http://www.kranidi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=609&lang=el

http://www.localit.gr/?p=6752

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ανακοίνωση για το Δήμο Ερμιονίδας

 
Αναρτήθηκε: 27.03.2012

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Ερμιονίδας του Νομού Αργολίδας που προχωρά στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας του Δήμου.

Για την υλοποίηση του στόχου της προχωρά την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 σε ανοικτό Δημόσιο διαγωνισμό για την ανάθεση της αρμοδιότητας σε ιδιώτες.

Η Δημοτική Αρχή της Ερμιονίδας και αυτή με άλλοθι την έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας, επιλέγει την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της υπηρεσίας και την οικονομική επιβάρυνση των δημοτών.

Και αυτή η Δημοτική Αρχή επιλέγει τον εύκολο δρόμο της ιδιωτικοποίησης αντί να αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την ενίσχυση των υπηρεσιών των Δήμων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει την αγωνιστική κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Αργολίδας την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 στις 12.00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ερμιονίδας (Κρανίδι) που με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους θα αποτρέψουν την πραγματοποίηση του διαγωνισμού.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα είναι αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να αγωνιστούν για να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

        Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                           Ιωάννης Τσούνης

http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka_ypllhlwn_ota/18797

27/03/2012 16:32

Σκουπίδια: «Μπλόκο» της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στους ιδιώτες της Ερμιονίδας

Μετά το Δήμο Χανίων*, η ΠΟΕ-ΟΤΑ στήνει αύριο «οδοφράγματα» και στο δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Καμιζή, ο οποίος πραγματοποιεί διαγωνισμό για την παραχώρηση των σκουπιδιών σε ιδιώτες.

«Και αυτή η δημοτική Αρχή επιλέγει τον εύκολο δρόμο της ιδιωτικοποίησης, αντί να αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την ενίσχυση των υπηρεσιών των δήμων», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δηλώνει πως «στηρίζει την αγωνιστική κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νομού Αργολίδας την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 στις 12.00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ερμιονίδας (Κρανίδι) που με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους θα αποτρέψουν την πραγματοποίηση του διαγωνισμού». 

Για το τι είχε δηλώσει στην aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος Ερμιονίδας σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τα σκουπίδια, εδώ.

* εδώ.

Η ανακοινωση του κ Δημαρχου Ερμιονιδας

http://www.kranidi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=614&lang=el

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με ανακοίνωση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας η οποία περιήλθε εις γνώση μας, καλούνται οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ματαιώσουν τη δημοπρασία για την αποκομιδή των απορριμμάτων που θα γίνει την Τετάρτη στις 28/03/2012 και ώρα 12:00.

Η δημοπρασία αυτή για την ανάθεση μέρους μόνον του έργου περισυλλογής και αποκομιδής των απορριμμάτων είναι καθ’ όλα νόμιμη και εκ των πραγμάτων επιβεβλημένη προς το συμφέρον των δημοτών μας και μόνον, για την αντιμετώπιση των σοβαρών αναγκών που υπάρχουν στον Δήμο μας λόγω έλλειψης μέσων και ικανού αριθμού σε μόνιμο προσωπικό από τη μία και από την άλλη λόγω της ερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου και των αυξημένων αναγκών σε καθαριότητα κυρίως στις εκτός σχεδίου κατοικίες και ξενοδοχειακές μονάδες.

Η κατάσταση αυτή όπως εξήγησα και στους εκπροσώπους του σωματείου που με επισκέφθηκαν από το Άργος, δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού το οποίο προορίζεται να καλύπτει έκτακτες μόνο ανάγκες και όχι πάγιες.

