Αναδημοσιευω το αρθρο της γειτονισας γιατι μπορει να βαρεθειτε να κανετε το κλικ!

Παρατηρω πως της εχει διαφυγει τελειως η περιπτωση Γαλαξια.

Θελω να πω πως σε επικοινωνια στο κινητο τηλ του κ Δημαρχου (τοτε μου μιλουσε ακομα) με διαβεβαιωσε πως τα σχεδια του Γαλαξια δεν θα περνουσαν.

Του ειχα πει μαλιστα πως αυτο το κομματι παραλιας ειναι πολυ σημαντικο .

Εχει συμβολικη σημασια

 Ακομα μας καλεσαν την προεδρο του οικιστικου συλλογου Τζεμι Κρανιδιου και εμενα στο Δημαρχειο οπου καταθεσαμε οσα εγγραφα εχουμε απο το 1990 μεχρι σημερα και την σχετικη αλληλογραφια με τις αρχες.

Υπευθυνος για το θεμα ορισθηκε ο κ Αργυρης Λυμπεροπουλος πολλες φορες εκλεγμενος δημοτικος συμβουλος στον Δημο Κρανιδιου.

Θυμιζω το προβλημα με τον Γαλαξια ειναι πολλαπλο αλλα οσον αφορα τις παραλιες εχει δυο σκελη.

1. Το κλεισιμο των δυο δρομων δεκξια και αριστερα του ξενοδοχειου που οδηγουν στην παραλια.

και 2. Το κλεισιμο και μπαζωμα της παραλιας  στην πλευρα προς τον βαλτο.Περσυ μαλιστα για να κρυφτει το μπαζωμα και κλεισιμο του παραλιακου δρομου οργωθηκε και η αμμουδια μπροστα στο ξενοδοχειο.

Με το κλεισιμο του δρομου και το μπαζωμα της παραλιας ενωθηκε η ιδιοκτησια πανω απο την παραλια με την θαλασσα και ετσι βγηκε ενα οικοπεδο παραθαλασσιο.

Δειτε λοιπον τα του Γαλαξία.

 ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΖΕΜΙ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε

κκ Δημοτικοί σύμβουλοι

Συμπολίτες Κρανιδιώτες και Κρανιδιώτισες

Θέλουμε να εχουμε μια αμεση και εμπρακτη απάντηση σε σχέση με αυτα που κάνει αυτες τις μέρες η ιδιοκτησία του Ξενοδοχείου Γαλαξίας στο Τζέμι Κρανιδίου.

1.Προχωρά σε μεθοδευμένες ενέργεις καταπάτησης του αιγιαλού και της παραλιας με πρόσχημα την μη οριοθέτηση

2.καταστρέφει και απομακρύνει πινακίδες που ορίζουν τους δημοτικούς δρόμους διέξοδο πρός την θάλλασα ,

3.απειλεί κατοίκους που διαμαρτυρωνται με φυσική βία

4.καταλαμβάνει και αποκλείει δημοτικούς δρόμους κατοχυρωμένους με δικαστικές αποφάσεις.

Και ολα αυτα σε συνέχεια μεθοδεύσεων που απο την αρχή της δεκαετίας του 1980 οι διαδοχικοί  ιδιοκτητες  κάνουν πράξη ετσι που αυθαίρετα να καταπατήσουν περιουσία που δεν τους ανοίκει.

Ιστορικό

Υπάρχει ενας παραλιακός δρόμος αγροτικός που ξεκινά απο την βίλλα Χρυσανθόπουλου (απο εκεί και πέρα πρός Κουνούπι εχει πέσει στη θάλασσα η εχει περιφραχθεί) και προχωρά κατα μήκος ολης της ακτής της Πετροθάλασσας. Ο δρόμος αυτός περναγε πάνω απο την σημερινή πισίνα του Ξενοδοχείου Γαλαξίας σύμφωνα με τοπογραφικό της δεκαετίας του 60.

Το ξενοδοχείο ενσωματωσε αυτο το δρόμο στις εγκαταστάσεις του και αφησε τους δύο  αγροτικούς δρόμους δεξιά κι αριστερα του κτιρίου σαν πρόσβαση στη παραλία.Δρόμους που εχουν βεβαιωθεί σαν κοινοτικοί με δικαστικές αποφάσεις οπως θα φανεί παρακάτω.

