Κυκλοφορησαν  φημες απο συνδικαλιστες  στην συγκεντρωση της 1ης Δεκεμβρη στο Κρανιδι , πως το ξενοδοχειο απελυσε ολους τους εργαζομενους και ανεστειλε την λειτουργια του.Στο ξενοδοχειο δουλευουν γυρω στους εκατο εργαζομενους.

Συνδεονται οι κινησεις μεγαλων επιχειρηματιων στην περιοχη μας με τις Ειδικες Οικονομικες Zωνες  EOZ του Πελοπονισταν-Τατουλη;

http://www.moriasnow.gr/article/apo-oli-ren-tatoyli-eoz-stin-peloponniso

Να σημειωθεί ότι οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες έχουν διαφορετικό φορολογικό και εργασιακό καθεστώς από την υπόλοιπη χώρα.

http://www.moriasnow.gr/article/eidikes-oikonomikes-zones-mythos-pragmatikotita

Πρακτικά πως λειτουργούν οι Ε. Ο. Ζ. που περιγράφει παραπάνω ο Ρέν; Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός των ΕΟΖ χρησιμοποιούν εισαγόμενες πρώτες ύλες χωρίς δασμούς. Αξιοποιούν τη φορολογική ασυλία και δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους. Αυτά  σε συνδυασμό με τη χαμηλή διασύνδεσή τους με την εγχώρια οικονομία, δείχνει ότι το όφελος για την οικονομία της φιλοξενούσας χώρας είναι μηδαμινό. Παράλληλα, με πρόσχημα την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών και στο όνομα της δήθεν  «καταπολέμησης της γραφειοκρατίας» καταλύεται η όποια έννοια προστασίας του περιβάλλοντος, των αρχαιολογικών χώρων, κλπ. (κυριαρχεί σε απόλυτο βαθμό η λογική του fast track).

Όσο για τις θέσεις εργασίας, το όποιο όφελος είναι αμελητέο μπροστά στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων. Σύμφωνα με μελέτη  της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, οι εργαζόμενοι αυτών των ζωνών δουλεύουν 10 – 12 ώρες καθημερινά, ενώ σε κάποιες περιόδους ακόμη και 16 ώρες συνεχώς. Πολλά εργοστάσια χρησιμοποιούν σύστημα ημερήσιων, ή εβδομαδιαίων πλάνων παραγωγής. Πράγμα που σημαίνει ότι για να πάρει ο εργάτης το μεροκάματό του πρέπει να πετύχει το πλάνο παραγωγής. Έτσι, σε κάποιες περιπτώσεις οι εργάτες είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν πέραν της «κανονικής» βάρδιας. Σε άλλη μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας   αναφέρεται ότι στις Ε. Ο. Ζ. της Κίνας  το μέσο ωράριο εργασίας κυμαίνεται από 54 έως 77 ώρες τη βδομάδα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Special_Economic_Zone

In the People’s Republic of China, Special Economic Zones were founded by the central government under Deng Xiaoping in the early 1980s. The most successful Special Economic Zone in China, Shenzhen, has developed from a small village into a city with a population over 10 million within 20 years. India has also played a significant role in the founding and establishment of Special Economic Zones. It has the largest outsourcing industry in Asia[citation needed].

Following the Chinese examples, Special Economic Zones have been established in several countries, including Angola, Bangladesh, Brazil, India, Iran, Jordan, Kazakhstan, Oman, Pakistan, the Philippines, Poland, South Korea, Russia, Ukraine, United Arab Emirates, Cambodia, North Korea. Currently, Puno, Peru has been slated to become a «Zona Economica» by its president Alan Garcia.

A single SEZ can contain multiple ‘specific’ zones within its boundaries. The most prominent examples of this layered approach are Subic Bay Freeport Zone in the Philippines, the Aqaba Special Economic Zone Authority in Jordan, Sricity Multi-product SEZ and Mundra SEZ in India and According to World Bank estimates of 2007 there are more than 3,000 projects taking place in SEZs in 120 countries worldwide.

