http://www.alfavita.gr/artro.php?id=64295

Για ποιο λόγο οι εκπαιδευτικοί να γίνονται διαφημιστές οποιασδήποτε ιδιωτικής εταιρείας;

16/05/2012 – 07:54

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                                 Μολάοι, 15/05/2012
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                           Αρ.Πρωτ.:  100
«ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ»
ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ:ΜΟΛΑΟΙ                                                                      ΠΡΟΣ:
ΤΑΧ.ΚΩΔ:    230 52
ΠΛΗΡΟΦ: Παπαδοπούλου Ελισάβετ                                 Περιφερειακό  Διευθυντή
ΤΗΛ:   6978697160                                                             Π.Ε. & Δ.Ε. Πελοποννήσου
E-MAIL: Syllogos_pe_gritsos@yahoo.gr
Κοινοποίηση:
1.Διευθυντή Π.Ε.                                                                                             Ν.Λακωνίας
2.Δ.Ο.Ε.                                                                                            3.Τα μέλη του συλλόγου
4.Σύλλογοι Π.Ε.                                                                                            5.Μ.Μ.Ε.
ΘΕΜΑ: «Κάρτες μαθητικής ασφάλισης».
Προ λίγων ημερών ήρθαν στα σχολεία της περιφέρειάς μας φάκελοι που έφεραν τη σφραγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. Δυστυχώς το περιεχόμενο αυτών μας έφερε σε δυσάρεστη θέση, καθώς ανατέθηκε  στους εκπαιδευτικούς να μοιράσουν κάρτες ιδιωτικής ασφάλισης σε όλους τους μαθητές, χωρίς να μας έχει έρθει διευκρινιστικό έγγραφο από την αρμόδια υπηρεσία μας. Αυτό μας γέννησε διάφορα ερωτήματα:
1. Είναι οι εκπαιδευτικοί αρμόδιοι να μοιράζουν κάρτες ιδιωτικής ασφάλισης για τους μαθητές μέσα στα σχολεία;
2. Μήπως καταργείται η Δημόσια Ασφάλιση;
3. Για ποιο λόγο οι εκπαιδευτικοί να γίνονται διαφημιστές οποιασδήποτε ιδιωτικής εταιρείας;
4. Για ποιο λόγο η Περιφερειακή Διεύθυνση μας έστειλε αυτές τις κάρτες χωρίς να διαβιβάζει διευκρινιστικές οδηγίες και χωρίς ούτε καν να αναφέρει αν έχει έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου παιδείας;

Ας αναρωτηθούμε ποια συμφέροντα μας βάζουν να εξυπηρετούμε και τι είδους σχολεία θέλουμε να δημιουργήσουμε;

Η Πρόεδρος                               Η Γεν. Γραμματέας

Παπαδόπουλου Ελισάβετ                  Μουσκεντέρη Μυρτώ

 Λαικη  Συσπειρωση

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ που εμφανίζεται ως ο χορηγός και δήθεν ευεργέτης του ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ για παιδιά με ειδικές ανάγκες ή η εταιρεία ΛΑΡΣΙΝΟΣ που ασφαλίζει μαθητές με ιδιωτικά συμβόλαιο δήθεν δωρεάν ακριβώς γιατί το δικό τους κράτος στερεί μαθητές και παιδιά με ειδικές ανάγκες τους αναγκαίους πόρους και υποδομές προκειμένου να χρηματοδοτήσει την κοινωνική τους παρασιτική τάξη.

Χτεσινη αναρτηση

Μετα απο ατελειωτα τηλεφωνηματα τοπικα και εκτος επαρχιας αρχιζει και ξεκαθαριζει το τοπιο

Το υπουργειο παιδειας (γραμματεια Α βαθμιας εκπαιδευσης 210 3442000) με παρεπεμψε στον κ Πετρο Μισθο περιφερειακο διευθυντη πρωτοβαθμιας και δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης (τηλ γραμματειας 2710225117) ακομα περιμενω τηλεφωνο απο την υπαλληλο κ Βαρτζιωτα που θα με ενημερωσει.