Ο παραλιακός αυτος  δρόμος σταματα τυφλά, δηλαδή στα συρματοπλέγματα του ξενοδοχείου απο την μια πλευρά (προς Κουνούπι) και ειναι ασφαλτοστρωμένος απο τον Δήμο.

Στην αλλη πλευρά ( προς Φλάμπουρα ) συνεχίζει σαν  χωματόδρομος που περνά μπροστα απο τις μάντρες των παραλιακών σπιτιών που ειναι χτισμένα στον μπαζωμένο βάλτο και κατέληγε σε κάτι δέντρα που ειχε φυτέψει το ξενοδοχείο δίπλα στο μπαρ της πισίνας (οπου και εβγαινε η δευτερη κάθοδος πρός παραλία ).

Αρχές της δεκαετίας του 1980 το ξενοδοχειο εβαλε μεταλικές πορτες στις δύο καθόδους πρός την παραλία πόρτες πάντα ανοιχτές στους κατοίκους που πήγαιναν στις βάρκες τους.

Οι δύο αυτοί δρόμοι εξοδος Ε και εξοδος Ζ ηταν πάντα ανοικτές .

Θυμίζουμε ηταν  αγροτικοί δρόμοι βεβαιωμένοι δικαστικά με ενορκες καταθέσεις

Οι κάτοικοι αντέδρασαν υπέβαλλαν αιτηση λήψης αφαλιστικών μέτρων (εγγραφο 2) εγινε δίκη στο ειρηνοδικείο Μάσσητος (Κρανιδίου ) και βγήκε η αποφαση 441/1982 που κατοχύρωνε τον δημόσιο χαρακτήρα του δρόμου (εγγραφο 1)

Δέκα χρόνια αργότερα  αρχές του 1990  το ξενοδοχείο εβαλε μια σειρά τσιμεντόλιθους στην εξοδο Ζ εμποδίζοντας τα αυτοκίνητα να πάνε στη θάλασσα για να μην σηκώνουν σκόνη δήθεν.

Σε συνέχεια και επειδή οι αντιδράσεις ηταν χλιαρές γιατί μας απειλούσαν πώς οποιος βγάλει τους τσιμεντόλιθους θα παει αυτόφωρο για φθορά ξένης περιουσίας, φύτεψε δέντρα μέσα στο δρόμο, και μετέφερε το συρματόπλεγμα της περιφραξης του στα δεξιά παίρνωντας τον δρόμο στην ιδιοκτησία του.

Και πάλι οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν ζητώντας την εφαρμογή των νόμων

Με αλλεπάλληλες αιτήσεις και καταγγελίες πρός τον Δήμο Κρανιδίου (εγγραφα 3,4,6,) και την πολεοδομία (εγγραφα 1,4,5,7,) ζητούσαμε απο το 1993 εως το 1995 να ανοίξει ο δρόμος.Μάταια. Δενν υπήρχαν ομως  εργαλεία στην Νομαρχία για να εφαρμόσουν τους νόμους.Ετσι οι κάτοικοι αρχισαν να χρησιμοποιούν σαν δίοδο ενα δρόμο που ανοίχτηκε μέσα στην ιδιοκτησια του γειτονικού οικοπέδου που συνόρευε με τον παλιο δρόμο που καταπάτησε το ξενοδοχείο.

Καποια στιγμή ο ιδιοκτήτης περιεφραξε το οικοπεδο του και ετσι ο δρόμος πρός την παραλία χάθηκε.Εξοδος  προς την θάλασσα εμεινε η εξοδος  η Ζ γύρω στα 50 μέτρα πιο περα, ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος που οδηγει στην παραλία του πεύκου (οπου και υπάρχουν οι κάδοι απορριμμάτων ) .

Εμενε πάντα ο αλλος δρόμος προς την παραλία στην αριστερη πλευρα του ξενοδοχείου η εξοδος Ε που την Πέμπτη εκλεισε και αυτη.

Αφού ειχε καταπατηθεί ο παραλιακός δρόμος οπου και το ξενοδοχείο εκτισε την πισίνα και το μπάρ εκανε παρακαμψη πίσω απο το μπάρ που οδηγούσε στον παραλιακό δρόμο της Πετροθάλασσας .

Αλλη μια εξοδος η Δ χάθηκε (αγροτικός δρόμος με οικόπεδα δεξια και αριστερα  που συναντα  τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο και συνεχίζεται σαν ασφαλτος με κατευθυνση δυτική) κι αυτη με τον καιρό και ετσι η εξοδος Ε (στο, πλάι του Ξενοδοχείου )συναντιώταν στην παραλία με την εξοδο Γ πλέον.

