Μιας και οι εξη παραταξεις που κατεβαινουν στις εκλογες (η ΠΠΣΕ απουσιαζει απο τον προεκλογικο αγωνα)παρουσιαζουν με το σταγονομετρο υποψηφιους και προγραμματα (ειναι αραγε επικοινωνιακο παιχνιδι η αδυναμια;)καλο θα ηταν καποια στιγμη να μας πουν και πως θα αντιδρασουν στο ξεπουλημα γης της Ερμιονιδας ,δημοσιας περιουσιας, σε ιδιωτικα συμφεροντα μεσω ΤΑΙΠΕΔ.

1.        Χιλια στρεμματα στην πρωην ΔΕΠΟΣ στο Χελι

Γιατι εδω ειναι ενα σημειο που η πολιτικη η ιδεολογια η αριστερα και η δεξια αποκαλυπτωνται σε ολο τους το μεγαλειο.

Πιστευουμε πως η δημοσια και δημοτικη γη πρεπει να μεινει στα χερια του λαου η μηπως πως πουλωντας την σε μεγαλο ιδιωτες την «αξιοποιουμε » ανοιγωντας δουλειες και μεροκαματα αλλα και πληρωνουμε μερος του χρεους (γιατι εκει θα πανε τα λεφτα).

Το γραφω αυτο οχι μονο γιατι κομματια δημοσιας γης της Ερμιονιδας ειναι ηδη στα χερια του ΤΑΙΠΕΔ αλλα και γιατι καποια στιγμη θα περασουν και τα υπολοιπα .Θα βγουν στο σφυρι της δημοπρασιας.Οπως για παραδειγμα το φιλετο της ΔΕΠΟΣ πανω απο το Χελι. Την ιδια στιγμη που το Χελι ζητα σχολειο και νεκροταφειο και δεν  εχει χωρο να τα φτιαξει χιλια στρεμματα δημοσιας γης πανω απο τον οικισμο ειναι εγκαταλειμενα και σκοπιμα υποβαθμισμενα (εκει και ο καταυλισμος των Ρομα που ζουν σε αθλιες συνθηκες)

Αυτη τη γη μεγαλοι εμποροι γης ζητανε, για να φτιαξουν διεθνη κολεγια για πριγκιποπουλα,αλλα κυριως βιλες για πλουσιους .

Πιστευω πως κανενας πλουσιος δεν θα παει να στριμωχτει στην ΔΕΠΟΣ.Ξερουμε πως χτιζουν αυτοι.Σε ολη την Κορακια τρια σπιτια.Στο Κουνουπι παλι τα ιδια.Αν και πισω απο τα σπιτια των λεφταδων στην Λυκοφωλια εχουν χτιστει διαφορα δυοροφα (δουλεψα οικοδομη σε μια τετοια επενδυση το 1980 ) που απευθυνονταν σε δευτερης κατηγοριας πλουσιους.Της πισω αυλης.Ο Αγ Αιμιλιανος ειναι γεματος τετοια εκτρωματα.

Μονο που αυτα τα σπιτια χτιστηκαν και πουληθηκαν τα χρονια της αναπτυξης.Της κομπινας, του καταναλωτισμου, του χρηματιστηριου, των τραπεζικων δανειων.Τοτε μεσαιοι και μικρομεσαιοι μπορουσαν να αποκτησουν το σπιτι των ονειρων τους στην περιοχη του Κυριακου του Λιβανου του Φραγκου.Και να κοκορευονται πως ειναι γειτονες.

Σημερα ποιος θα αγορασει τον νεο οικισιμο  πισω απο τα ξενοδοχεια; Κανεις.Οι επενδυτες ομως εχοντας κεφαλαια στα χερια τους ονειρευονται την ανακαμψη του καπιταλισμου.Θελουν να επωφεληθουν της βαθιας κρισης και υφεσης της χρεωκοπιας του Ελληνικου κρατους της οικονομικης κατοχης της χωρας και να παρουν κοψοχρονια αυτο που αυριο θα πουλησουν πανακριβα.

Ετσι πιστευουν .Μονο που η υφεση ειναι βαθια.Θα κρατησει χρονια.Υπαρχουν κτισμενα σπιτια στην Ερμιονιδα και αλλα μισοτελειωμενα αλλα αγοραστες δεν υπαρχουν.Και ουτε θα υπαρξουν γιατι θα παει μακρυα αυτη η περιπετεια.Οταν και αν λοιπον για οποιονδηποτε λογο ξαναρχισει να γυρναει η μηχανη τα σπιτια αυτα που θελουν να χτισουν στοιχειωμενα και παλια καθολου δεν θα ειναι η πρωτη επιλογη για πλουσιους αγοραστες.Δειτε τι εγινε με τα κλειστα ξενοδοχεια της περιοχης και το ΑΜΑΝ. Την κυρια επενδυση της η εταιρεια δεν την εκανε στο Σαλαντι η την Βερβεροντα αλλα στον Αγ Παντελεημονα. Οσο για το Γιουλη που προεκυψε λογω γαμου το γκρεμισαν και το ξανακτισαν απ την αρχη.

