Περαστε να διαβασετε τα πρακτικα της βουλης των Ελληνων και συγκεκριμενα της Μονιμης επιτροπης προστασιας του Περιβαλλοντος στις 20 Απριλιου 2010 πριν απο τεσσερες μερες δηλαδη.

Πηγαιντε κατ ευθεια στο ψητο στην τοποθετηση του κ Α .Κατρη προεδρου του συνδεσμου Ενεργειακων βιομηχανιων Αναστηλωσης (;) και Ενεργειακης αξιοποιησης.

Τι ειναι ο συνδεσμος; Μας ενημερωνει ο κ Κατρης

Ο σύνδεσμος απαρτίζεται από περίπου   30 βιομηχανίες, που λειτουργούν στο χώρο της ανακύκλωσης και της ενεργειακής αξιοποίησης. Είναι το σύνολο, σχεδόν, των μεγάλων βιομηχανιών.

Στον σύνδεσμο αυτόν υπάρχουν

 οι τρεις μεγάλες τσιμεντοβιομηχανίες της χώρας,

τα τρία μεγάλα χαλυβουργία,

 είναι εταιρείες που έχουν ιδιωτικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με απόβλητα όπως είναι ο Ηλέκτωρ

είναι εταιρείες που έχουν κέντρα διαλογής ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας,

είναι σχεδόν όλες χαρτοβιομηχανίας της Ελλάδας, οι οποίες ανακυκλώνουν χαρτί,

είναι εταιρείες που ανακυκλώνουν λιπαντικά – π.χ. του ομίλου Βαρδινογιάννη.

40% το οργανικο φορτιο κατα τον κ Κατρη.Καθαρο το ερωτημα.Το καιμε στο εργοστασιο του το ξανακανουμε χωμα στο σπιτι μας;

Διαβαστε τωρα την τοποθετηση -ερωτηση του κ Κυριακου  Μητσοτακη σε δυο φασεις στην σελιδα 23.

1. Προσεχτε την θεση

Δύο ερωτήματα θα ήθελα να θέσω στον κ  . Κατρή. Μπορείτε να μας εξηγήσετε, κ. Κατρή, γιατί το RDF, το οποίο παράγεται στο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης στα Άνω Λιόσια, δεν είναι αντικείμενο θερμικής επεξεργασίας και εναποτίθεται και πάλι στον ΧΥΤΑ; Συμβαίνει κάτι κυριολεκτικά παράλογο, το είχαμε επισημάνει και σε άλλη συζήτηση της Επιτροπής, να χρησιμοποιούμε μια διαδικασία, να παράγουμε ένα προϊόν, το οποίο θα έπρεπε να είναι δευτερογενές καύσιμο και για κάποιους λόγους, τους οποίους θα ήθελα να μας εξηγήσετε, αυτό τελικά να μην καίγεται και να καταλήγει πίσω στον ΧΥΤΑ. Ως αποτέλεσμα, ο ΧΥΤΑ γεμίζει πολύ πιο γρήγορα από,τι θα γέμιζε, εάν το δευτερογενές καύσιμο κατάληγε στη φυσική του κατάληξη. Νομίζω, ότι πολύ σύντομα θα βρεθούμε μπροστά σε ένα πραγματικό αδιέξοδο ως προς τη δυνατότητα του ΧΥΤΑ της Φυλής να απορροφήσει τα απορρίμματα της Αττικής. 2.Και προσεχτε το ξεκαρφωμα υπο τυπο αφελους ερωτησης.

Η δεύτερη ερώτηση είναι πιο γενική. Γνωρίζετε καλά ότι έχει ανοίξει και στη χώρα μας μια συζήτηση για το πόσο η καύση των σύμμικτων απορριμμάτων είναι ενδεδειγμένη λύση. Υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις από όσους ισχυρίζονται ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα πήγαινε πίσω τα συστήματα ανακύκλωσης. Θα ήθελα τη γνώμη του κ. Ραζή. Εγώ προσωπικά, έχω σοβαρές επιφυλάξεις, εάν αυτή είναι ενδεδειγμένη τεχνολογία στη χώρα μας. Θα ήθελα τη γνώμη σας εάν σε μια αγορά, όπως είναι διαμορφωμένη με συστήματα ανακύκλωσης  , τα οποία τώρα αρχίζουν και παίρνουν μπρος, η θερμική επεξεργασία των σύμμικτων απορριμμάτων, θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε να είναι ενδεδειγμένη τεχνολογία. Ποια είναι τα υπέρ και ποια είναι τα κατά αυτής της τεχνολογίας; Ευχαριστώ πολύ.

Μετα απο τα παραπανω ορεκτικα ελπιζω να σας ανοιξα την ορεξη και να διαβασετε το κειμνο των 53 σελιδων.

Η διαβουλευση παντως ειναι στημενη.

Οπως ειπε και ο Δημαρχος Κρανιδιου τα αποθηκευμενα συμμεικτα δεμτα που σε τρια χρονια θα εχουν ξεπερασει τους 500 χιλιαδες τονους στην περιφερεια και θα εχουν σκασει σαν καρπουζια θα 

εχουν πιεσει τον εθνικο σχεδιασμο που θα επιβαλλει την λειτουργια των εργοστασιων καυσης  ΔΙΔΥΜΑ

Περαστε να διαβασετε ολο το κειμενο των πρακτικων 

http://kayshaporrimmaton.blogspot.com/