Απο τον Γιωργο Αντωνιου ειχα λαβει ενα μαιλ στις 5 Ιουλιου με το σχετικο βιντεο

Το σηκωνω και θα ψαξω να βρω περισσοτερα. 30 Ιουνιου εικοσι απολυσεις απο τους ξενους μεγαλοεπενδυτες του Υδρα Μπητς

Για την αλλη μεγαλη μοναδα το Πορτο Υδρα και τον ιδιοκτητη του μεγαλο εφοπλιστη που καποιοι υποδεχτηκαν με ενθουσιασμο στηνΕρμιονιδα διαβαστε

Παντως στο ιστολογιου του σωματειου δεν υπαρχει το παραμικρο.Bλεπω στο βιντεο τον Κωστα Δημιζα να μιλαει στους συγκεντρωμενους αλλα τα αλλα μελη του ΔΣ που δουλεουν μαλιστα στο ξενοδοχειο δεν τα βλεπω ουτε διαβαζω καμμια ανακοινωση η αναφορα στο σωματειο ξενοδοχουπαλληλων Ερμιονιδας

Μαλιστα υπαρχει και καταγγελια απο πλευρας σωματειου ιδιωτικων υπαλληλων  

Το ίδιο έκανε και ο κ. Πρόεδρος του Ε.Κ. Ναυπλίου που δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των απολυμένων για συμπαράσταση και οργάνωση του αγώνα τους με το πρόσχημα ότι ήταν ήδη εκεί το ΠΑΜΕ. Αυτό τους ενοχλεί…! Καθώς και η γραμματέας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτιστικών Καταστημάτων Ερμιονίδας, που είναι και μέλος της Διοίκησης του Ε. Κ. Ναυπλίου, κουβέντα δεν είπε και απέτρεψε μάλιστα και τους εργαζόμενους από το να διεκδικήσουν το δίκιο τους!

Σιγα τωρα ο Μπαρου μην συμπαρασταθει σε εργαζομενους.Τα γραφω χρονια τωρα…Τον καλουσαμε και στις εκδηλωσεις του σωματειου να μας βγαζει λογους.Ποιος ο επαγγελματιας συνδικαλιστης που ειχε καποτε το θρασος να με αποκαλεσει περιφερομενο μαγειρα επειδη δουλέυω εποχιακα. Ομως οι εκατονταδες χιλιαδες ανθρωποι που εχουν ταισει τα δικα μου χερια (τα δικα μας χερια συναδερφοι και συναδερφισες) εξασφαλιζουν τον μισθο των επαγγελματιων συνδικαλιστων.Που εκλεγονται ισοβιοι προεδροι με εκλογικες διαδικασιες που σηκωνουν πολυ συζητηση μεσα σε διαλυμενα και αμαζα σωματεια.

https://www.youtube.com/watch?v=pMvtqUyelK8&list=UUMPafSJtqyIFr2UQ1HNUbdw

https://www.youtube.com/watch?v=8sTAZjYiE3s&list=UUMPafSJtqyIFr2UQ1HNUbdw

http://argolikeseidiseis.blogspot.gr/2013/07/barcelo-hydra-beach.html

http://stamdamd.blogspot.gr/2013/07/barcelo-hydra-beach.html

http://enimerwsi2.wordpress.com/2013/07/08/

Σε μπαράζ απολύσεων εργαζομένων και σε ταυτόχρονη πρόσληψη νέων (πρακτικάριων), οι οποίοι, όμως, παίρνουν πολύ χαμηλότερες αμοιβές, (180€ από τον εργοδότη και άλλα τόσα από τον ΟΑΕΔ), προχωράει η εργοδοσία του ξενοδοχείου «Barceló Hydra Beach», στην περιοχή της Θερμησίας.

Ήδη, έχουν απολυθεί περίπου 100 εργαζόμενοι (οι 20 πολύ πρόσφατα), με διάφορα προσχήματα.
Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι στην κουζίνα απασχολούνται 11 πρακτικάριοι και 9 εργαζόμενοι με κανονικό μισθό. Είναι φανερό ότι η εργοδοσία αξιοποιεί τα «δώρα» της κυβέρνησης για τσάμπα εργάτες στα πλαίσια της υποτιθέμενης μαθητείας.