Οι λεφταδες δεν θα αγορασουν παλια σπιτια.Και τα σπιτια στην ΔΕΠΟΣ που ονειρευονται οι επενδυτες θα ειναι παλια μεχρι και αν βγει ο καπιταλισμος απο την υφεση.

Και οι δουλειες θα μου πει καποιος; Ακομα και αν οι επενδυτες τυφλοι απο την πιστη τους στον καπιταλισμο ριξουν λεφτα σε μια χαμενη υποθεση εμεις οι ντοπιοι θα βρουμε δουλεια για καποια χρονια.Οικοδομοι μαγαζια θα πεσουν μεροκαματα στην τοπικη οικονομια θα γινει μια αναθερμανση.

Σωστο κι αυτο.Ομως που οδηγησαν τριαντα χρονια απασχολησης στην οικοδομη.Τι γινεται σημερα.Με ενεσεις δεν ζει ο ετοιμοθανατος.Και στο κατω κατω τα παιδια μας που θα βρουν δουλεια οταν χτιστουν τα σπιτια.Η συνταγη πουλαω και χτιζω αποδειχτηκε πως δεν ειναι αειφορα οικονομια.Γεννα φουσκες και ειναι κρεμασμενη απο την διεθνη συγκηρια.Και απο τις πολιτικες ενος κρατους χρεωμενου σε βαθος 50 χρονων που με τα χαρατσια και τους φορους θα κυνηγησει την ιδοκτησια των μικρομεσαιων .Γι αυτο αυτη η συνταγη δεν ισχυει σημερα.Και για εναν αλλο λογο.Θα δουλεψουν ντοπιοι αλλα θα δουλεψουν και εργατες απο αλλα μερη της Ελλαδας και κυριως μεταναστες στα εργα.Και τα μνημονιακα μεροκαματα τους θα συμπαρασυρουν τα μεροκαματα και των ντοπιων.Οπως γινεται στις επενδυσεις της Πυξιδα του Νου σε Αγ Παντελεημονα και Χελι.

Τι κανουμε λοιπον με την δημοσια γη.Θα σφαξουμε την αγελαδα;

Την αφηνουμε λεω εγω  εκει που ειναι χιλιαδες χρονια τωρα.Δεν την «αξιοποιουμε » γιατι στα χρονια της υφεσης και της κρισης μονο χαζοι η απελπισμενοι πουλανε.Και οι Ελληνες δεν ειμαστε χαζοι να πουλαμε το Ελληνικο για 50 ευρω το τετραγωνικο και δεν ειμαστε απελπισμενοι οσο και να προσπαθουν να μας πεισουν για το αντιθετο.

Ας κανουμε απελπισμενους τους τοκογλυφους δανειστες μας που με κομπινες και την πολιτικη τους χρεωκοπησαν την χωρα. Αυτοι να χασουν τα λεφτα τους.Εμεις χρειαζομαστε εναν ομορφο τοπο, νεκροταφειο και σχολειο στο Πορτο Χελι.Και να πανε οι Ρομα σε ενα μερος που θα ζουν σε ανθρωπινες συνθηκες.Με νερο φως στεγη πανω απο το κεφαλι τους εκπαιδευση προσβαση σε μηχανισμους υγειας και δουλεια .

Το Χελι δεν θα αναβαθμιστει αν γινει Βαρκιζα και Κυψελη τιγκα στα σπιτια με μια μαρινα να μολυνει τον κλειστο κολπο.Αυτο το μοντελλο απευθυνεται σε φτωχους ανθρωπους που μετρανε και την τελευταια δεκαρα που ξοδευουν.Και οπου εφαρμοστηκε το μερος υποβαθμιστηκε θεωρηθηκε κατωτερης κατηγοριας τουριστικος προορισμος.

Θα αναβαθμιστει αν στον χωρο της ΔΕΠΟΣ δημιουργηθει ενας περιφερειακος δρομος προς Κοστα απελευθερωνοντας και αναδεικνυωντας το μετωπο της παραλιας αν αποκτησει ενα περιβαλλοντικο ψυχαγωγικο και πολιτιστικο παρκο  που ισως καποτε το κανει ελκυστικο προορισμο για του Αθηναιους επισκεπτες εαν γκρεμιστει το χωριο  και  ξαναχτιστει παραδοσιακα οπως οι Σπετσες η Υδρα ο Πορος.

martis 009

Αν δηλαδη αποκτησει ξανα την παλια του εικονα.Που η αναπτυξη σκοτωσε και ασχημυνε.

Πανω σε αυτα πρεπει οι δημοτικες παραταξεις να τοποθετηθουν.