Και εδώ εγιναν τα σημερινά.

Η επιχείρηση που νοικιάζει απο τον ιδιοκτήτη τον χώρο ολοι μέλη της ιδιας οικογένειας, εχοντας το κεκτημένο της προ εικοσαετίας καταπάτησης του δρόμου στα δεξιά του ξενοδοχείου και εχοντας κανει πολύχρονη προετοιμασία πάει να καταπατήσει και τον δευτερο δρόμο (εξοδο Ε )καθως και το κομμάτι της παραλιακής οδου μέχρι την εξοδο Γ.

Κάποιος ιδιοκτήτης  (η ιδια η εταιρεία ισως )φυτευει δέντρα κατα μήκος της εξόδου Γ και μέχρι το χειμέριο κύμα (κυριολεκτικά ) ξεριζώνει ενα  αρμυρίκι εκατο χρόνων δέντρο ολοκληρο  με ενα παγκάκι απο κάτω που καθονταν οι λουόμενοι , ρίχνει χώματα στη παραλία η δε επιχείρηση διατείνεται πώς η εξοδος Ε δεν ειναι κοινόχρηστος δρόμο οπως βεβαιώνουν οι δικαστικές αποφάσεις αλλα μέρος του ξενοδοχείου και θα κλείσει την (ετσι κι αλλιώς αυθαίρετη ) πόρτα.

Το ξενοδοχείο προσπαθεί να τετραγωνίσει την ιδιοκτησία τουκαταλαμβανοντας γη και κοινοτικους δρόμους δεξιά και αριστερά και η καθαρισμοί που κάνει ειναι σε τμήματα του βάλτου που ποτέ δεν ηταν περιφραγμένα και ειναι αγνώστου σε εμας ιδιοκτήτη αν και πιθανά μπορεί να φέρουν τίτλους ιδιοκτησίας κάποτε για κάποια κομμάτια

 Το πρωΐ της Πέμπτης αρχίζουμε να μαζευόμαστε στον τόπο οι πρωταγωνιστές.

Απο την πλευρα του ξενοδοχείου ο γιος Μαυροκώστα ,καποιος πρωην διευθυντής κ Παυλίδης δυό τρείς εργαζόμενοι και ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας.

Απ την αλλη εκπρόσωποι του Δήμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ Πιτσά 

Ενα φορτηγο με θίλιμπρο μια μπουλντόζα και ο νομικος εκπρόσωπος του Δήμου.

Ακόμα περιοικοι μέλη του οικιστικού και περιβαλλοντικού συλλόγου Τζέμι Κρανιδίου.Ανθρωποι που πάνω απο εικοσι χρόνια προσπαθούμε να σώσουμε την κοινή περιουσία απο τις αυθαιρεσίες.

Ο πρώτος απο εμάς που πήγε μόνος του στις οκτώ το πρωΐ απειλήθηκε απο τον γιο Μαυροκώστα πώς αν δεν φύγει απο την ιδιοκτησία του θα τον πετάξει στη θάλασσα απειλή που δεν επαναλήφθηκε οταν μαζευτηκαμε καμμιά δεκαριά αλλοι ανθρωποι.

Απειληθήκαμε ομως , πώς ολοι ειμαστε αυθαίρετοι (και αυτο νομιμοποιεί τις δικές τους πράξεις ).

Χαρακτηριστικά  υπόθηκε απο τον κ Μαυροκώστα

 δεν θα μου κάνετε τίποτα γιατι ολοι αυθαίρετοι ειναι.Για να ελεγξετε εμένα πρέπει πρώτα να γκρεμίσετε ολα τα σπίτια.

και με φορητο μαγνητόφωνο που περιεφερε φωνάζοντας κατέγραψε την δήλωση του αντι δημάρχου οτι ο δρόμος θα στρωθεί αν ο νομικός συμβουλος του Δήμου τους πεί πώς ειναι νόμιμο κι ας τον πάνε στα δικαστήρια.

Η συμπεριφορά ολων ηταν προκλητική αν και φοβισμένη μιας και καταλάβαιναν σιγά σιγά πώς οι επεμβάσεις στον αιγιαλό ηταν παρανομες αλλα και οι περιοικοι δεν θα αδρανούσαν αυτη τη φορά.