Άλλωστε ήδη έχουν προσληφθεί 10 εργαζόμενοι με δίμηνη σύμβαση και άμεσα πρόκειται να προσληφθούν άλλοι 14 με οκτάμηνη σύμβαση. Όπως εξήγησα και στους αντιπροσώπους του σωματείου που με επισκέφθηκαν, σε πολλές περιπτώσεις το προσωπικό αυτό που προσλαμβάνεται με κριτήρια του ΑΣΕΠ, κυρίως κοινωνικά, για ολιγόμηνη απασχόληση δεν έχει τη φυσική καταλληλότητα για την εκτέλεση βαριάς εργασίας όπως είναι αυτή της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Η ενδεχόμενη χρησιμοποίηση σε τέτοιες εργασίες ατόμων που δεν διαθέτουν φυσική καταλληλότητα θα τους εξέθετε σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους αλλά ακόμα και τη ζωή τους (πρόσφατο παράδειγμα θάνατος από ατύχημα στο Δήμο Ναυπλιέων).

Σε καμία περίπτωση με την ιδιότητά μου ως Δημάρχου αλλά και τη ιδιότητά μου ως γιατρού, δεν πρόκειται να συναινέσω και πολύ περισσότερο να συνεργήσω σε καταστάσεις που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή συνανθρώπων μου.

Η ευαισθησία του Δήμου μας σήμερα και στις παρούσες δύσκολες συγκυρίες για όλους μας και ιδιαίτερα στον τομέα της απασχόλησης έχει εκδηλωθεί με την διεκδίκηση και συμμετοχή σε προγράμματα του ΟΑΕΔ για ανέργους ηλικίας 55-65 ετών, αυτεπιστασία για τεχνίτες και εργάτες γενικών καθηκόντων και για επιδοτούμενα προγράμματα κοινωνικής εργασίας, τα οποία έχουν εγκριθεί και αναμένεται σύντομα η εφαρμογή τους, που για το Δήμο μας προβλέπεται ότι θα δώσουν απασχόληση σε πάνω από 50 άτομα.

Τέλος γνωρίζω στους δημότες και σε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι η απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για την ανάθεση μέρους του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων υπήρξε σχεδόν ομόφωνη, ένα μέλος μόνο του Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισε αρνητικά.

Καλώ τους απειλούντες την ματαίωση της δημοπρασίας να αποφύγουν κάθε τέτοια σκέψη και ενέργεια, ιδιαίτερα αν είναι έκνομη, γιατί θα βλάψει τα συμφέροντα των δημοτών μας αλλά και των ίδιων ως εργαζομένων, ιδιαίτερα σε μία εποχή σαν αυτή που διανύουμε.   

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ  

 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΡΓΟΥ : «Εργασίες Αποκομιδής Απορριμμάτων

http://et.diavgeia.gov.gr/f/ermionidas_dimos/ada/Β44ΑΩΡΡ-ΛΕΤ

Ο Καλλικρατης λοιπον αφου διελυσε τους Δημους στοχο ειχε την ιδιωτικοποιηση των υπηρεσιων που προσεφεραν οι Δημοι στον πολιτη.

Ενας απο αυτους ειναι και η αποκομιδή των απορριμμάτων.Δεν ειναι η μονη υπηρεσια θα ακολουθησουν κι αλλες.

Στο μελλον αυτοι οι ιδιωτες θα ειναι υπεργολαβοι των υπεργολαβων και πανω απο ολους οι μεγαλες εταιρειες που θα ελεγχουν ολη την κερδοφορα επιχειρηση απορριμματα.

Ο κ Δημαρχος αρνειται την ευθυνη να βαλει ανθρωπους που δεν μπορουν να μαζεψουν τα σκουπιδια.

Δινοντας ομως την δουλεια στον εργολαβο αυτο ακριβως κανει. Ο εργολαβος θα παρει την ευθυνη που αρνειται το πολιτικο προσωπο Δημαρχος να προσλαβει με μονο κριτηριο το κερδος (δηλαδη το χαμηλο ανασφαλιστο μεροκαματο)  εκεινους ακριβως τους ανθρωπους που μεσα στην απελπισια τους και στην ανεργια θα βρεθουν στα διχτυα του ιδιωτικου επιχειρηματικου κεφαλαιου.

Αρα η ευθυνη σε αυτο το πραγμα υπαρχει. Γιατι ολοι βλεπαμε ποιοι δουλευαν στην ιδιωτικη αποκομιδη και αν πατε στο Σταυρο θα δειτε ποιοι και πως δουλευουν αν θελετε θα μαθετε και την αμοιβη τους τα ενσημα το ωραριο.

Μην κρυβομαστε λοιπον πισω απο το δαχτυλο μας. Η ταχτοποιηση των οικονομικων κρατους και Δημων περνα μεσα απο την εξαθλιωση της εργατικης ταξης. Οι αμοιβες τα ωραρια και οι συνταξεις τα οποια θεωρουνται υπερβολικα απο τους κατακτητες .

Αυτους ακριβως που δινουν μισο εκατομμυριο ευρω για ψηφιακο μουσειο.(Το ψηφιακο μουσειο λοιπον θα ειναι δυο χρονια μεροκαματα για τους σκουπιδιαρηδες).

Αυτους που σημερα ανακαλυπτουν την Αμερικη λεγωντας πως το 30% των εργαζομενων δουλέυουν ανασφαλιστοι. Στους χωρους δουλειας λοιπον το 60% ειναι ανασφαλιστοι κκ στατιστικολογοι. Υπαρχουν ξενοδοχεια που δουλευουν χωρις να κολανε ενσημα σε μαγειρα και κανεις δεν αναρωτηθηκε στο ΙΚΑ ποιος ταιζει χιλιαδες τουριστες.

Πρωτα απο ολα πανω απο τους μισους εργατες ειναι παρανομοι μεταναστες και πολλοι απ αυτους υπαλληλοι εργολαβων στην καθαριοτητα. Αλλα και εμεις οι Ελληνες προκειμενου να βρουμε δουλεια εχουμε ξεχασει τις ασφαλιστικες εισφορες.

Για δειτε εδω.Αυτο ειναι το μεροκαματο σεφ ξενοδοχειου.Εικοσι ευρω.Με αυτο το μεροκαματο θα παρει συνταξη μετα απο λιγα χρονια. Και τι να κανει΄΄Να απαιτησει την καταγραφη του πραγματικου μεροκαματου;

 

 Οταν λοιπον στον ιδιωτικο τομεα  σαν συνολο υπαρχει αυτο το καθεστως στους σκουπιδιαρηδες θα υπαρχει αλλο;

Οι σκουπιδιαρηδες κατ εξαιρεση θα ειναι Ελληνες γεροδεμενοι ντοπιοι και νεοι που θα παιρνουν τις νομιμες αμοιβες (για 500 ευρω μιλαμε) για οχτω ωρες δουλεια και θα εχουν ολα τους τα ενσημα καθε μηνα;Θα δουλευουν με σταθερες εργασιακες σχεσεις σε βαθος χρονου σιγουροι πως θα υπαρχει το χαμηλο εστω μεροκαματο και αυριο; Ετσι θα βγαλει λεφτα ο εργολαβος η μηπως ο δικος μας εργολαβος θα ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα.

Επειδη  οι εκλεγμενοι εκπροσωποι μας δεν ειναι μονο διαχειριστες δημοσιου χρηματος αλλα και οι ανθρωποι που ερχονται να εκφρασουν και να υπερασπιστουν πολιτικα τους ψηφοφορους τους (και μαλιστα τους πιο αδυναμους) σε αυτα τα δυσκολα χρονια η ομοφωνη αποφαση 52/2012  του Δημοτικου μας συμβουλιου (πλην Λαικης Συσπειρωσης που απο λαθος καταγραφηκε στην αποφαση να συμφωνει)την οποια μεταφερει ο κ Δημαρχος με βρισκει αντιθετο.

Εχει ενδιαφερον να την διαβασουμε αυτη την αποφαση να δουμε το σκεπτικο της .Παρθηκε στις 5 Μαρτιου 2012 και εχει τον αριθμο 52.

http://et.diavgeia.gov.gr/f/ermionidas_dimos/search/free.php?q=%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B7+52%2F2012.

static.diavgeia.gov.gr
static.diavgeia.gov.gr/doc/Β44ΗΩΡΡ-ΟΙΨ
 
Μορφή αρχείου: PDF/Adobe Acrobat
καθαριότητας στο Δήμο Ερμιονίδας. ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 52/2012. 1. Σήμερα την 5η του μηνός Μαρτίου του έτους 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30,

 

Ειναι μια αποφαση που αποδεχεται τις επιλογες των κατακτητων και προσπαθει να βαλει τον λαο (τους φτωχοτερους πολιτες κυριως) να χωρεσει μεσα σε ρουχα που δεν του κανουν. Να δεχτει την εξαθλιωση της ζωης του για να πανε καλα τα οικονομικα των τοκογλυφων δανειστων.

Κριμα που ομοφωνα το Δημοτικο συμβουλιο της Ερμιονιδας (πλην της Λαικης Συσπειρωσης ) ερχεται σε συγκρουση με τους εργαζομενους στην καθαριοτητα και μπαινει μπροστα στην υλοποιηση της ιδιωτικοποιησης των υπηρεσιων που παρεχουν οι Δημοι. Για μενα ειναι η πρωτη σημαντικη αρνητικη πρωτια επι δημαρχιας κ Καμιζη. Σιγουρα οδηγηθηκε εδω απο τα αδιεξοδα που συσωρευσε η προηγουμενη δημοτικη αρχη και η αδιαφορια της Περιφερειας Τατουλη. Αλλα η λυση δεν ειναι ουτε η μονη ουτε η καλυτερη.

Και στο κατω κατω οταν ανελαβε η ΠΠΣΕ τα γνωριζε τα προβληματα. Αν δεν μπορει τωρα να τα λυσει η ευθυνη ειναι δικια της. Την ψηφισαμε για να μας βγαλει απο την πολιτικη Σφυρη.Οχι για να την ολοκληρωσει.

Θα μπορουσε να υπαρχει μια αλλη προταση. Να το συζητησουμε. Λαικη συνεταιριστικη εταιρεια μη κερδοσκοπικη οπου τα μελη σαν μετοχοι θα διαχειριστουν τα απορριμματα.Βεβαιως με κρατικη επιδοτηση. Και πολυ περισσοτερο με σεβασμο των κανονων υγειηνης, κοινωνικης ασφαλισης, ωραριου και αμοιβης.177 χιλιαδες ευρω +ΦΠΑ  σε 10 μηνες συνολο 200 χιλιαδες  (17 χιλιαδες τον μηνα η 566 ευρω την ημερα )καλυτερα να εμεναν στην τοπικη οικονομια παρα στην τσεπη του εργολαβου.Διακηρυξη εργου

Πολιτες απο δω απο την Ερμιονιδα. Που οταν θα κανουν ανακυκλωση δεν θα πανε τα ανακυκλωσιμα για καψιμο η στην επομενη χαραδρα προκειμενου να βγαλουν λεφτα. Και μην μου πειτε πως οι εργολαβοι δεν τα κανουν αυτα . Ο εργολαβος για τα λεφτα δουλευει .Και επιζητα την μεγιστοποιηση του κερδους με καθε τροπο.

Με την ευκαιρια μας εχει δηλωθει πως τα ανακυκλωσιμα θα τα παρει απο το Αναθεμα εργολαβος για να τα εμπορευτει. Στην αποφαση 52/2012 ομως ο Δημος δηλωνει πως αυτος θα συγκεντρωνει τα ανακυκλωσιμα. Τελικα θα αναλαβουμε εμεις το κοστος συγκεντρωσης και μεταφορας των ανακυκλωσιμων για να τα δωσουμε στον δευτερο εργολαβο;

Με ποσους εργολαβους θα συνεταιριστει ο Δημος δηλαδη η τσεπη μας μεσω των δημοτικων τελων. Εδω λεμε να καταργησουμε τους μεσαζοντες στην ζωη μας και ετοιμαζομαστε να βαλουμε δυο εργολαβους στο παιχνιδι της καθαριοτητας χωρια τον μεγαλο που θα ειναι και ο τελικος αποδεκτης που θα στελνει τα συμμεικτα για καυση.

Τωρα μιας και ολα προχωρουν 8,6 χιλιαδες ευρω εγκριθηκαν για Μελετη Περιβαλλοντικης  Αποκαταστασης των χωματερων Κροθι και Ρορο μολις χτες.

 

Δεκεμβρης2010

Ποσο ειναι αυτο το κοστος.

Συμφωνα με επιστημονικη μελετη Δημου που δεν κατονομαζεται  για

6 χωματερες ειναι  3 εκατομμυρια

Συμφωνα ομως με “ξανακοιταγμα του βαθμου επικινδυνοτητας” απο την περιφερεια (που ειναι οι μελετες που ακυρωνουν τις αλλες μελετες;) αλλα και με διαδικασιες που αντιμετωπιζουν τις χωματερες σε πακετα και οχι καθε μια ξεχωριστα  θα ξοδευτουν για

71 χωματερες 3,5 εκατομμυρια

Θαψιμο δηλαδη και αποστολη της τοξικης σταχτης στις επομενες γενιες μιας και το ταμειο ειναι μειον.

Το θλιβερο ειναι πως ο κ Χατζημιχαλης ξερει.Το βλεπεις στο βλεμμα του οταν μιλαει.Δεν θαθελα ποτε να ειμαι στη θεση του.

Στον γειτονα μολις διαβασα την παρακατω επιστολη

http://stamdamd.blogspot.com/2012/03/blog-post_27.html

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Πρέπει η δημοτική αρχή να συμπαρασταθεί και να απαντήσει στα αγωνιώδη ερωτήματα που θέτουν και αυτοί οι συμπολίτες μας.

 
Ερωτηματικά, ανησυχία και οργή για την ανακοίνωση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. σχετικά με τον διαγωνισμό για την περισυλλογή και μεταφορά των απορριμμάτων.
 
 
Κύριε Δαμαλίτη, διάβασα στην ιστοσελίδα του Δήμου Ερμιονίδας την ανακοίνωση η οποία με γέμισε απογοήτευση ερωτηματικά και οργή…
 
1) Είναι δυνατόν δια της βίας να ματαιωθεί μια σχεδόν ομόφωνη (ένας μόνο μειοψήφησε) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου;
2) Γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ότι τα χρήματα που δαπανώνται είναι δικά μας χρήματα και έχουμε το δικαίωμα να απαιτούμε τον σεβασμό σε αυτή τη συνεισφορά;
3) Προς τι η κινδυνολογία ότι θα καταργηθεί η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου τη στιγμή που διακηρυγμένα ο Δήμαρχος έχει ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα;
4) Μήπως πίσω από τους συνδικαλιστές και το σωματείο κρύβονται άνομα συμφέροντα ιδιωτών που δεν μπορούν φωτογραφικά να γίνουν ανάδοχοι της δημοπρασίας;
5) Τι μπορεί να εννοεί η έκφραση για διαγωνισμό- λαγό; Η Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α και οι εκπρόσωποί τους στον νομό και στον δήμο θα ήθελαν διαγωνισμό- φωτογραφία…
6) Σήμερα που με ευθύνη πολλών το κράτος και ο κρατισμός έχουν καταρρεύσει εμείς θα πρέπει δογματικά να στηρίζουμε και με τη βία να επιβάλουμε απόψεις που στρέφονται ενάντια στα χρήματα των δημοτών;
Κύριε Δαμαλίτη, μέσω του blog σας καλώ τον Δήμο Ερμιονίδας να εξαντλήσει κάθε έννομο μέσο και συμφέρον που έχει τόσο δικό του όσο και των δημοτών και να κάνει εκείνα τα βήματα που θα βελτιώσουν ουσιαστικά τον τομέα της καθαριότητας. Ταυτόχρονα, έχουμε υποχρέωση (γιατί εμείς πληρώνουμε και τις υπηρεσίες του δήμου και τους μισθούς των υπαλλήλων του) έμπρακτα να αντισταθούμε στις ξεπερασμένες και καταστροφικές λογικές του σωματείου των εργαζομένων. Δεν θα ήταν λοιπόν καθόλου άσχημο και άστοχο να βρεθούμε και εμείς την Τετάρτη στο Δημαρχείο στις 10 το πρωί για να επιβάλουμε δυναμικά προς κάθε κατεύθυνση την εφαρμογή των σχεδόν ομόφωνων αποφάσεων των οργάνων του Δήμου και σε αυτήν την παρουσία σαφώς πρωτεύουσα θέση πρέπει να έχουν οι αιρετοί όλων των βαθμίδων.
Ταυτόχρονα, πρέπει να διατρανώσουμε πως σεβασμός στα χρήματα που πληρώνουν οι δημότες σημαίνει διαφανείς διαδικασίες και όχι εξυπηρέτηση και φωτογράφιση προσώπων, συμφερόντων και εταιρειών. Καλό λοιπόν θα είναι, αυτοί οι κύριοι του σωματείου που ανώνυμα σε μία ανακοίνωση χωρίς σφραγίδα και χωρίς τίποτα μιλούν για αυτούς και μόνο για αυτούς να πάρουν την απάντηση πως σε αυτόν τον τόπο υπάρχουμε και εμείς που ενδιαφερόμαστε για το κοινό καλό και αυτό θα το διεκδικήσουμε δυναμικά. Την απεξάρτηση και αποστασιοποίηση του Δήμου από οργανωμένα συμφέροντα και τον σεβασμό στα χρήματα που συνεισφέρουν οι δημότες μας για τον Δήμο.
 
Αναστασία Σακελλαρίου
 
Στην αγαπητη κυρια θα ειθελα με την σειρα μου να πω. 
1.Απο την στιγμη που ιδιωτες ορμανε στο δημοσιο χρημα μπορουμε ολοι οσοι εχουμε δημοσιο λογο και πραξη να υποψιαζομαστε ο ενας τον αλλο πως ειναι υποκινουμενος.
Οι συνδικαλιστες ομως υπερασπιζονται τον δημοσιο τομεα.Την κακοπληρωμενη αμοιβη τους. Οσοι σταθουν απεναντι τους θα υποστηριξουν ιδιωτικα συμφεροντα οχι τα συμφεροντα των δημοτων.
Γιατι αν ιδιωτικοποιησουμε ολες τις υπηρεσιες και λειτουργιες του Δημου τοτε θα τον μετατρεψουμε απο εργαλειο αυτοοργανωσης των πολιτων σε  πολιτιστικη λεσχη συζητησεων . Και αν αυτος ειναι ο στοχος ο τελευταιος ΔΗΜΟκρατης ας κλεισει την πορτα. Η λεξη ιδιωτης στην αρχαιοτητα ηταν υβρης.Οπως και σημερα στα Λατινικα IDIOT.
2. Ο αντικρατσιμος της Μερκελ και του Σαρκοζι της Θατσερ και του Ρηγκαν του Μητσοτακη και του Παπαδημου ειναι μαλλον ο αγριος ανεξελεγκτος νομος της ζουγκλας οπου το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο και οι ξενοι μας τρωνε ολους.
3.Δυναμικη διεκδικηση των πολιτων να δοθουν τα απορριμματα σε ιδιωτη εμενα μου ακουγεται περιεργα. Δηλαδη πως ειναι σιγουρο πως ο ιδιωτης θα τα κανει καλυτερα τα πραγματα. Οι δυο ιδιωτικες εταιρειες ηλεκτρισμου που πηραν τα λεφτα του κοσμακη και εγιναν λαγοι δεν ειναι ενα καποιο παραδειγμα;Γιατι αν θελετε και αλλα παραδειγματα που ιδιωτες κλεβουν νοθευουν εξαπατουν και αλλα πολλα προκειμενου να κονομησουν αυτη η αναρτηση δεν εχει τελος. Οχι λοιπον και δυναμικες κινητοποιησεις για να παρουν ιδιωτες το δημοσιο. Στο κατω κατω δεν ηταν ο σοσιαλισμος που μας εχει φερει την παγκοσμια οικονομικη κριση. Οι ιδιωτες και ο καπιταλισμος τα καταφεραν .Αλλα και στην χωρα μας το κρατος ηταν παντα στο πλευρο του μεγαλου κεφαλαιου.Κρατικοδιαιτο ηταν παντα το ιδιωτικο κεφαλαιο στην Ελλαδα. Με την καταληστευση των χρηματων του λαου μας εγιναν μελη του διεθνους τζετ σετ οι πρωην μπακαληδες.
Με καθε σεβασμο
ο ιστολογος
Γερασιμος Κατσαΐτης