ΘΕΜΑ 8ο :   Σχετικά με αίτημα της εταιρείας «ΒΟΥΡΕΚΑΣ – ΠΕΤΑΛΑΣ   ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» για τοποθέτηση πλωτής προβλήτας  στη θέση                        «ΠΕΤΡΟΘΑΛΑΣΣΑ» του Δήμου Ερμιονίδας.   

Προσωπικα δεν μου φαινονται οι αιτουντες σαν καποια μικρη εταιρεια. Μαλλον γνωστη  εταιρεια φαινεται απο δημοσιευματα στο διαδικτυο. Τι ακριβως θα γινει στην Πετροθαλασσα;

Ποια θα ειναι η χρηση της προβλητας που θα μπει ποιες αναγκες θα εξυπηρετει με ποιες υποδομες στην ξηρα; Ειναι για σκαφη; Για εμπορευματα;  Για αδρανη υλικα; Για να κονουν βουτιες οι κολυμβητες;

 http://www.capital.gr/news.asp?Details=361951 

 

Η αρχιτεκτονική μελέτη έγινε από το αρχιτεκτονικό γραφείο AVP Architects του κ. Α. Βουρέκα – Πεταλά, ενώ η μελέτη των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων έχει εκπονηθεί από την JEPA του Ι. Παπαγρηγοράκη.
Πηγή:www.capital.gr

 

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=34&artid=96641&dt=01/03/1998

Τα πρόσωπα που αποφασίζουν

Οι προτάσεις για χρηματοδοτήσεις κοινωφελών έργων φθάνουν στη Βαντούζ του μικροσκοπικού πριγκιπάτου από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, προτάσεις που αξιολογούνται προτού εισαχθούν προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Σπ. Νιάρχος από εξειδικευμένα στελέχη της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας J. Ρ. Morgan. Αν αυτό ισχύει για όλον τον κόσμο, για την Ελλάδα, τη γενέτειρα του ιδρυτή, τα πράγματα λειτουργούν διαφορετικά. Μια ολιγάριθμη συμβουλευτική – εισηγητική επιτροπή στην Αθήνα, με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Δρακόπουλο, αναλαμβάνει να παραδώσει στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος έτοιμες τις προτάσεις που αξίζει να χρηματοδοτηθούν στη χώρα μας. «Καμία από τις εισηγήσεις μας, που είναι καταλλήλως επεξεργασμένες και αιτιολογημένες, δεν έχει απορριφθεί από το Δ.Σ. μέχρι τώρα» επισημαίνει ο κ. Δρακόπουλος, θέλοντας να δείξει τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στη Βαντούζ και στην Αθήνα.

Μέλη αυτής της άτυπης, κατά τα άλλα, επιτροπής είναι ο πρώην πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Γιάννης Γκούμας, ο αρχιτέκτονας κ. Ανδρέας Βουρέκας – Πεταλάς, ο εκδότης της εφημερίδας «Εστία» (και συχνός επισκέπτης στο χωριό Μονοδένδρι) κ. Αδωνις Κύρου, ο δικηγόρος κ. Γιώργος Αγουρίδης και ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννης Ανδρέου. Οι δύο τελευταίοι είχαν μιαν έντονη προσωπική σχέση με τον Σταύρο Νιάρχο: ο μεν κ. Αγουρίδης υπήρξε ο προσωπικός δικηγόρος του, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πατέρα του, ενώ έχει ορισθεί από τον θανόντα δικηγόρος της διαθήκης. Ο δε κ. Ανδρέου υπήρξε ο προσωπικός γιατρός του.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=34&artid=96641&dt=01/03/1998#ixzz1EUWItw3F

           

Πληροφορω τους αρμοδιους πως η ευρυτερη περιοχη Πετροθαλασσα εχει δυο οικιστικους συλλογους με εκατονταδες μελη που εχουν σπιτια στην περιοχη (παραθεριστικες κατοικιες αλλα  και αρκετους μονιμους κατοικους δημοτες Κρανδιου.

Οι Οικιστικοι συλλογοι ειναι «Πετροθαλασσα » προεδρος κ Αδαμοπουλος 6974761448 και » Περιβαλλοντικος και Οικιστικος συλλογος Τζεμι Κρανιδιου» προεδρος η κ Σκλαβουνου 2754052301

ΘΕΜΑ 10ο :  Σχετικά περί συγχωνεύσεως – ιδρύσεων σχολικών μονάδων                        πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Να περιμενουμε  κλεισιμο σχολειων;

Εδω στο Δημοτικο στο Χελι σε κτηριο για 60 παιδια πηγαινουν 190. Και καποια παιδια κανουν μαθημα σε λυομενα (αυθαιρετα;) Οι γονεις ζηταμε κομματι απο την ΔΕΠΟΣ για να χτισουμε μεγαλυτερο σχολειο.

11Φεβρουαριου

Ti γινεται με τα σχολεια;

Φεβρουαρίου 11, 2011 in Uncategorized (Επεξεργασία)

Διαβασα το παρακατω κυκλικο μαιλ.

Ξερει κανεις εκπαιδευτικος τι γινεται στην Ερμιονιδα;

Έχει προκύψει μεγάλο θέμα με τις λεγόμενες συγχωνεύσεις των σχολείων. Επειδή είναι πολύ σοβαρό θα επιμείνω λίγο πάνω στην ιστορία αυτή.

Από το υπουργείο έχει έρθει εντολή για κλείσιμο σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας. Η επίσημη πολιτική είναι «εξορθολογισμός» δαπανών για την παιδεία. Έχει μια σημασία να πούμε ότι φέτος ο προϋπολογισμός για την παιδεία είναι στο 2,96% το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 35 χρόνων. Από τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ανακοινώθηκαν οι προτάσεις για τις συγχωνεύσεις και οι οποίες για τον δήμο είναι:

Κλείσιμο του ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου με 47 μαθητές που πάει στο ΕΠΑΛ του Κιάτου που έχει ήδη 270 μαθητές και σοβαρό πρόβλημα χώρου ήδη!!! Να σημειώσουμε ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν μαθητές που έρχονται από χωριά που είναι πολύ μακριά και θα αναγκαστούν να μετακινηθούν ακόμη 15 χλμ μέχρι το Κιάτο.

Κλείνει το γυμνάσιο Παναριτίου που είναι το τελευταίο ορεινό γυμνάσιο που είχε μείνει στο δήμο

Κλείνουν πάρα πολλά δημοτικά και πιο συγκεκριμένα του Μελισσίου, της Ρίζας, του Παναριτίου, των Πιτσών, των Ροζενών. Όλα αυτά τα σχολεία είχαν πάνω από 30 μαθητές το καθένα.

Από ότι μάθαμε στον σχεδιασμό του υπουργείου υπάρχει το κλείσιμο όλων των σχολείων της πρωτοβάθμιας που δεν είναι εξαθέσια. Μικρότερα από εξαθέσια (διθέσια τριθέσια ή μονοθέσια) παραμένουν μόνο σε περίπτωση που η απόσταση από το κοντινότερο εξαθέσιο είναι μεγαλύτερη από μισή ώρα δρόμο (3/4 της ώρας για τα γυμνάσια – λύκεια)

Οι κάτοικοι των χωριών έχουν εξοργιστεί. Από μια μικρή γύρα που έκανα στα ορεινά είναι φανερό ότι υπάρχει αναβρασμός. Το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στα δημοτικά κυρίως γιατί δεν είναι κανένας διατεθειμένος να στέλνει μικρά παιδιά τόσα χιλιόμετρα μακριά με το ταξί ή τα λεωφορεία. Όλοι λένε ότι τα παιδιά τους θα εγκαταλείψουν το σχολείο  αναγκαστικά. «Πληρώνουμε φόρους για υγεία και παιδεία και τίποτα άλλο» λένε (και δεν την έχουν). Μην ξεχνάμε ότι για αυτούς το σχολείο ήταν και πόλος πολιτισμού και ο μόνος λόγος που κρατάει κάποιον κόσμο και ειδικά νεολαία στα χωριά

Χθες έγινε δημοτικό συμβούλιο. Ο δήμαρχος ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν θετικός με τις αλλαγές και ειρωνικός προς εμάς που αντιδρούσαμε (έλεγε για αριστερισμούς) έκανε μια εντυπωσιακή τούμπα και βγήκε ούλτρα ενάντιος. Ο κυριότερος Λόγος είναι βέβαια ότι ο κόσμος ειδικά στα χωριά είναι συντριπτικά ενάντιος. Από ότι μαθαίνω στην Κορινθία όλοι οι δήμοι είναι ενάντιοι.

Καλό είναι να μάθουμε τι γίνεται πιο συνολικά στην Πελοπόννησο γιατί φαντάζομαι ότι  λόγω μεγάλων ορεινών όγκων τα σχολεία που κινδυνεύουν είναι πολλά.

 

ΘΕΜΑ 3ο  :  Επικαιροποίηση  με Α/Α 47/1999 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κρανιδίου ,σχετικά με την παραχώρηση του κτήματος «ΔΕΠΟΣ» του            Δήμου Ερμιονίδας. 

ΘΕΜΑ 4ο :  Πρόταση για παραχώρηση του Δημόσιου κτήματος 157 τ.μ. στρεμ. που βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης (πρώην Δήμου Ερμιόνης)  στον Δήμο Ερμιονίδας. 

Να κινηθουμε γρηγορα ενωμενα αποφασιστικα σαν Δημος σαν κοινωνια και να περασουν στα χερια μας  αυτες οι εκτασεις πριν η κυβερνηση τις πουλησει κοψοχρονια στους τοκογλυφους.

Και αφου περασουν στα χερια μας να αποφασισουμε σαν κοινωνια τι θα τους κανουμε.

Χρειαζεται ενας σχεδιασμος στις χρησεις γης και συνολικα στην κατευθυνση που θα δωσουμε στην τοπικη οικονομια για τα επομενα χρονια.  Το μοντελο παραθεριστικες κατοικιες μεγαλες μοναδες μαζικου τουρισμου  φαινεται στα κουφαρια των ξενοδοχειων και στα αδεια εξοχικα παντου τριγυρω μας. Ολα πουλιωνται και αγοραστες δεν υπαρχουν.

Κυριως το Χελι ασφυκτια απο δημοσιους χωρους. Να μην γινει μια Βαρκιζα με πολυκατοικιες ερημες τον χειμωνα και γεματες για δυο μηνες το καλοκαιρι. Η αξια του μερους θα πεσει ακομα περισσοτερο και εκτος  απο  συντομη περιοδο οικοδομικης δραστηριοτητας (απο ανασφαλιστους ξενους εργατες κυριως στα εργοταξια) μετα θα εχουμε να κανουμε με την γενικωτερη υποβαθμιση της περιοχης σε φτηνο προαστιο της Αθηνας τυπου Λουτσας αλλα με μικροτερη περιοδο ζωης λογω αποστασης και κοστους για την προσβαση.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                      Κρανίδι, 17/2/2011  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ                       Αρ. Πρωτοκ. 1582ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                                                                                                                                  5η Συνεδρίαση   ΠΡΟΣ                                                                                                       Τ…ν   κ.  ……………………………     ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ  ΔΗΜΟΥ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ  Παρακαλούμε να προσέλθετε σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας, για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων  του Ν. 3852/10  στις 21 /2/2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα  19:30 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα : ΘΕΜΑ 1ο :  Περί έγκρισης πρόσληψης εποχιακού προσωπικού ανταποδοτικών                      υπηρεσιών. ΘΕΜΑ 2ο  :  Σχετικά με την λειτουργία Δημοτικών Σφαγείων του Δήμου Ερμιονίδας.                      ΘΕΜΑ 3ο  :  Επικαιροποίηση  με Α/Α 47/1999 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κρανιδίου ,σχετικά με την παραχώρηση του κτήματος «ΔΕΠΟΣ» του            Δήμου Ερμιονίδας. ΘΕΜΑ 4ο :  Πρόταση για παραχώρηση του Δημόσιου κτήματος 157 τ.μ. στρεμ. που βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης (πρώην Δήμου Ερμιόνης)  στον Δήμο Ερμιονίδας. 

ΘΕΜΑ 5ο :  Έγκριση Α.Π.Ε  «για την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και των αντλιοστασίων» του Δήμου Ερμιόνης. 

ΘΕΜΑ 6ο :   Ορισμός μελών για το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο για την αντιμετώπιση εκτάκτων  αναγκών – Πολιτική Προστασία. 

ΘΕΜΑ 7ο :   Σχετικά με την εφαρμογή  του προγράμματος Δακοκτονίας για την                        ερχόμενη ελαιοκομική περίοδο.  

ΘΕΜΑ 8ο :   Σχετικά με αίτημα της εταιρείας «ΒΟΥΡΕΚΑΣ – ΠΕΤΑΛΑΣ   ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» για τοποθέτηση πλωτής προβλήτας  στη θέση                        «ΠΕΤΡΟΘΑΛΑΣΣΑ» του Δήμου Ερμιονίδας.                                                                  

 ΘΕΜΑ 9ο :    Σχετικά με αίτημα της κ. Παπαδημητρίου Αντωνίας για χαρακτηρισμό δρόμων.

ΘΕΜΑ 10ο :  Σχετικά περί συγχωνεύσεως – ιδρύσεων σχολικών μονάδων                        πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΘΕΜΑ 11ο :  Σχετικά με  έγκριση οικονομικού απολογισμού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου.

ΘΕΜΑ 12ο :  Σχετικά με  έγκριση οικονομικού απολογισμού του  Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης.

ΘΕΜΑ 13ο :  Σχετικά με  έγκριση οικονομικού απολογισμού του  Δημοτικού              Σχολείου Φούρνων. 

ΘΕΜΑ 14ο:   Σχετικά με  έγκριση οικονομικού απολογισμού του  Γ΄ Νηπιαγωγείου                        Κρανιδίου                        

 ΘΕΜΑ 15ο : Έγκριση οικονομικού απολογισμού για το έτος 2010 της Δημοτικής          Βιβλιοθήκης Ερμιόνης «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ».

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση οικονομικού απολογισμού για το έτος 2010 του Δημοτικού          Αθλητικού Κέντρου Ερμιόνης «Γ.& Ε. Μπουρνάκη».                                                                                                                             

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                         

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  ΛΑΜΠΡΟΥ                                                                              

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                      Κρανίδι, 17/2/2011  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ                       Αρ. Πρωτοκ. 1582

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                                                                                                

  

                               5η Συνεδρίαση   ΠΡΟΣ    

                                                                                                  

Τ…ν   κ.  ……………………………    

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ  ΔΗΜΟΥ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ  

Παρακαλούμε να προσέλθετε σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας, για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων  του Ν. 3852/10  στις 21 /2/2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα  19:30 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :

 

ΘΕΜΑ 1ο :  Περί έγκρισης πρόσληψης εποχιακού προσωπικού ανταποδοτικών

                      υπηρεσιών. 

ΘΕΜΑ 2ο  :  Σχετικά με την λειτουργία Δημοτικών Σφαγείων του Δήμου Ερμιονίδας.                      

ΘΕΜΑ 3ο  :  Επικαιροποίηση  με Α/Α 47/1999 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κρανιδίου ,σχετικά με την παραχώρηση του κτήματος «ΔΕΠΟΣ» του            Δήμου Ερμιονίδας. 

ΘΕΜΑ 4ο :  Πρόταση για παραχώρηση του Δημόσιου κτήματος 157 τ.μ. στρεμ. που βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα Ερμιόνης (πρώην Δήμου Ερμιόνης)  στον Δήμο Ερμιονίδας. 

ΘΕΜΑ 5ο :  Έγκριση Α.Π.Ε  «για την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και των αντλιοστασίων» του Δήμου Ερμιόνης. 

ΘΕΜΑ 6ο :   Ορισμός μελών για το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο για την αντιμετώπιση εκτάκτων  αναγκών – Πολιτική Προστασία. 

ΘΕΜΑ 7ο :   Σχετικά με την εφαρμογή  του προγράμματος Δακοκτονίας για την                        ερχόμενη ελαιοκομική περίοδο.  

ΘΕΜΑ 8ο :   Σχετικά με αίτημα της εταιρείας «ΒΟΥΡΕΚΑΣ – ΠΕΤΑΛΑΣ   ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» για τοποθέτηση πλωτής προβλήτας  στη θέση                        «ΠΕΤΡΟΘΑΛΑΣΣΑ» του Δήμου Ερμιονίδας.                                                                  

 ΘΕΜΑ 9ο :    Σχετικά με αίτημα της κ. Παπαδημητρίου Αντωνίας για χαρακτηρισμό δρόμων.

ΘΕΜΑ 10ο :  Σχετικά περί συγχωνεύσεως – ιδρύσεων σχολικών μονάδων                        πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΘΕΜΑ 11ο :  Σχετικά με  έγκριση οικονομικού απολογισμού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου.

ΘΕΜΑ 12ο :  Σχετικά με  έγκριση οικονομικού απολογισμού του  Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης.

ΘΕΜΑ 13ο :  Σχετικά με  έγκριση οικονομικού απολογισμού του  Δημοτικού              Σχολείου Φούρνων. 

ΘΕΜΑ 14ο:   Σχετικά με  έγκριση οικονομικού απολογισμού του  Γ΄ Νηπιαγωγείου                        Κρανιδίου                        

 ΘΕΜΑ 15ο : Έγκριση οικονομικού απολογισμού για το έτος 2010 της Δημοτικής          Βιβλιοθήκης Ερμιόνης «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΑΤΣΟΣ».

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση οικονομικού απολογισμού για το έτος 2010 του Δημοτικού          Αθλητικού Κέντρου Ερμιόνης «Γ.& Ε. Μπουρνάκη».                                                                                                                             

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                         

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ  ΛΑΜΠΡΟΥ