Ξύλωσαν τα δέντρα που εφταναν μέχρι την παραλία δέχτηκαν να στρωθεί ο παραλιακός μέχρι την γραμμή των δέντρων αλλα τελικά αργότερα το απογευμα εβαλαν αλυσίδες κλείδωσαν την αυθαιρετα τοποθετημένη πόρτα της οδου Ε που οδηγεί στη θάλασσα και αφαίρεσαν και κατέστρεψαν ολες τις πινακίδες που σηματοδοτούσαν τις εξόδους πρός την παραλία  δηλαδή τις πινακίδες Δ Ε και Η.

Την Ζ την εχουν καταπατήσει ετσι κι αλλιώς εδω και χρόνια.Αυτό το εκαναν για να μην υπάρχουν αποδείξεις πώς στο σημείο εκείνο υπήρχε δρόμος η εξοδος Ε.

Ετσι η πρόσβαση στην παραλια εκλεισε απο το ξενοδοχείο αλλα και τα επόμενα οικόπεδα για πάνω απο 600 μετρα.

Στόχος του ξενοδοχείου παρα τις προσπαθειες των περιοικων να γίνει συμβιβασμός  και να μείνου ανοιχτοί οι δρόμοι ειναι να οικιοποιηθούν τον δρόμο πρός την παραλία και να αυξησουν μα καταπατήσεις τήν ιδιοκτησία τους αποκλείοντας την πρόσβαση στην παραλία που ετσι κι αλλιώς οπως λένε τους την εχει παραχωρήσει ο ΕΟΤ.

Αγαπητε κ Δήμαρχε

Αγαπητοί κκ Δημοτικοι σύμβουλοι

Αγαπητοί συμπολίτες.

Παρακαλούμε να πάρετε καθε δυνατο μέτρο για να μην ισχύσει ο νόμος της ζούγκλας της αυθαιρεσίας  της μακρόχρονης περιφρόνησης των νόμων της καταπάτησης δημόσιας περιουσίας.

Δεν ζητάμε τίποτα απο την επιχείρηση.Υπερασπιζόμαστε την δημόσια περιουσία.

Με τιμή

Οικιστικός και Περιβαλλοντικός συλλογος Τζέμι Κρανιδίου.

12/12/2008

Νέα παρασταση του συλλόγου εγινε στον δικηγόρο του Δήμου κ Χατζηγεωργίου παρουσία του αντιδημάρχου  κ Πιτσα στις  17/12/2008

Απο τότε συνεχως ανα δεκαημερο περίπου, ζητουσαμε απο τον Δήμο απαντηση στο υπόμνημα μας.

Η απαντηση δόθηκε τελικά στις 18 Φεβρουαρίου μετα απο δύο μηνες δηλαδή και ειναι η παρακάτω.

Η κατασταση σημερα ειναι αυτη

Αφου ξεραθηκαν τα δεντρα που ειχαν φυτεψει και αφου εβαλαν χωματα που ξαναεκλεισαν τον δρομο τωρα πετανε μπαζα και σκουπιδια με τελικο στοχο ενα μπαζωμα που θα ενωσει το πανω μερος με την παραλια. Τοτε το συρματοπλεγμα θα φτασει ξανα μεχρι τον γιαλο.

Παλιιοτερες αναρτησεις

Πρωτα περνας σε εποχη ξηρασιας με μια μπουλντοζα  και “καθαριζεις ” καλαμια και χαμηλη βλαστηση.Ετσι σκοτωνεις και καθε ειδος ζωης που φιλοξενει ο βιοτοπος καθως και φωλιες πουλιων.Ο βαλτος γινεται ισιωμα. Μετα συγκεντρωνεις ολα αυτα που μαζεψες σε σωρους.Εννοειται εκει μεσα υπαρχουν σκουπιδια σακουλες μπαζα και αλλα προιοντα του πολιτισμου που κατα καιρους ξεφορτωθηκαν συμπολιτες […]

 Το κλεισιμο της παραλιας στο Τζεμι προχωρα χωρις εμποδια πλεον απο τον Δημο Κρανιδιου

Σεπτεμβρίου 29, 2009 in Φυσικό περιβάλλον-Δάση | 1 Σχολιο

Κοντευει χρονος τωρα που ο τοτε Αντιδημαρχος κ Πιτσας ο δικηγορος του Δημου και οι κατοικοι της περιοχης με τον συλλογο μας στο Τζεμι απαιτησαμε απο την ιδιοκτησια του ξενοδοχειου Γαλαξιας να αφησει ανοικτη την προσβαση στην παραλια να σταματησει τα εργα πανω στον αιγιαλο τα συρματο πλεγματα και τις περιφραξεις που εφταναν στο χειμεριο […]

