Εχω γραψει ξανα και ξανα. Οσο δεν καταδικαζεται αμεσα και απο ολους καθε κρουσμα απειλης και βιας το πραγμα γινεται χιονοστιβαδα.

Στα παλια χρονια οταν καποιος προσβαλε την τιμη σου τον καλουσες σε μονομαχια.

Μηπως να γυρισουμε εκει; Διαλεξε οπλο τοπο και ωρα;Τουλαχιστον τοτε τα πραγματα ειχαν μια ευγενεια καποιους κανονες.Και στο τελος ενα πτωμα.Τωρα τις διαφορες θεωρητικα τις λυνουν τα δικαστηρια. Αλλα η βια υπαρχει και βαδιζει παντα στο δικο της σκοτεινο μονοπατι.Στο περιθωριο του νομου .

Πρωτα οι βρισιες, τα ανωνυμα τηλεφωνηματα, μια πετρα στο τζαμι, ενα «θα σας δειρουμε» καποιοι λενε ας μην δωσουμε σημασια ψευτοτσαμπουκαδες ειναι θα εκτονωθουν με τα λογια και θα σταματησουν.

Κι ομως δεν ειναι ετσι.

Συνηθιζουμε σιγα σιγα.

Να βριζονται και να συκοφαντουνται ανθρωποι απο το διαδικτυο  συνηθιζουμε να κρινονται για την προσωπικη ζωη τους και τις επιλογες τους συνηθιζουμε να δημοσιευουμε στα ιστολογια αρθα  υβριστικα υποτιμητικα  ακομα και για την εργασια καποιου ανθρωπου.

Ετσι απαξιωνονται οι συναθρωποι εκπιπτουν απο την ανθρωπινη αξια τους σιγα σιγα και αρα η φυσικη βια που ακολουθει δεν ειναι και πολυ αποκρουστικη. Δοκιμασμενη η συνταγη απο του Ναζι.

Η βια λοιπον και η τρομοκρατια κατα πολιτων (λεκτικη η οχι ) ειναι εχθρος. Πρεπει να καταδικαζεται.Δεν γινεται αλλιως.Και ακομα περισσοτερο οταν αφορα περιβαλλοντικα θεματα. Γιατι σε αυτο το τομεα ειναι που χρειαζομαστε ανεξαρτητες φωνες να μας ενημερωσουν και να μας συσπειρωσουν. Το περιβαλλον ειναι το σπιτι μας και κανεις δεν εχει δικαιωμα να το κανει λεφτα στην τσεπη του.

Δεν πιανω ακομα την ουσια της αντιπαραθεσης μονο καταγραφω το γεγονος.

Σχετικες αναρτησεις

http://orangespotters.blogspot.com/2010/11/blog-post_07.html

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=222492

Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010 Εκδίκηση

Ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Υδρας Μανόλης Τσακίρης κατήγγειλε ότι χθες το πρωί βρήκε και τα τέσσερα λάστιχα του αυτοκινήτου του, που ήταν παρκαρισμένο στο Μετόχι Ερμιονίδας, σχισμένα με μαχαίρι.

Αποδίδει την εκδικητική πράξη σε «συμβόλαιο θανάτου», μετά το θόρυβο που προκάλεσε το δημοσίευμα της «Ε» (6.11.2010) για μπίζνες και παραχώρηση γης της Μητρόπολης στο Μετόχι Ερμιονίδας.

Ηδη η Ασφάλεια Ναυπλίου και Κρανιδίου με εμπειρογνώμονες από τη ΓΑΔΑ ανέλαβαν να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Μ.ΠΙΝ.