Βρηκα την διευθυνση στην αρχικη  σελιδα του Δημου μας  πανω πανω διπλα στην επικοινωνια.Ειναι σελιδα υπο κατασκευη.Mπoρουμε πλεον να δουμε πολλες αναλυσεις .Θυμιζω πως μεγαλο ενδιαφερον παρουσιαστηκε απο την κοινη γνωμη για την παρουσια και τα ορια εξασθενους χρωμιου σε εφεδρικη γεωτρηση στην εισοδο των Φουρνων που βρισκεται πανω στο φαραγγι της Κορακιας Φουρνων που ξεκινα απο την χωματερη του Δεματοποιητη.

Αφορμη για τις ανησυχιες ηταν το παρακατω εγγραφο περσι τον Οκτωβρη

Ακομη η παρακατω εξεταση(θυμιζω το οριο στην Ιταλια ειναι 5mg/l και αλλο το ολικο χρωμιο με τιμη 50 mg/l αλλο το εξασθενες.

Αλλα κυριως αυτη οπου κατω κατω στην αναλυση της γεωτρησης Γεφυρα Φουρνων (εφεδρικη ) βρεθηκε εξασθενες χρωμιο 13,6mg/l

Θα περιμενε κανεις να γινωνται συνεχεις ερευνες για εξασθενες χρωμιο σε αυτη τη γεωτρηση  οχι τοσο γιατι υπαρχουν κινδυνοι για τη δημοσια υγεια μιας και η γεωτρηση ειναι ΕΦΕΔΡΙΚΗ οσο για να εξακριβωθει ποια ειναι η πηγη αυτης της συγκεντρωσης. Ακομα περισσοτερο ποταν πανω απο τα Παπουλια κρεμεται η υπερ χωματερη Ερμιονιδας για την οποια η διαχειριστρια εταιρεια ισχυριζεται μεσω του τοτε ΦοΔΣΑ

Ομως στα αποτελεσματα Σεπτεμβριου που αναρτωνται στη σελιδα δεν βλεπω αναλυσεις για αυτη τη γεωτρηση. Απο τους Φουρνους βλεπω αναλυσεις της γεωτρησης Ραχης (μικροβιακες) και μονο.

Αυτες ειναι οι αναλυσεις για εξασθενες χρωμιο που εχουν αναρτηθει απο τις οποιες μια μονο του Κοκκινοβραχου ειναι πανω απο το οριο των 5mg/l Στο Χελι εχουμε καπως ψηλες τιμες (κατω απο τα ορια αφαλειας παντα).

http://deyaer.wordpress.com/

Παρακαλούμε λοιπόν για την αποφυγή κάθε άσκοπης κατανάλωσης νερού.

Από την οικιακή κατανάλωση του νερού το 40% απορρίπτεται από την τουαλέτα, το 25% χρησιμοποιείται στο ντους και το μπάνιο, το 20% στο πλύσιμο ρούχων και πιάτων, το 10% στην κουζίνα και το 5% στο καθάρισμα.αναλυτικά:

καζανάκι 9λίτρα/φορά (=6 μπουκάλια μεγάλα νερού),

γεμάτη μπανιέρα 150λίτρα/φορά (=100 μπουκάλια μεγάλα νερού),

ντους 15λίτρα/λεπτό (=10 μπουκάλια μεγάλα νερού),

πλύσιμο χεριών και προσώπου 15λίτρα/λεπτό(=10 μπουκάλια μεγάλα νερού),

πλυντήριο ρούχων 150λίτρα/φορά (=100 μπουκάλια μεγάλα νερού),

πλυντήριο πιάτων 50λίτρα/φορά (=33 μπουκάλια μεγάλα νερού),

πλύσιμο λαχανικών και φρούτων 15λίτρα/λεπτό(=10 μπουκάλια μεγάλα νερού),

πλύσιμο πιάτων στο χέρι 150λίτρα/ημέρα(=100 μπουκάλια μεγάλα νερού),

πλύσιμο αυτοκινήτου 150λίτρα/φορά (=100 μπουκάλια μεγάλα νερού).

Όταν μία βρύση στάζει σταγόνα- σταγόνα μέσα σε ένα χρόνο μπορεί να γεμίσει τουλάχιστον 35 φορές μία μπανιέρα.