 Παναγιτσα στις Λακες και παραλια στο Τζεμι.Τωρα να δουμε εργα απο τον Δημο Κρανιδιου

Σεπτεμβρίου 17, 2009 in Ανεξάρτητη Αυτοδιοικηση-Δημοι Ερμιονιδας | Γράψτε ένα σχόλιο

Mπειτε στον πλανητη μας παραλιες  να διαβασετε για τις αυθαιρετες καταπατησεις και αποκλεισμους παραλιων. Θυμιζω την καταπατηση του αιγιαλου και παραλιας μπροστα και διπλα στο ξενοδοχειο Γαλαξιας οπου παρα τις διαβεβαιωσεις του Δημου Κρανιδιου πως θα παρει μετρα και δεν θα περασει η αυθαιρεσια παρα τις επιστολες του Δημου τις αυτοψιες των αρχων τις διαμαρτυριες του […]

   27 Χρόνια αγωνες για το περιβαλλον στο Τζέμι.Κατω τα χερια απο τον συλλογο και τους κατοικους

Απριλίου 8, 2009 in Ρεπορτάζ | 1 Σχολιο

Παει πισω το ρολοι του χρόνου Αρχές του 1980.Καποιοι απο εσας δεν ειχατε γεννηθει ακομα. Τοτε ξεκινησαν οι κατοικοι να υπερασπιζονται τον δημοσιο χωρο απο τους διαδοχικους ιδιοκτητες του ξενοδοχειου Γαλαξιας στο Τζέμι Κρανιδιου στην Πετροθαλασσα.Και τελικα βγηκε η αποφαση 44/1982 που τους δικαιωνε.Αλλα η αποφαση ΧΑΘΗΚΕ  απο το ειρηνοδικειο με  τα χρόνια. Και οι διαδοχικοι […]

 Φυτρωνει ανθος στην αμμουδιά;Ναι αν ειναι στο ξενοδοχειο Γαλαξιας.

Μαρτίου 24, 2009 in Φυσικό περιβάλλον-Δάση | Γράψτε ένα σχόλιο

Με αποκρυψη κλησης απειλητικα τηλεφωνηματα της ιδιοκτητριας του ξενοδοχειου Γαλαξίας στην προεδρο  του οικιστικου συλλογου Τζεμι Κρανιδιου. Με προσωπικες απειελες κατα της προεδρου και κατα ολων των οικιστων για τις περιουσίες και την προσωπικη μας ασφαλεια  προχωρησε η ιδιοκτητρια του ξενοδοχειου της παρανομιας Η αποκρυψη κλησης σιγουρα δεν εμποδοζει τις αρχες να εντοπισουν τον αριθμο. […]

 Σχετικα με τις καταπατησεις του ξενοδοχείου Γαλαξίας στο Τζεμι

Φεβρουαρίου 19, 2009 in Uncategorized | Γράψτε ένα σχόλιο

Εγραφα μολις χτες για πολοστη φορά για την απαντηση που χρωστουσε στον περιβαλλοντικο συλλογο Τζεμι ο Δημος Κρανιδίου εδω και δυο μηνες σχετικά με το υπομνημα για το ξενοδοχειο Γαλαξιας . Ε λοιπον την πηραμε χτες την απαντηση και θα την διαβασετε πιο κατω μαζί με το υπομνημα που ειχε υποβληθει στις 12/12/08.Δυστυχώς απο παραδρομη μαλλον […]

