΙΕΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠ/ΣΗ
Βιβή Σκούρτη, Γκέλη Μανούσου