Μηπως το σχεδιο ειναι να γινουμε υπηκοοι μικρων επιχειρηματικων κρατων με εσωτερικα συνορα δικαιο και νομοθεσια;

Θα μπορουσε το σωματειο μας να βγαλει μια ανακοινωση και να μαθουμε τι συμβαινει;

Το ξενοδοχειο αγορασε φετος ο ομιλος Ρεστη / 2008 Το δεύτερο όχημα του Ομίλου Ρέστη στον χρηματοοικονομικό κλάδο είναι η επενδυτική μπουτίκ Oxygen Capital. Πρόκειται για την πρώην Δίολκος ΑΕΠΕΥ που εξαγοράστηκε και μετονομάστηκε σε Oxygen Capital. Επικεφαλής της τελευταίας είναι ο Σπύρος Μαρτσέκης, στέλεχος της HSBC και της Morgan Stanley παλαιότερα και πρώην επικεφαλής της Pantheon, που συστάθηκε για να διαδεχθεί την Ολυμπιακή

Το αγορασε για να το κλεισει;

http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/62268.html

Βίκτωρ Ρέστης και Μίλτις Καμπουρίδης ετοιμάονται να ανταγωνισθούν ο ένας τον άλλο, στην περιοχή του Π¨ορτο Χέλι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεν Ρέστης -που ετοιμάζεται να προσφέρει πάνω από 10 εκατομμύρια στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ΔΟΛ- αγόρασε το «διάσημο» Porto Hydra, ο δε αδελφός της Κάλλιας Καμπουρίδη, συζύγου του Κώστα Μπακογιάννη (την γνωστής οικογένειας κυπρίων επιχειρηματιών), έχει ήδη αγοράσει πέντε ξενοδοχεία στην περιοχή μαζί με εκτάσεις πολλών χιλιάδων στρεμμάτων και κατασκευάζει ένα τεράστιο resort με γκολφ,spa και μαρίνες για μέγκα γιώτ.

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=398554

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Ύδρα» στην Ερμιόνη Αργολίδας αγόρασε ο εφοπλιστής κ. Βίκ. Ρέστης, με στόχο τη δημιουργία τουριστικών κατοικιών παράλληλα με τη λειτουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Η συμφωνία για την εξαγορά του συγκροτήματος από την οικογένεια Κωνσταντινίδη πραγματοποιήθηκε στα μέσα Απριλίου 2011, ενώ το τίμημα υπολογίζεται στα 20 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ξενοδοχειακό συγκρότημα θα λειτουργήσει εφέτος έτσι ώστε να εξυπηρετήσει και τους πελάτες με Timesharing (διακοπών με χρονομίσθωση), ενώ σε εξέλιξη είναι ήδη ο σχεδιασμός για την ανακατασκευή του.

Μέσα στη χρονιά αναμένεται να προχωρήσει το στάδιο των εγκρίσεων για την έναρξη των εργασιών, αφού η επένδυση εντάσσεται στα πρότυπα του «σύνθετου τουριστικού καταλύματος», σε συνέχεια της νομοθετικής ρύθμισης που προωθεί το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία τουριστικής κατοικίας στο πλαίσιο ξενοδοχειακού συγκροτήματος, με την έκταση να ξεπερνά τα 150 στρέμματα. Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης τη δημιουργία γηπέδου γκολφ, με στόχο να ενισχύσει τις εναλλακτικές στην ευρύτερη περιοχή (γήπεδα στην Costa Navarino στη Μεσσηνία και Γκολφ Γλυφάδας στην Αττική) και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για προορισμό γκολφ.

Το «Πόρτο Ύδρα» βρίσκεται σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση – απέναντι από την Υδρα – σε έκταση που υπολογίζεται στα 164 στρέμματα, με το κεντρικό συγκρότημα να αποτελείται από επτά πτέρυγες, καθώς και bungalows και δευτερεύουσες εγκαταστάσεις, ενώ περιλαμβάνει ιδιόκτητη μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού 60 περίπου σκαφών.

http://www.gossip-tv.gr/story/61378/biktor-restes-apo-poion-zeta-me-agoge-88-ekatom-euro

Δημοσιεύθηκε: 25.10.10 15:40

 

Συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας αγωγή της εταιρείας «Ποσειδών Πετροκλάμπ», συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Βίκτωρα Ρέστη εις βάρος του δημάρχου Ελληνικού κ. Χρ. Κορτζίδη και επτά ακόμη δημοτικών συμβούλων. Η εταιρεία, στην οποία ανήκει «αναψυκτήριο» στην πλαζ του Αγ. Κοσμά, διεκδικεί αποζημίωση 8,8 εκατομμυρίων ευρώ για διαφυγόντα κέρδη που είχε εξαιτίας της πρωτοβουλίας του Δήμου Ελληνικού να γκρεμίσει το προστατευτικό κιγκλίδωμα που απαγόρευε την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην παραλία.