 Το αρθρο της κ Αγγελικης Αλεβιζου

http://kalimeraermionida.blogspot.com/2010/10/blog-post_29.html

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010.
Από την πρώτη έκδοση εφημερίδας της
 Δημοτικής Συνεργασίας-Ανάπτυξη-
 Ανοιχτές και προσβάσιμες ακτές για τους πολίτες και επισκέπτες.
Ο Δήμαρχος κ.Σφυρής ανακηρύσσει εαυτόν και την ομάδα του, προστάτη και διεκδικητή της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες. Και αναφέρει την δράση και αντίδρασή του για συγκεκριμένες περιπτώσεις και καμαρώνει γιαυτό.
Πράγματι, τα τελευταία σαράντα χρόνια, έχουμε γίνει αδιάφοροι θεατές της επέλασης ανθρώπων που καθημερινά ασελγούν στο περιβάλλον, αλλά και περιορίζουν τα δικαιώματά μας. Όλα αυτά, στο βωμό της ανθρώπινης ματαιοδοξίας αφενός και του χρηματικού εφήμερου κέρδους αφετέρου. Παθητικά, μέρα με τη μέρα, εκχωρούμε σε ξένους και λίγους, δικαιώματα τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε και να κληροδοτήσουμε ακέραια στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές. Δημιούργημα όλων μας, αρχόντων και δημοτών, είναι αυτό που βιώνουμε σήμερα. Ελάχιστες φωνές διαμαρτυρίας και ακόμα λιγότερες πράξεις για την διεκδίκηση των νομίμων.
Έχουμε κερδίσει επάξια, κάτω από την «άγρυπνη» ματιά των υπηρεσιών, την πρωτιά σε όλη την Ελλάδα για περιφράξεις και αυθαιρεσίες στον αιγιαλό.
Οι νόμοι που αναφέρονται σχετικά είναι σαφείς και ορίζουν: 
Ν. 2971/2001 Αιγιαλός και Παραλία
Άρθρο 1
  1. Αιγιαλός είναι η ζώνη ξηράς,που βρέχεται από τη θάλασσα από τις μεγαλύτερες και συνήθεις αναβάσεις των κυμάτων της.
  2. Παραλία είναι η ζώνη ξηράς  που προστίθεται στον αιγιαλό, καθορίζεται δε σε πλάτος μέχρι και 50 μέτρα από  την οριογραμμή του αιγιαλού, προς εξυπηρέτηση της επικοινωνίας της ξηράς με τη θάλασσα και αντίστροφα.
Άρθρο 2
       1 .Ο αιγιαλός,η παραλία, η όχθη και η παρόχθια ζώνη είναι πράγματα κοινόχρηστα και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο,το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται.
  2.    Η προστασία του οικοσυστήματος των ζωνών αυτών είναι ευθύνη του κράτους.
  3.     Ο κύριος προορισμός των ζωνών αυτών είναι η ελεύθερη και ακώλυτη πρόσβαση προς αυτές.Κατ΄εξαίρεση ο αιγιαλός,η παραλία, η όχθη και η παρόχθια ζώνη μπορούν να να χρησιμεύσουν για κοινωφελείς περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς σκοπούς καθώς και για απλή χρήση του άρ.13 παρ.1,καθώς επίσης και για την εξυπηρέτηση υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος.
  4.     Στον αιγιαλό,την παραλία,την όχθη και την παρόχθια ζώνη δεν επιτρέπεται η κατασκευή κτισμάτων και εν γένει κατασκευασμάτων,παρά μόνο για την επιδίωξη των σκοπών,που αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο.
‘Αρθρο 24 : Δρόμοι προς τις ακτές
1. Επιτρέπεται για δημόσια ωφέλεια ή απαλλοτρίωση ιδιοκτησιών για τη δημιουργία οδών προσπέλασης προς την παραλία και τον αιγιαλό καθώς και των αναγκαίων χώρων στάθμευσης οχημάτων. Οι οδοί είναι δημοτικές ή κοινοτικές κατά περίπτωση και δεν υπάγονται στις κατηγορίες των οδών που παρέχουν ειδικές δυνατότητες κατάτμησης και ανοικοδόμησης. Για την απαλλοτρίωση αυτή εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ν. 1065/1080 «περί κυρώσεως δημοτικού και κοινοτικού κώδικος».