Η γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε αγωνιστική παρέμβαση μαζί με τους απολυμένους του ξενοδοχείου «Barceló Hydra Beach» καθώς και κατοίκους της περιοχής, χθες το απόγευμα ,έξω από το ξενοδοχείο. Κλιμάκιο από την επιτροπή απολυμένων και μέλη του ΠΑΜΕ, συναντήθηκαν με στελέχη του ξενοδοχείου όπου απαίτησαν την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Το ΠΑΜΕ καθώς και οι απολυμένοι εργαζόμενοι διεκδικούν να επιστρέψουν πίσω στην δουλειά τους, να σταματήσουν οι απολύσεις και να εφαρμοστεί και στους νέους εργαζόμενους το μισθολογικό καθεστώς που ισχύει για τους παλιούς, για να μην παραβιάζεται η αρχή της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων. Αποφάσισαν για περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα και καλούν τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής, να τους συμπαρασταθούν.

Νωρίτερα, συναντήθηκαν η Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ με τους απολυμένους όπου κουβέντιασαν πιο αναλυτικά για τα προβλήματα και τα δικαιώματα τους. Εκεί αναφέρθηκε και η προσφυγή των απολυμένων στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, για να παρέμβει, όπου φανερώθηκε για άλλη μια φορά ο ρόλος του προέδρου κ. Μπαρού.

Χαρακτηριστική ήταν η στάση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, Ρ. Μπαρού, που άφησε τους εργαζόμενους στα νύχια της εργοδοσίας, προφασιζόμενος την παρουσία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο ξενοδοχείο. Αυτό ενοχλεί περισσότερο τον κ. Μπαρού, αν θα είναι εκεί το ΠΑΜΕ και όχι η απουσία του από το πλευρό των εργαζομένων. Βέβαια δεν μας κάνει εντύπωση. Πώς αλλιώς θα έβαζε πλάτη για να προχωρήσουν τα σχέδια της εργοδοσίας πιο εύκολα;Οι εργαζόμενοι της περιοχής, συνολικά, σε όλους τους κλάδους, πρέπει να βγάζουν καθημερινά συμπεράσματα για το ποιοι τους εκπροσωπούν και να μάχονται για την αλλαγή των συσχετισμών στα συνδικάτα και τα εργατικά κέντρα. Να απαλλαγούμε από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που την ίδια στιγμή που κλαψουρίζει για ενότητα τα παραδίδει όλα στα αφεντικά. Η ενότητα που έχουμε ανάγκη πρέπει στόχο να έχει την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Τέτοια ενότητα έχουμε ανάγκη. Ταξική!!
Δυναμική παρέμβαση των μελών του ΠΑΜΕ έγινε χθες στο ξενοδοχείο Ύδρα Μπιτς στην Ερμιονίδα , όπου μαζί με τους απολυμένους υπαλλήλους του ξενοδοχείου, απαίτησαν την άμεσση ανάκληση των απολύσεων που ανακοίνωσε η Ισπανική ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Παρέμβαση Κοδέλλα στο Barcelo Hydra Beach

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου, ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συμμετείχε σε διαμαρτυρία στο ξενοδοχείο Barcelo HydraBeach στην Ερμιόνη με αφορμή τη μη ανανέωση συμβάσεων δεκατριών εργαζομένων οι οποίες έληξαν στις 30 Ιουνίου και τη λύση συμβάσεων αορίστου σε άλλους τρεις. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, παρουσία του αντιδήμαρχου του Δήμου Ερμιονίδας Σταύρου Κούστα, του προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ΕρμιονίδαςΚώστα Δήμιζα, του Δημοτικού Συμβούλου Κωνσταντίνου Σατραβέλα, του μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ Γιάννη Παπαγεωργίου και απολυμένων.
Στην τοποθέτησή του ο Δημήτρης Κοδέλας αναφέρθηκε στην ανάγκη να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω απώλειες θέσεων εργασίας και στη σημασία που έχει για τους εργαζόμενους που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις να επιστρέψουν στην εργασία ώστε να έχουν εισόδημα για να ζήσουν αλλά και να μπορέσουν να μπούν στο ταμείο ανεργίας. Τόνισε ότι παρά τη δύσκολη και μεταβατική (λόγω αλλαγής διεύθυνσης) περίοδο για το ξενοδοχείο δεν θα πρέπει το όποιο κόστος να φορτωθεί στους εργαζόμενους και στη μέση της τουριστικής περιόδου να βρεθούν στο δρόμο. Επίσης, καυτηρίασε τις πολιτικές της κυβέρνησης με τα προγράμματα πρακτικών και επιδοτούμενης μαθητείας που συχνά αντικαθιστούν θέσεις εργασίας που καλύπτονται από μόνιμους εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Μετά το τέλος της συνάντησης η διεύθυνση δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα στην εταιρία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Αργολίδας (ΣΥΡΙΖΑ):
«Σε τελευταία επικοινωνία η εταιρία δήλωσε πως δεν προτίθεται να προβεί σε περαιτέρω μείωση του προσωπικού και θα απαντήσει τις επόμενες μέρες για το ενδεχόμενο επαναπρόσληψης των εργαζομένων των οποίων έληξαν ή διακόπηκαν οι συμβάσεις».

http://kodelasdimitris.blogspot.gr/search/label/%CE%95%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC

Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Παρέμβαση για προβλήματα εργαζομένων σε ξενοδοχείο στην Ερμιόνη

ΘΕΜΑ: Παρέμβαση για προβλήματα εργαζομένων σε ξενοδοχείο στην Ερμιόνη
Την Πέμπτη 4/7 ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συμμετείχε σε διαμαρτυρία στο ξενοδοχείο Barcelo Hydra Beach στην Ερμιόνη με αφορμή τη μη ανανέωση συμβάσεων δεκατριών εργαζομένων οι οποίες έληξαν στις 30/6 και τη λύση συμβάσεων αορίστου σε άλλους τρεις. 
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη διεύθυνση του ξενοδοχείου παρουσία του αντιδήμαρχου του Δήμου Ερμιονίδας Σταύρου Κούστα, του προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ερμιονίδας Κώστα Δήμιζα, του Δημοτικού Συμβούλου Κωνσταντίνου Σατραβέλα, του μέλους του Δ.Σ. της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ Γιάννη Παπαγεωργίου και απολυμένων.
Στην τοποθέτησή του ο Δ. Κοδέλας αναφέρθηκε στην ανάγκη να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω απώλειες θέσεων εργασίας και στη σημασία που έχει για τους εργαζόμενους που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις να επιστρέψουν στην εργασία ώστε να έχουν εισόδημα για να ζήσουν αλλά και να μπορέσουν να μπούν στο ταμείο ανεργίας. Τόνισε ότι παρά τη δύσκολη και μεταβατική (λόγω αλλαγής διεύθυνσης) περίοδο για το ξενοδοχείο δεν θα πρέπει το όποιο κόστος να φορτωθεί στους εργαζόμενους και στη μέση της τουριστικής περιόδου να βρεθούν στο δρόμο. Επίσης, καυτηρίασε τις πολιτικές της κυβέρνησης με τα προγράμματα πρακτικών και επιδοτούμενης μαθητείας που συχνά αντικαθιστούν θέσεις εργασίας που καλύπτονται από μόνιμους εργαζόμενους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Μετά το τέλος της συνάντησης η διεύθυνση δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα στην εταιρία.
Σε τελευταία επικοινωνία η εταιρία δήλωσε πως δεν προτίθεται να προβεί σε περαιτέρω μείωση του προσωπικού και θα απαντήσει τις επόμενες μέρες για το ενδεχόμενο επαναπρόσληψης των εργαζομένων των οποίων έληξαν ή διακόπηκαν οι συμβάσεις.
«Μειωση» (sic)προσωπικου αποκαλουν εταιρεια και Ιχνηλατης τις  απολυσεις εργαζομενων

Ξενοδοχειακός τομέας στην Ερμiονίδα

To θέμα με την μείωση προσωπικού σε γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής ανέδειξε ότι ο ξενοδοχειακός τομέας που για 3 δεκαετίες ήταν βασικός πυλώνας απασχόλησης έχει περιοριστεί δραματικά ώστε σήμερα να απασχολεί για  λίγους μήνες λιγότερα απο 450 άτομα και με αρνητικές προοπτικές μάλιστα.
Οπως έλεγε και παράγοντας του χώρου αν πάνε έτσι τα πράγματα στα ξενοδοχεία θα δουλεύουν λιγότεροι άνθρωπο απ τα super market.
To γράφω αυτό για να δείξω  ότι  οι διαχρονικές τοπικές αλλα και περιφερειακές επιλογές κατάφεραν και εξαφάνισαν την περιοχής μας απο τον τουριστικό χάρτη.
Με ανύπαρκτες υποδομές,χωρίς νερό,χωρίς  ανταγωνιστικές προσβάσεις και με μια ακατανόητη μονόμερεια στην επιλογή της παραθεριστικης κατοικίας η Ερμονίδα  και μάλιστα στην πιο άναρχη μορφή της  πληρώνει λάθη δεκαετιών ,αλλα κυρίως την έλλειψη στρατηγικής .Και αρχίζει  αναγκαστικά να μεταναστεύει ακολουθώντας τους μετανάστες που την εγκαταλείπουν με γρήγορους ρυθμούς..

«Ι»