Διαβαστε τι γινεται στην Λεσβο.Με πρωτοβουλια μελων  του ΣΥΡΙΖΑ συγκροτειται μαι δημοτικη παραταξη απο ολο το φασμα της αριστερας με συγκεκριμενους στοχους.Καντε τις συγκρισεις.Σε ολη την Ελλαδα και την Ερμιονιδα τα μελη του ΣΥΡΙΖΑ συγκροτουν ριζοσπαστικες δημοτικες κινησεις με στοχο να συσπειρωσουν ψηφοφορους της αριστερας .Παραταξεις αμεσοδημοκρατικες που εχουν αρχες, στοχους , και κυριως βγαινουν μεσα απο κινιματικες διαδικασιες. Ενα μικρο αποσπασμα.

http://www.avgi.gr/article/1601659/stratos-georgoulas-uparxei-enallaktiki-stin-autodioikisi-me-amesi-dimokratia

* Είπατε νωρίτερα ότι το πρόγραμμα του «Άλλου Δρόμου» θα διαμορφωθεί από κάτω. Ποιες είναι όμως οι βασικές αρχές της δημοτικής κίνησης;

Τις έχουμε θέσει στο πρώτο μας κείμενο, ένα κείμενο – πρόσκλησης. Δεν μπορούμε παρά να ασχοληθούμε με ανατροπή και δημιουργία στο αγροτικό. Βασικό ρόλο εκεί θα παίξουν η ελιά, τα κτηνοτροφικά, η αγροτική οδοποιία. Ένα δεύτερο είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να γίνει δύναμη λαϊκής εξουσίας, πόλος αντίστασης. Αυτό σημαίνει ότι οι ανοιχτές συνελεύσεις, η από τα κάτω δημιουργία προγράμματος που ξεκινάμε, θα είναι και πρακτική διακυβέρνησης μετά. Συμμετοχικός προϋπολογισμός. Κοινωνική λογοδοσία. Πλήρης διαφάνεια. Δεν θέλουμε τα ίδια πρόσωπα της διαπλοκής, δεν θέλουμε διαχείριση, δεν θέλουμε τους λερωμένους. Γι’ αυτό εξάλλου τα περισσότερα πρόσωπα που συμμετέχουν στην παράταξη και στις πρώτες υπογραφές είναι νέα πρόσωπα.

Η εργασία είναι ένα κομμάτι στο οποίο θα δώσουμε βάρος, καθώς ιδιαίτερα στους νέους είναι τρομακτική η αύξηση της ανεργίας που τους οδηγεί σε μετανάστευση. Πολύ σημαντικό για μας είναι και το αντιφασιστικό, η προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων, η ισότητα των δύο φύλων. Αρκετά άτομα της παράταξής μας συμμετέχουν σε αντιρατσιστικά παρατηρητήρια, σε κινητοποιήσεις ενάντια στο έκτρωμα που είχαμε ζήσει της Παγανής, το χειρότερο, όπως έχει καταγραφεί, κέντρο κράτησης μεταναστών. Μέσα από τις κινητοποιήσεις μας είμασταν ενάντια και είχαμε διαμορφώσει δομές ανοιχτής φιλοξενίας των μεταναστών, με διαχείριση από τα κάτω, με εθελοντισμό. Αυτό θέλουμε και όχι τα κλειστά κέντρα κράτησης, τις φυλακές που παραβιάζουν τα δικαιώματα των ανθρώπων που καθημερινά έρχονται απέναντι με κίνδυνο της ζωής τους.

Τέλος, βασικό για το πρόγραμμά μας θα είναι αυτό που ονομάζουμε κοινωνική προστασία – μέριμνα, με δημιουργία κοινωνικών δομών αλληλεγγύης. Έχουμε βάλει στόχο ότι κανένα σπίτι της Λέσβου δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό. Καμία έξωση δεν θα επιτρέψουμε. Και ταυτόχρονα θα δημιουργήσουμε το «δίχτυ ασφαλείας» εκείνο με κοινωνικά παντοπωλεία, μαθήματα αλληλεγγύης σαν φροντιστήρια, δομές που τις έχουμε ήδη συνδημιουργήσει σε μικροεπίπεδο και μπορούμε να τις δημιουργήσουμε και σε επίπεδο δήμου.