2. Οι κατά την προηγούμενη παράγραφο οδοί προσπέλασης δημιουργούνται σύμφωνα με γενικότερο σχεδιασμό που καταρτίζεται από τις αρμόδιες Νομαρχιακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος και διαμορφώνονται ως πεζόδρομοι, χωρίς να αποκλείεται σε ορισμένες πρόσφορες θέσεις η διαμόρφωση οδών και χώρων στάθμευσης για τροχοφόρα σύμφωνα με τα οριζόμενα με την πράξη κήρυξης της απαλλοτρίωσης, μέσα στα πλαίσια του παραπάνω σχεδιασμού.
Όλοι όμως εδώ ζούμε, ακούμε και βλέπουμε και διαμορφώνουμε άποψη.
 Στην δημοκρατία, ο πολίτης πρέπει να αποφασίζει με βάση την σφαιρική γνώση των πραγμάτων και είναι καθήκον να φέρουμε στο φώς και την άλλη πλευρά. 
1. Κατασκευή παράνομου μόλου στον Άγ.Αιμιλιανό.
Πενήντα μέτρα από το σπίτι του Δημάρχου. Με πανοραμική θέα από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς του. Από τον Δεκέμβριο του 2007  κατασκευαζόταν το έργο, χωρίς να γίνουν αντιληπτά τα κομπρεσέρ,τα φορτηγά και οι βαρέλες που πηγαινοέρχονταν. Έσπευσε όμως 7-2-2008 αφού είχε πληροφορηθεί καταγγελία πολίτη, να τηλεφωνήσει στο κινητό τηλέφωνο του Λιμενάρχη και να καταγγείλει την ενέργεια. Στις 21-3-2010 (τρεις και πλέον μήνες από την έναρξη των εργασιών), συνέταξε και απέστειλε καταγγελία όπου αναφέρει ότι γνωρίζει για τις υποθαλάσσιες εργασίες από 8-1-2008. Ακολούθησαν απίστευτες σκηνές με έγγραφα,δημοσιεύματα και συνεντεύξεις στον τοπικό και πανελλήνιο τύπο και τηλεοπτικούς σταθμούς. Στις 16-5-2008 μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, επιχειρήθηκε από δημοτικούς συμβούλους καταστροφή του αυθαίρετου έργου.
«Ξεκαλούπωμα» χαρακτηρίσθηκε από δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης.
Και φυσικά ο μόλος τελείωσε, με διπλή χρήση. Ελλιμενισμού σκαφών και προσγείωσης ελικοπτέρων.
2. Ασφαλτόστρωση δημοτικών παραλιακών δρόμων.
Κανείς από τους αναφερόμενους δρόμους δεν κινδύνευε να καταργηθεί και να αποκλεισθεί η παραλία . Ήταν στην χρήση των πολιτών και δεν υπήρχαν ιδιωτικά συμφέροντα που να το επέβαλαν. Αποδείχθηκαν όμως ως έργα  επικίνδυνα από την κατασκευή τους (Κορακιά) και απαράδεκτα για την ποιότητά τους (Λυκοφωλιά, Φλάμπουρα,Δορούφι), γιατί στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης καταστράφηκαν.
Δεν μας ανέφερε όμως ο συντάκτης του κειμένου πώς αντέδρασε ο Δήμαρχος, σε πλήθος άλλων ενεργειών που έλαβαν χώρο επί δημοτικής ή δημόσιας περιουσίας, σε βάρος των πολιτών, επί των ημερών του και συγκεκριμένα:
Για την τοποθέτηση βράχων στην Πετροθάλασσα και αποκλεισμού της χρήσης από τους περίοικους της παραλίας, μπροστά από πολυτελείς επαύλεις.
Για την νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών προβλήτας και μόλου στην περιοχή Κουνούπι.
Για την εγκατάλειψη και βαθμιαία καταστροφή των σκαλοπατιών που οδηγούν στην παραλία του Αγ.Αιμιλιανού δίπλα στο συγκρότημα “Emilion”.
Για την διάνοιξη του δρόμου στο Τηγάνι. Αποκλείσθηκε από μεγαλοϊδιοκτήτη η πρόσβαση, με πρόχειρη κατασκευή σε δρόμο που ο κ.Βέργας έχει δωρίσει στην κοινότητα Πορτοχελίου. Γιατί δεν παραιτήθηκε ο κ.Λούμης όπως απειλούσε, αν δεν ανοίξει ο δρόμος;
Για τα παρτέρια επί δημοτικών οδών που εμποδίζουν την διέλευση αυτοκινήτων στην Κοστούλα.
Για αυθαίρετες κατασκευές επί παραλίας Κάβου στην Κόστα.  
Για την κατασκευή προβλήτας στου Ορλώφ στο Πορτοχέλι.
