Μακαρι οσο περιγραφωνται στην παρακατω αναδημοσιευση να ειναι αληθινα.Το κοστος ειναι δυσβαστακτο για τις οικογενειες μας.  Εικοσι οχτω χιλιομετρα την ημερα δεν ειναι ευκολα αντιμετωπισημα.

Αργολικες ειδησεις

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών

Λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών, που έχει λάβει διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, δίνει η κυβέρνηση, με τροπολογία που καταθέτουν απόψε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και με την οποία ρυθμίζονται τα οφειλόμενα των Περιφερειών προς τους μεταφορείς των μαθητών. 
Με τη ρύθμιση αυτή επιλύονται προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας με σημαντική εξοικονόμηση για τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύτηκε να καταβάλει άμεσα τα 58 εκατ. ευρώ για την εξόφληση ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων προς τις Περιφέρειες, μέρος των οποίων αφορά στη μεταφορά μαθητών.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών θα κατανείμει την ερχόμενη εβδομάδα 25 εκατ. ευρώ από τους ΚΑΠ προς τις Περιφέρειες για την αποπληρωμή των οφειλών του σχολικού έτους 2011-2012.

Τέλος, το υπουργείο Εσωτερικών θα κατανείμει 5 εκατ. ευρώ στους δήμους της χώρας που εκτελούν μεταφορά μαθητών, ποσό που αφορά το σχολικό έτος 2012-2013, καθώς οι δήμοι έχουν ήδη εξοφληθεί για τη μεταφορά μαθητών για το προηγούμενο σχολικό έτος.

ΕΛΜΕ

Από χθες Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013, χωρίς να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων, τα ΚΤΕΛ Αργολίδας ανέστειλαν τη μετακίνηση των μαθητών προς τα σχολεία επικαλούμενοι την αθέτηση των συμφωνηθέντων από την Κυβέρνηση.

Ενημερωθήκαμε για το ζήτημα αυτό μόλις το μεσημέρι της Τρίτης 5ης Μαρτίου, μετά από σχετική ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας και της ΔΔΕ Αργολίδας.

Είναι η δεύτερη φορά που αυτό συμβαίνει κατά τη φετινή σχολική χρονιά. Την πρώτη, στην αρχή της σχολικής χρονιάς υπήρξε αναστολή της μετακίνησης για τρεις ημέρες.

Σε χθεσινή μας συνάντηση με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας ζητήσαμε την άμεση επίλυση του ζητήματος, αναφερόμενοι στις τεράστιες ευθύνες του Κράτους για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Ζητήσαμε δε από τα ΚΤΕΛ Αργολίδας να αναστείλουν το μέτρο μέχρι και την Παρασκευή 8 Μαρτίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα επίλυσης του ζητήματος. Δυστυχώς η πρότασή μας αυτή δεν εισακούσθηκε από τα ΚΤΕΛ Αργολίδας.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα να επιλυθεί το ζήτημα από το αρμόδιο Υπουργείο, και να υπάρξει η αναγκαία πρόνοια ώστε τέτοια φαινόμενα να μην επαναληφθούν στο μέλλον.
Οι ενώσεις μας (γονέων και εκπαιδευτικών) θα επιδιώξουν, μέσω της άμεσης κινητοποίησης των μελών τους την άμεση δωρεάν μετακίνηση των μαθητών.

ΕΛΜΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Μαθητες

Διαμαρτυρία μαθητών στην Π.Ε. Αργολίδας για την αναστολή της μεταφοράς τους από το ΚΤΕΛ (βίντεο)

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα οι μαθητές οι δάσκαλοι και οι γονείς του Μουσικού σχολείου και του Ειδικού σχολείου Αργολίδας στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Με μουσικά όργανα και πανό οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για την αναστολή μεταφοράς τους  από το ΚΤΕΛ Αργολίδας και το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Επιτροπή τους συναντήθηκε με το Αντιπεριφερειάρχη Α. Χειβιδόπουλο, που  εστίασε το πρόβλημα στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου της Αργολίδας, η οποία αρνείται  να πληρώσει στο ΚΤΕΛ δεδουλευμένα και έχει προβεί σε μείωση 10% επί του ποσού της οφειλής προς την επιχείρηση.

Το ΚΤΕΛ Αργολίδας δεν δέχεται την μείωση αυτή, δηλώνοντας ότι δεν προκύπτει από καμιά συμφωνία η μείωση αυτή.