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2215

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 19, 2008 7:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Βίκτωρ Ρέστης, η νέα δύναμη στα ΜΜΕ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
 
 
Εχει σχέση με το Project Soros στα Βαλκάνια;Ρεπορτάζ των Δημήτρη Μαρκόπουλου και Μηνά Τσαμόπουλου από το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής 16 ΜαρτίουΒίκτωρ Ρέστης:
Εφοπλιστής εισηγμένος στη Wall Street, τραπεζίτης με επιχειρήσεις στη βιομηχανία τροφίμων, στην ενέργεια και το real estate και με πρωτοφανή ρευστότητα. Εσχάτως και εκδότης. Όπως λένε μάλιστα στο χώρο των ΜΜΕ, ο Βίκτωρ Ρέστης ήρθε για να μείνει.
Διαθέτοντας απίστευτη ρευστότητα για τα ελληνικά δεδομένα, φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να μπει στο παιχνίδι. Παράγοντες της αγοράς λένε ότι το cash αγγίζει τα 4 δις. δολλάρια. Όσοι θέλουν να το μειώσουν λένε ότι «μετά βίας φτάνει το 1 δις. δολ.»!
Ο επιχειρηματίας ο οποίος εν μια νυκτί εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του CHANNEL 9 από τον Κοντομηνά, ανακοίνωσε τη δημιουργία του MTV GREECE, αγόρασε το SMART TV, ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες στα ελληνικά ΜΜΕ και δεν κρύβει ότι «ήρθε για να μείνει».
Το ερώτημα ωστόσο –όπως λένε πολλοί- είναι αν πίσω από αυτήν την επιχειρηματική υπερκινητικότητα κρύβεται ένα στιβαρό σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος ή αν πρόκειται για ένα οικονομικό «γιουρούσι» του επιπέδου «τα παιδία παίζει».
Και αυτό διότι δεν είναι λίγοι οι παράγοντες της αγοράς που ψιθυρίζουν στο παρασκήνιο ότι ο Βίκτωρ είναι «μια μηχανή υπερπαραγωγής ιδεών που ποτέ δεν πραγματοποιούνται».
Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι το αγαπημένο του σύνθημα είναι «ο ουρανός δεν είναι το όριο». Πρόκειται για ένα σλόγκαν που αντανακλά τις υψηλές του βλέψεις και την υπέρμετρη φιλοδοξία του.
Επίσης, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο χώρο της ναυτιλίας όσοι πιστεύουν σε αυτόν τον αποκαλούν «ο νέος Ωνάσης».
Εξέχον μέλος της Ελληνικής Ισραηλιτικής Κοινότητας ο κ. Ρέστης με την επιχειρηματική του πορεία, μοιάζει να επιβεβαιώνει το εμπορικό δαιμόνιο του «περιούσιου λαού» που έχει μάθει να επιβιώνει και να γίνεται ακόμη πιο ισχυρός ύστερα από κάθε δοκιμασία. Και που η κυριαρχία του αρχίζει να ξεδιπλώνεται το τελευταίο διάστημα και στη χώρα μας.
Η μητέρα του, η κυρία Μπέλλα Ρέστη, είναι δραστήριο μέλος και πρόεδρος του Ισραηλιτικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος αριθμεί 265 μέλη και ταυτόχρονα είναι μέλος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ρόδου.
Παράλληλα κατέχει τον τίτλο της μεγάλης ευεργέτιδας του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, ενώ έχει ιδρύσει το «Ρέστειον Κέντρο Ηλικιωμένων» στην περιοχή της Βούλας, το οποίο φιλοξενεί γέροντες εβραϊκής καταγωγής.
Ο Βίκτωρ Ρέστης βοηθά όσο μπορεί σε όλες αυτές τις δράσεις αλληλεγγύης, είτε χρηματοδοτώντας είτε συμμετέχοντας, όποτε μπορεί, στους εβραϊκούς εορτασμούς, όπως ήταν η πρόσφατη εισαγωγή του Σεφέρ Τορά στο Εχάλ της Συναγωγής που βρίσκεται μέσα στο «Ρέστειον Ίδρυμα».
Ο Βίκτωρ Ρέστης διατηρεί φιλικές σχέσεις με πολλά εξέχοντα στελέχη της ελληνικής επιχειρηματικότητας που προέρχονται από την ισραηλιτική κοινότητα:
τον κ. Σάμι Φαϊς, την οικογένεια Μοντιάνο, την οικογένεια Μάτσα (της γνωστής δισκογραφικής εταιρείας). Πρόσφατα μάλιστα εξαγόρασε μειοψηφικό μερίδιο μετοχών στην εταιρεία του –επίσης ισραηλιτικής καταγωγής- επιχειρηματία κ. Σαμ Μπενρουμπή.Το φλερτ με τον ΔΟΛΟ Βίκτωρ Ρέστης δείχνει εσχάτως μεγάλο ενδιαφέρον για τα ΜΜΕ.
Η είσοδός του στον Τύπο δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες περίπου πριν από ένα χρόνο όταν εξαγόρασε το 33% της ΙΜΑΚΟ του Πέτρου Κωστόπουλου.
Η χημεία όμως των δύο ανδρών δεν έδεσε, με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί να επιστρέψει το ποσοστό αυτό στον μεγαλομέτοχο της ΙΜΑΚΟ.
Έχει το 75% του MTV, ενώ το υπολοιπο 25% ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, το 100% του SMART TV και το 5,6% του ΔΟΛ, με στόχο την αύξηση αυτού του ποσοστού.Τις τελευταίες μέρες έχουν φουντώσει οι φήμες ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην αποκτηση του CHANNEL 9 ιδιοκτησίας Δημήτρη Κοντομηνά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξαγορά του καναλιού είναι ζήτημα χρόνου, αφού λέγεται ότι οι δύο πλευρές έδωσαν ήδη τα χέρια.
Η εξαγορά του CHANNEL 9 αποτελούσε εδώ και καιρό «διακαή πόθο» του Ρέστη, ο οποίος έχει αποφασίσει να επενδύσει μεγάλα ποσά στα ΜΜΕ.
Λέγεται ότι στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις «ναυαγήσουν» την τελευταία στιγμή, ο εφοπλιστής έχει εναλλακτική λύση, καθώς έχει βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της ιδιοκτησίας ενός άλλου τηλεοπτικού σταθμού της Αττικής, τοπικής εμβέλειας.
Κάποιοι επισημαίνουν τις στενές επικοινωνιακές σχέσεις που έχει αναπτύξει με δύο άλλα μεγάλα ονόματα του εφοπλισμού, τον Νίκο Δ. Πατέρα και τον Ευάγγελο Μαρινάκη, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα ΜΜΕ.
Κάνουν λόγο για ενδεχόμενη δημιουργία επενδυτικού ομίλου ο οποίος θα αφορά στα ΜΜΕ.
Η εξαγορά ποσοστού στο ΔΟΛ (περίπου 6%, με βλέψεις να φτάσει σύντομα στο 10%) τον έχει φέρι εσχάτως κοντά και με τον ισχυρό άνδρα του συγκροτήματος Σταύρο Ψυχάρη. Λέγεται μάλιστα ότι οι δύο «συνεταίροι» συναντήθηκαν προσφάτως προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς το όριο του ποσοστού στο ΔΟΛ που θα αποκτήσει ο νεαρός κροίσος, αλλά και το πλαίσιο μελλοντικών πιθανών συνεργιών.
Φαίνεται πάντως ότι οι φιλοδοξίες του για τα ΜΜΕ δεν σταματούν εδώ.
Ανεπιβεβαίωτες για την ώρα πληροφορίες –τις οποίες ωστόσο διαψεύδουν οι εκδότες του- λένε ότι ο κ. Ρέστης έχει εισέλθει και στο μετοχικό κεφάλαιο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Ποντίκι», μέσω του δανείου ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ που έδωσε η τράπεζά FBB, η οποία ελέγχεται από το νεαρό εφοπλιστή.
Ο χρόνος βέβαια θα δείξει έως πού θα φτάσουν οι μιντιακές φιλοδοξίες του κ. Ρέστη και κυρίως αν θα αποδειχτούν επιτυχημένες. ΄Οι Business του Βίκτωρα Ρέστη:
Ναυτιλία:
Έχει την “Enterprise Shipping & Traiding S.A.”, ήτοι 98 πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια
Αποκτώντας το 33% της «Freeseas” μπήκε στη Wall Strret
Με το 13% της κυπριακής «Sea Star” μπήκε στην ΑΝΕΚ και στην «Hellenic Seaways”
Αγόρασε το κρουαζιερόπλοιο “Delphin Voyager”
Τράπεζες-Επιχειρήσεις:
Το 51% της First Business Bank (FBB)
Το 20% της “Multirama”
Το 11% της “FG Europe”
Το 10% της “Νικας”
Το 10% της “Imperio”
Ίδρυσε την “First Financial Bank” στο ΜαυροβούνιοMedia:
Εξαγόρασε το 33% της “IMAKO”
Έχει το 75% του MTV Hellas
To SMART TV του ανήκει κατά 100%
Μπήκε στο ΔΟΛ με 5,6%
Κλείνει την εξαγορά του CHANNEL 9
Έγινε μέτοχος στο «Ποντίκι»