Δηλωσε ο κ Μισθος σε σχεση με βιβλια

Η νομοθεσία που πρέπει να την γνωρίζουν όλοι λέει πως – κάτι που ακούστηκε και σήμερα στην εκδήλωση- η εκπαίδευση είναι αυτόνομη δομή του κράτους και εκφράζεται από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης και από τους διευθυντές των νομών. Αυτοί είναι και οι υπεύθυνοι για την εκπαίδευση. Δεν είναι δομή ούτε της περιφέρειας ούτε των δήμων, το ξεκαθαρίζουμε, ούτε κανενός άλλου. Είναι αυτόνομη λειτουργία και αυτή τη λειτουργία την έχουμε προστατεύσει εδώ και πολλά χρόνια.

Αν αυτο ειναι αληθεια για την δικαινηση βιβλιων στα σχολεια (και ετσι πρεπει να ειναι) τοτε πως η Περιφερεια επενεβη στο να γινει αποδεκτη η προσφορα προς τους μαθητες ασφαλιστηριων συμβολαιων απο ιδιωτικη εταιρεια.Γιατι αυτο ισχυριστηκε οπως θα διαβασετε παρα κατω ο διευθυντης Α βαθμιας εκπαιδευσης Αργολιδας κ Γαβριλος.

Στο μεταξυ για να εχω και αλλη ενημερωση απο πιο χαμηλο επιπεδο μιλησα με τον κ Γαβριλο (διευθυντη Α βαθμιας εκπαιδευσης Αργολιδας τηλ 2752028251) που μου διευκρινησε πως το (διαφημιστικο αυτο) φυλλαδιο (ασφαλιστικο προγραμμα ισχυος λιγων ημερων μεχρι να ληξη το εκπαιδευτικο ετος 2011-2012) τους εχει σταλει απο την περιφερεια Πελοποννησου (ουπς ο κ Τατουλης παλι).

Νατοι στην φωτογραφια ο κ Τατουλης ο κ Λαρσινος ο κ Μισθος και οι υπολοιποι.http://www.larsinos.gr/news_frame.php?id=30 στις 5 Απριλιου 2012 να παραλαμβανουν τα ασφαλιστηρια (μεσολαβησαν οι διακοπες του Πασχα και τα εντυπα μοιραστηκαν χθες).Η χρονια για τα γυμνασια ληγει αυριο .Ομως τα ασφαλιστηρια εχουν δοθει συμφωνα με το ιστολογιο της εταιρειας και στις 26 Σεπτεμβρη 2011 στο πλαισιο της εκθεσης Κορινθια 2011.Τα σχετικα δημοσιευματα θα τα βρειτε στον ιστοχωρο της εταιρειας αριστερα με τιτλο Breaking News..http://www.larsinos.gr/

Η εταιρεια πληρωσε  στην Ιντεραμερικαν 87 χιλιαδες αφαλιστηρια συμβολαια για την σχολικη χρονια των 7 μηνων και τα παρεδωσε στους μαθητες τις τελευταιες μερες πριν κλεισουν τα σχολεια.

Η εταιρεία ΛΑΡΣΙΝΟΣ παρέδωσε τα ασφαλιστήρια των 87.000 μαθητών της Πελοποννήσου, σε ειδική εκδήλωση της Περιφέρειας
06/04/2012
ekdilosiΣε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, η εταιρεία ΛΑΡΣΙΝΟΣ παρέδωσε τα ασφαλιστήρια των 87.000 μαθητώντης Πελοποννήσου στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα ασφαλιστήρια αφορούν σε μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Πελοποννήσου, για οποιοδήποτε ατύχημα συμβεί εντός και εκτός σχολείου, για ένα χρόνο.Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της εταιρείας κυρία Ευγενία Λαρσινού, ο Περιφερειάρχης κύριος Πέτρος Τατούλης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κύριος Αναστάσιος Αποστολόπουλος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κύριος Πέτρος Μισθός, η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Κωνσταντίνα Νικολάκου, ο δήμαρχος Κορινθίων κύριος Αλέξανδρος Πνευματικός και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας.
Τι δουλεια εχει ο κ Περιφερειαρχης να ασχολειται με την ασφαλιση των μαθητων και μεσα απο ποια διαδικασια επελεγη η Ιντεραμερικαν και μια εταιρεια σκυροδεματος για αυτη την προσφορα.Ειναι και αλλες εταιρειες που κανουν ασφαλιση μαθητων.Για δειτε τις τιμες και καντε συγκριση.
Την εταιρεια του κ Λαρσινου που θεωρει τον κ Τατουλη «τον απολυτο επικυριαρχο»

http://loutraki1.blogspot.com/2011/07/blog-post_3710.html

«Πρέπει να ομολογήσουμε ότι χθές το βράδυ ο Πέτρος Τατούλης απέδειξε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ότι είναι ο απόλυτος επικυρίαρχος στην Πελοπόννησο.

Ομως μιλησα με την εταιρεια Λαρσινος (κ Παπαδημητριου τηλ 27410 83645) ισχυριζονται πως το προγραμμα ισχυει απο Σεπτεμβριο  (η εκδηλωση εγινε Απριλη) που μας παρεπεμψε στο τηλεφωνο Αθηνας (Κεχαγιαδογλου  210 9225825  )

Ο κ Κεχαγιαδογλου λοιπον με ενημερωσε τηλεφωνικα παντα.

1.Η καρτα εχει αναδρομικη ισχυ για ολη την φετινη χρονια και ληγει σε λιγες μερες.Αληθεια ποσοι απο τους 87 χιλιαδες μαθητες ειχαν ατυχημα φετος και ποσοι θα κανουν χρηση της καρτας (εστω εκ των υστερων;)

2.Η ενεργοποιηση της καρτας  γινεται απο εμενα που θα προσκομισω μια βεβαιωση απο το σχολειο πως το παιδι μου ειναι μαθητρια. Η ενεργοποιηση ποτε πρεπει να γινει και  γιατι δεν αναφερεται πουθενα;

3.Η χρηση της καρτας δεν εχει καμμια παραπερα υποχρεωση απο την πλευρα μου.Η εταιρεια Λαρσινος (μου δηλωθηκε) εχει πληρωσει για 90 χιλιαδες μαθητες.Ποσα;

Ετσι οι διευθυντες -τριες  ολων των σχολειων ειναι καλυμενοι ιεραρχικα να μοιραζουν αυτα τα διαφημιστικα εντυπα μεσα απο το εκπαιδευτικο μηχανισμο και οι εταιρειες απαλασονται απο το εξοδο να πλησιασουν τους καταναλωτες αλλα και να διαφημισουν τα προιοντα τους.

Θυμιζω παντως πως ενω δεν υπαρχει το ονομα μου στην καρτα (οπως μου επεσημανε ο κ Γαβριλος) παρ ολα αυτα δεσμευομαι προσωπικα σαν νομιμος κατοχος προφανως αν  χρησιμοποιησω την καρτα και τις παροχες της η την ενεργοποιησω με καποια συμφωνια (την οποια δεν γνωριζω) απεναντι στην ασφαλιστικη εταιρεια.Θεωρω πως αυτη η ανοικτη προσφορα μπορει δυνητικα να ειναι παγιδα αφου δεν γνωριζω τις δικες μου υποχρεωσεις αν την αποδεχτω.Αν αποδεχτω δηλαδη μια πληρωμη που ο κ Λαρσινος εκανε στο ονομα μου χωρις να γνωριζω τους ορους.

Συνεχιζουμε ομως

http://www.arcadiaportal.gr/news/misthos-i-nomothesia-apagoreuei-ti-dianomi-biblion-sta-sxoleia-apo-opoiondipote

Λαρσινος

PDF]

ΣΧΟΛΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

samarites.gr/?section=1064…ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
Το επισημάνατε δημόσια με +1. Αναίρεση

Μορφή αρχείου: PDF/Adobe Acrobat
50.000 µαθητές ετησίως υφίστανται κάποιο ατύχηµα στο περιβάλλον του σχολείου. Σχολικά Ατυχήµατα. Γράφει η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΑΓΚΑΡΗ, επισκέπτρια Υγείας ,

http://www.alfavita.gr/artra/artro200709018a.php