Η ΔΗΣΥΕΡ μεσα απο τις μετωπικες οργανωσεις και φιλικους ιστολογους θα μας ενημερωσει σιγα σιγα για την πρωτη προεκλογικη τους συγκεντρωση.

Η ιδια καθως συνηθιζει απουσιαζει τελειως απο το θεμα τουλαχιστον φανερα.Παλαιας κοπης «αριστερα «τερτιπια.

Ο κ Μπουκλης γραμματεας της περιφερειας και εκπροσωπος (ακομα) της Οικολογικης συμπολιτειας του Μωρια μας ενημερωσε για οσα σχεδιαζει να κανει μεσα απο την Περιφερεια.

Η κ Καραβασιλη  και η νεοτευκτη αστικη μη κερδοσκοπικη εταιρεια της, μας υποσχεται νεα συζητηση μεχρι να μας πεισει.

Αληθεια τι συμφερον εχει μια αστικη μη κερδοσκοπικη εταιρεια να ερχεται στο Κρανιδι για ενα τοπικο προβλημα και ποιος καλυπτει τα εξοδα;Ρωτω γιατι κριση υπαρχει, ανεργια , και καλο το μη κερδοσκοπικο αλλα και η βενζινα κοστιζει, πολυ περισσοτερο ο χρονος των επιστημονων.Και καλα εμεις κοντα ειμαστε η Χαλκιδικη ομως πεφτει λιγο μακρυα με τα μεταλλεια χρυσου.

Οι ενεργες πολιτισες Ερμιονης προθυμες παντα να ενημερωθουν ( απο την πρωτη στιγμη που ανταποκριθηκαν στο καλεσμα του κ Σφυρη για την ενημερωση των πεντακοσιων  που εγιναν πεντε ρομαντικοι , τελικα στο Μεγαλοβουνι )συνεχισαν να ενημερωνονται και χτες καταγγελοντας οπως παντα την ΠΠΣΕ .Αναρωτιεμαι τοσα χρονια ενεργες ακομα δεν εχουν αποψη για την δεματοποιηση -καυση;

100_5357

Επειδη στους τοτε παρισταμενους ρομαντικους ηταν και ο τοτε αντινομαρχης κ Μητσας (στελεχος της συντηριτικης παραταξης και νομαρχιακος συμβουλος απο την Ερμιονιδα) που ψηφισε θετικα για την εγκριση της διατρητης ΜΠΕ (εγκριθηκε σε 7 λεπτα με συνοπτικες διαδικασιες απο το Νομαρχιακο Συμβουλιο μεσα στο κατακαλοκαιρο τελη Ιουλιου 2009 )αναρωτιεμαι τωρα που αναγνωριστηκε πως η μελετη χρηζει αναθεωρησης τι εχει να δηλωσει.Μηπως η εγκριση αυτης της μελετης ηταν ενα τραγικο λαθος για τον τοπο μας;

100_5358

(Οι φωτογραφιες απο καταγραφη  του Σταματη Δαμαλιτη)

Παροντες οι δυο πρωην δημαρχοι Ερμιονης Κρανιδιου (με τους οπαδους τους) που με την καλη χημεια τους εγκατεστησαν το Αναθεμα. Υπερασπιζονται το δημιουργημα τους.

Θυμαστε πως μας ελεγε ο κ Σφυρης πως δικια του προταση ηταν ο δεματοποιητης και πως μαλιστα καταφερε με αγωνιστικες κινητοποιησεις (κλεισιμο δρομων καλοκαιρινο σταματημα στην συλλογη των απορριμματων κλπ )να ξεκινησει η λειτουργια του.

Εδω εικονα απο την κινητοποιηση «αδρανοποιηση»τελη Ιουλιου 2010.

Eδω εκθετηριο πωλησης δεματοποιητων σε δημαρχους στο Αναθεμα.Στους δυο δεματοποιητες ο ενας δωρο.Για κοιταχτε ποιοι τοπικοι παραγοντες μιλανε εκτος της εταιρειας!Ακουστε τον τοτε διορισμενο απο το ΠΑΣΟΚ Περιφερειαρχη Χατζημιχαλη να λεει πως οι δεματοποιητες δεν ειναι λυση.Ειναι μεταβατικο σταδιο.Να δουμε ποια θα ειναι η λυση.Και τα χρονια περνουν….

cf84cf81ceb9cf84ceb7-27-ceb9cebfcf85cebbceb9cebfcf85

Οι επιθεωρητες  περιβαλλοντος (αστερισκος)μαλλον δεν ηρθαν.Ο κ Τατουλης (αστερικος) δεν ηρθε και εστειλε ξανα τον αντ αυτου κ Μπουκλη(την προηγουμενη φορα στο Δημοτικο συμβουλιο που τον ειχε καλεσει η ΔΗΣΥΕΡ ειχε στειλει αλλους).Οχι τιποτα αλλο αλλα τον περιμεναν και αρκετοι κατοικοι απο Λουκαιτι για τα φωτοβολταικα.

Ο κ Δημαρχος Ερμιονιδας δεν πηγε και πολυ καλα εκανε κατα τη γνωμη μου.Ο αντιδημαρχος που πολυ ευγενικα πηγε εκει, αποχωρησε αφου τους ενημερωσε πως οι δεσμευεσεις λαμβανονται στα δημοτικα συμβουλια καιοχι στο Λυκειο.

Αρα μαλλον δεσμευτικο πλαισιο δεν υπογραφηκε.Απλα κουβεντα εγινε απο υποστηρικτες Τατουλη -ΔΗΣΥΕΡ με αφορμη τον δεματοποιητη.Ηταν μια ωραια ατμοσφαιρα απο οτι καταλαβαινω  με λιγους (γυρω στους 60 )αλλα συμφωνουντες συμμετεχοντες . Μεγαλη επιτυχια η συγκεντρωση.Να επαναληφθει!

Μενω σταθερα πιστος και υπερασπιζομαι την αποφαση 332/2011  19 Δεκεμβρη 2011 του Δημοτικου μας συμβουλιου.

Μειωση του ογκου,ανακυκλωση , επαναχρησιμοποιηση, κομποστοποιηση, υγειονομικη ταφη του υπολοιπου.Οχι στην καυση ενεργειακη αξιοποιηση.

Κλεισιμο της χωματερης στα Διδυμα, διωξιμο του δεματοποιητη.

Ολα τα αλλα προσπαθουν να βαλουν απο την πισω πορτα την καυση και τα πολυεθνικα εργοστασια της.