Και οχι μονο να τοποθετηθουν .Να μας πουν τι θα κονουν οταν θα βρεθουν απεναντι σε τετελεσμενα και μαλιστα με τη βουλα του (μνημονιακου )νομου .Θα το αποδεχτουν; Θα μεινει το Χελι χωρις νεκροταφειο και σχολειο;Γιατι τουλαχιστον για το σχολειο υπαρχουν οχι μονο διαχρονικες ομοφωνες αποφασεις του Δημοτικου συμβουλιου που ζητουν τμημα της εκτασης αλλα και αλληλογραφια των μνημονιακων υπουργων του ΠΑΣΟΚ (Βαγγελη μου) που προεκλογικα παλι μας εταζαν λαγους με πετραχηλια.

Και περισσοτερο η αριστερη ριζοσπαστικη παραταξη που αυτες τις μερες τα μελη του τοπικου ΣΥΡΙΖΑ θα δηλωσουν πως υποστηριζουν παραχωροντας της το κομματικο χρισμα που μεχρι τωρα δεν αποδεχεται. Γιατι ριζοσπαστισμος σημαινει να μην ακολουθεις το κοπαδι.Στον Αναβαλο την αναπτυξιολαγνια την ιδωτικοποιηση.Να διακρινεις τον διαφορετικο δρομο και να τον προβαλεις με ολο το πολιτικο κοστος που μπορει να εχεις αρχικα.

Και αν οι επιλογες σου ειναι σωστες τελικα θα δικαιωθεις.Για να δουμε!

Θα εχει καμμια παραταξη τα κοτσια να μπει στην ΔΕΠΟΣ να περιφραξει τον χωρο και να βαλει τον θεμελιο λιθο του νεου σχολειου;

http://kodelasdimitris.blogspot.gr/2014/03/blog-post_28.html

Δ. Κοδέλας: Δε νομιμοποιούνται να χαρίσουν στο ΤΑΙΠΕΔ άλλη μια πολύτιμη έκταση της Αργολίδας
 
Ένα χρόνο μετά από σχετική ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας (Δελτίο Τύπου: “ΔΕΠΟΣ: Μήπως να αρχίσουμε να ανησυχούμε;”) σχετικά με την έκταση της ΔΕΠΟΣ στην Ερμιονίδα καθώς, σύμφωνα με διάταξη που εμπεριέχεται στο πολυνομοσχέδιο, 615 στρέμματα της εν λόγω έκτασης μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ .
Η συγκεκριμένη ρύθμιση σημαίνει ότι:
α) Τα όποια έσοδα από την εκποίηση της έκτασης θα κατευθυνθούν στην αποπληρωμή του κατά κοινή ομολογία μη βιώσιμου χρέους.
β) Ο όποιος σχεδιασμός θα αποκλείει την τοπική κοινωνία.
γ) Η έκταση θα πέσει θύμα των μεγάλων συμφερόντων του real estate και των all inclusive ενισχύοντας ένα χρεοκοπημένο μοντέλο τουρισμού και “ανάπτυξης”.
 
Η μόνη επιλογή που θα έδινε ουσιαστική διέξοδο, όπως ζητούσαμε και στην ερώτηση που είχαμε καταθέσει, θα ήταν η εκπόνηση ενός σχεδίου αξιοποίησης της έκτασης σε στενή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, καλύπτοντας πραγματικές και διαχρονικές κοινωνικές, αναπτυξιακές και περιβαλλοντικές ανάγκες της περιοχής. Ένα σχέδιο που θα δημιουργούσε κοινωνικές και αναπτυξιακές υποδομές, που θα αναδείκνυε τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα που θα εμπλούτιζε συνολικά το τουριστικό προϊόν.
Αυτά είναι πράγματα, υπο κανονικές συνθήκες, αυτονόητα που έχουν τεθεί και από την τοπική κοινωνία. Όμως, η χώρα δεν κυβερνιέται με βάση την κοινή λογική και το Δημόσιο συμφέρον αλλά με βάση τις επιταγές των δανειστών και την εξυπηρέτηση συμφερόντων που έχουν βάλει στο μάτι κάθε σπιθαμή δημόσιας περιουσίας.
 
Η οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία απομακρυνόμενη ολοένα και περισσότερο από την κοινωνία και τις ανάγκες της δε νομιμοποιείται, λίγο πριν την πλήρη κατάρρευσή της, να χαρίσει άλλη μια έκταση της Αργολίδας στο ΤΑΙΠΕΔ και να υποθηκεύσει το μέλλον του τόπου.
 
Οι δύο βουλευτές του Νομού που συμμετέχουν στην κυβέρνηση ας εξηγήσουν στους πολίτες γιατί θα ψηφίσουν άλλο ένα Σχέδιο Νόμου που, ανάμεσα στα άλλα αρνητικά, οδηγεί στην εκποίηση μιας ακόμη πολύτιμης έκτασης στην Αργολίδα.