Ποσο μεγαλη σημασια εχουν καποτε τα μικρα και ασημαντα .Σημαντικα γιατι καθοριζουν την καθημερινοτητα μας.

Καθοριστικα γιατι οριζουν την αποψη την ιδεολογια μας για τον κοσμο .Για το δημοσιο χωρο εκεινον που δεν εχει χρηματικη ανταλλαγη εκει που υπαρχει κοινωνικη συμμετοχη και προσφορα. Φυσικα φροντιζουμε το σπιτι μας να εχει τα καλυτερα αναλογα με τις οικονομικες μας δυνατοτητες. Αλλα η γειτονια; Το χωριο; Αυτα δεν ειναι σπιτι μας; Ειναι ανοιχτο το παραθυρο η πορτα το μυαλο η σκεψη στο εξω; Η μηπως αυτιστικα θεωρουμε πως εκει που τελειωνει ο μικρος μας ατομικος χωρος τελειωνει και ο κοσμος;

Γιατι αν ειναι ετσι αυτο το «εξω» ειναι ξενο, εχθρικο, πηγη φοβου. Μπορουμε να το εγκαταλειψουμε , να το μολυνουμε ,να μην το βλεπουμε.

Μεχρι που να καταλαβουμε πως ειναι μεσα μας. Μεσα στον μικρο φοβισμενο  κοσμο της υπαρξης μας . Αλλα τοτε ειναι αργα.

Ξερετε ποσα εχω γραψει για τις παιδικες χαρες.

Απο το 1996 το παλευουμε με αυτη την παιδικη χαρα.

Ετσι σημερα μπορω να πω ενα μπραβο με ολη μου την καρδια για την εικονα σε αυτο το χωρο. Ολα τα οργανα στη θεση τους και σε αριστη κατασταση οι  τοιχοι ασπρισμενοι κανενα σκουπιδι στο χαλικι.

Οπως θα επρεπε παντα να ειναι δηλαδη.

Ειχε μαζευτει προεκλογικα ο χωρος τουλαχιστον στα οργανα.Αλλα η εικονα εγκαταλειψης τα σκουπιδια και τα γκραφιτι εδειναν την εικονα εγκαταλειψης.

Προταση.

Μια ομαδα μαθητων του Γυμνασιου με εναν υπευθυνο καθηγητη να υιοθετησουν την παιδικη χαρα. Να διορθωνουν αμεσως οτι ζημιες γινουν να κρατησουν βαμενο τον χωρο και χωρις σκουπιδια. Ας αλλαζει καθε δυο μηνες η ομαδα. Δεν χρειαζεται να ειναι τα ιδια παιδια. Μονο ετσι οι συμμαθητες τους θα καταλαβουν πως αυτος ειναι ενας χωρος που ανοικει σε ολους.Και κυριως στα μικρα τους αδερφια. Μονο ετσι η παιδικη χαρα θα μεινει καθαρη και τα οργανα οι κουνιες τα παιχνιδια αθικτα στην θεση τους.

Αλλιως αν αρχισει παλι το ξηλωμα και τα γκραφιτι αντε να τα ξαναμαζεψεις.

Οπως και ναναι συγχαρητηρια σε οσους καθαρισαν και φροντισαν τον χωρο και καλο θα ηταν να μαθουμε τ αονοματα τους.

Προεκλογικα 2010 /  2008 /Απριλης2008  /Αυγουστος2008  / Μαιος2009  /2010  /  Φλεβαρης2010 /Φλεβαρης2008/  ΠορτοΧελι  / Σεπτεμβριος2009  / Χελι / Παιδια /