Ο κ Μητροπουλος αναγνωρισιμος απο την τηλεοραση εργατολογος ερχεται εδω και χρονια (μαζι με την ομαδα δικηγορων του γραφειου του η μονος)στην Ερμιονιδα συνηθως προσκαλεσμενος του σωματειου ξενοδοχουπαλληλων.Αργοτερα μπηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ αλλα με αυτην την ιδιοτητα δεν μας επισκεφθηκε ποτε.Παντα σαν εργατολογος συγγραφεας.Συνηθως μας μιλουσε για τις συνταξεις και οι συναδερφοι του μας απαντουσαν σε διευκρινιστικες ερωτησεις ετσι που να καταλαβουμε πως γνωριζουν καλα το αντικειμενο.Εξ αλλου το κοινο ειμασταν ολοι στα προθυρα της συνταξης.

Επειδη λοιπον τον ξερουμε και μας ξερει και πιθανα θα τον ξαναδουμε καποια στιγμη ενημερωνω για τα σχετικα δημοσιευματα απο τον Μαρτιο (Η υπό διερεύνηση υπόθεση, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Τα Νέα», έχει ιστορία δεκατεσσάρων χρόνων και έγινε γνωστή από δύο συνεργάτες του Αλέξη Μητρόπουλου οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη διότι ο συνεργάτης τους δεν τους απέδωσε το μέρος της αμοιβής που τους αναλογούσε. )με μια υπενθυμιση.

Κατα δηλωση του εισεπραξε αμοιβη στο εξωτερικο το 1999.Πεντε χρονια μετα βγηκε ο νομος ν. 3259/2004 (επαναπατρισμός κεφαλαίων εξωτερικού).Ενα χρονο μετα το 2005 εφερε  τα λεφτα στην Ελλαδα  και φορολογηθηκε.Απο κει και περα ολα σωστα.

Γιατι ομως πληρωθηκε στο εξωτερικο ενας Ελληνας δικηγορος.Γιατι επρεπε να υπαρχει ο νομος  3259/2004 για να τα φερει στην Ελλαδα.Ελεγαν τα στελεχη και του ΣΥΡΙΖΑ στην βουλη για τον περιφημο νομο

«Ελεύθερος επαναπατρισμός των διαφόρων διαφυγόντων κερδών και άλλων εισοδημάτων, που με διάφορους τρόπους έχουν αποταμιευθεί στο εξωτερικό και που μπορούν τώρα να επανέλθουν. Και δεν μας απασχολεί καθόλου από πού προέρχονται. Προέρχονται από εγκληματίες, προέρχονται από εγκλήματα, από κλεψιές, από διαπλοκές, από την πορνεία, τα ναρκωτικά;», έλεγε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Λεβέντης. «Ανοίγει ο δρόμος, κύριε Υπουργέ, για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος», έλεγε ο Κουβέλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. «Δημιουργείται το μεγάλο ηθικό ζήτημα σε σχέση με το λεγόμενο επαναπατρισμό κεφαλαίων. Δεν είναι επαναπατρισμός κεφαλαίων, γιατί αυτά τα κεφάλαια δεν παρήχθησαν στην Ελλάδα -τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία τους στα οποία απευθύνεστε- ή έφυγαν με παράνομο τρόπο», έλεγε ο Πρωτόπαππας του ΠΑΣΟΚ. «Αυτό το νομοσχέδιο και οι συναφείς τροπολογίες δεν έχουν έρθει εδώ για τη λειτουργία της νόμιμης οικονομίας αλλά έχουν έρθει ως μία απόπειρα για τη νομιμοποίηση της παράνομης οικονομίας, της μαύρης οικονομίας, της βρώμικης οικονομίας», έλεγε ο Φλωρίδης.

Ο λογος ομως στον κ Μητροπουλο .

http://www.enikos.gr/economy/182322,Ti_apanta_o_Alexhs_Mhtropoylos.html

Τι απαντά ο Αλέξης Μητρόπουλος

«Δηλώθηκε στη φορολογική μου δήλωση το έτος εισαγωγής (2005)» είναι η απάντηση του Αλέξη Μητρόπουλου στο… ΣΔΟΕ και τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει αποκρύψει εισόδημα ενός εκατ. ευρώ.

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι αληθές ότι η Δ’ ΔΟΥ Αθήνας, μετά από έκθεση του ΣΔΟΕ, παρανόμως μου επέβαλε πρόστιμο για δικηγορική αμοιβή που:

α) εισέπραξε το γραφείο μου το έτος 1999 στο εξωτερικό,

β) εισήχθη στην Ελλάδα και φορολογήθηκε με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004 (επαναπατρισμός κεφαλαίων εξωτερικού),

γ) δηλώθηκε στη φορολογική μου δήλωση το έτος εισαγωγής (2005) και

δ) αποδόθηκε σε τρίτους σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.

Με απόφασή της η Γενική Διεύθυνση Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών (Δ12Α/1115972/ΕΞ.2013/18-7-2013) για την ίδια υπόθεση αποφάνθηκε ότι απαγορεύεται η εκ νέου φορολόγηση του ως άνω ποσού, όπως συνέβη και με όλους τους συμπατριώτες μας, που κατά καιρούς επαναπάτρισαν κεφάλαια από το εξωτερικό.

Η υπόθεση, ως εκ τούτου, εκκρεμεί ενώπιον της Επιτροπής του άρθρου 70Α
ν. 2238/1994.Θέτω στη διάθεση της ελληνικής κοινής γνώμης όλα τα σχετικά έγγραφα».

Tags: ΣΔΟΕ
Κόμματα: ΣΥΡΙΖΑ