Για την παρεμπόδιση διέλευσης αυτοκινήτων με κατασκευή παρτεριών στον παραλιακό δρόμο της Βερβερόντας, πριν από τα Κυπαρίσσια.
Για τον αποκλεισμό πρόσβασης, με την δημιουργία εμποδίων, υπό την επίβλεψη αντιδημάρχου, στην παραλία μετά τα Κυπαρίσσια στην Βερβερόντα.
Για την κατασκευή κρηπιδότοιχου μόλου και προβλήτα στο Θυνί. Έγινε ανταλλαγή με δενδροφύτευση και κατασκευής για τοποθέτηση κάδων απορριμάτων επί δημοτικής ιδιοκτησίας;
Για τον αποκλεισμό με τσιμέντο της πρόσβασης στον κάβο του Μπαϊρακτάρη.
Για την επιχωμάτωση στο βάλτο και περίφραξη της μεγάλης παραλίας στις Λάκκες.
Για τις περιφράξεις στην παραλία της  Παναγίτσας στις Λάκκες.
Για τον δρόμο Λάζες-Σαλάντι επί του παραλιακού μετώπου με μπάζωμα του βάλτου και μέσα από δασική έκταση.
Για τον αποκλεισμό της πρόσβασης αλλά και για την κατασκευή αυθαίρετης προβλήτας στο Σαλάντι-Τραγοπήδημα  όπως το τοπικό συμβούλιο Διδύμων μας κατήγγειλε.
Ποια λοιπόν ήταν η αντίδραση του Δημάρχου;
Ανύπαρκτη ή υποτονική. Και πολλές φορές αντίθετα από τον νόμο.
Θαυμάστε την τοποθέτησή του στο θέμα του αποκλεισμού της Παναγίτσας, που επί τριετία έχει συνταράξει Κρανιδιώτες, Κοιλαδιώτες, παραθεριστές αλλά και το δημοτικό συμβούλιο.
Δήμαρχος: Αν και δεν είμαστε αρμόδιοι, από την ημέρα της πασσάλωσης διερευνήθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς και έγιναν πολλές συναντήσεις με κατοίκους, συλλόγους και ιδιοκτήτες για το παραπάνω θέμα. Ζητήσαμε από την ΚΥΔ  και το Λιμεναρχείο που είναι αρμόδιοι να μας ενημερώσουν και δεν έχουμε πάρει απάντηση. Η πασσάλωση είναι νόμιμη και απαγορεύονται οι περιφράξεις σε απόσταση 500 μ. από την θάλασσα. Να δοθεί λύση με συνεννόηση χωρίς προσφυγές στα δικαστήρια. Ο δήμος δεν έχει την δυνατότητα απαλλοτρίωσης. Συγχαίρω τον κ.Δημαράκη για την παραχώρηση ιδιοκτησίας του τόσο στην εκκλησία όσο και στους κατοίκους για την δίοδο προς την παραλία. Η ζώνη παραλίας ανήκει στον ιδιοκτήτη αλλά δεν μπορεί να οικοδομήσει επί αυτής. Προτείνω να ψηφισθεί ότι οι ενέργειες που έχουν γίνει από τον  Δήμο για την αντιμετώπιση του θέματος  ήταν οι πρέπουσες και να επιβραβευθούν οι προσπάθειες να αποδεχθούμε την προσφορά του ιδιοκτήτη και να απαιτήσουμε και δεύτερη πρόσβαση  πλάτους 5,5 μ. στην νότια πλευρά.
Τόσο επιλεκτική μνήμη ο Δημοτικός άρχοντας;
Ας μην κρυβόμαστε.Όλες οι παραπάνω ενέργειες έχουν ονοματεπώνυμο.
Γουλανδρής, Μαυρολέων,Ψυχάρης,Βογιατζίδης,Κόβας,Διαμαντίδης, Παπαπασχάλης Δημαράκης,Γούτος,Καλλιάνος και άλλοι πολλοί.
Τι έπραξε λοιπόν ο κ.Δήμαρχος για όλα αυτά;
Πως υπερασπίσθηκε τα συμφέροντα των δημοτών του;
Υπάρχουν ενέργειες που δεν έχουν γίνει γνωστές;
Μήπως γνωρίζει ο κ.Δήμαρχος τους προαναφερθέντες;
Ίσως όμως έχει μπερδέψει το αξίωμά του με την επαγγελματική του ιδιότητα. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα και πολλές φορές η υπεράσπιση της μιας ιδιότητας αποβαίνει σε βάρος της άλλης.
Αν δεν είχε τα κότσια να υπηρετήσει αυτό για το οποίο τον επέλεξαν οι δημότες, έστω με την ισχνή πλειοψηφία και να εναντιωθεί στα προσωπικά και επαγγελματικά του συμφέροντα, ας είχε το σθένος να παραιτηθεί.
Γιατί όπως είπε ο Χριστός στην «Eπί του όρους ομιλία»:
Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν ή γαρ τον ένα μισήσει και τον έτερον αγαπήσει, ή ενός ανθέξεται και του ετέρου καταφρονήσει. ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά.