Απο τον κ Ηλια Χριστακη εναν εκ των συνδιοργανωτων στην λαικη συνελευση στα Αθικια ελαβα με μαιλ το  ψηφισμα που ομοφωνα εγκριθηκε και υπογραφηκε απο τους κατοικους .

Διαβαστε καλοι μου φιλοι και φιλες, αλλαξτε τα ονοματα των χωριων και των δημαρχων και πειτε μου θα το υπογραφατε αυτο το κειμενο εσεις;

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΘΙΚΙΩΤΕΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΟΔΕΜΑ

ΣΤΑ ΔΙΔΥΜΑ

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 -03 – 2010

Εμείς οι κάτοικοι των Δήμων Σαρωνικού, Τενέας, Κορινθίων και ιδιαιτέρα των χωριών Αθικίων, Αλαμάνου, Σολομού, Χιλιομοδίου, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στη λαϊκή συνέλευση στα Αθίκια, για ενημέρωση – συζήτηση – απόφαση στο Καφενείο Περαχωρίτη, Πλατεία Αθικίων

ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ

1)     ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΥΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΑΘΙΚΙΑ ΘΕΣΗ ΓΚΑ

2)     ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΕΡΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ 400.000 VOLTΔΕΗ ΣΤΑ ΑΘΙΚΙΑ ΘΕΣΗ ΓΚΑ

Ενημερωθήκαμε, συζητήσαμε και διαπιστώσαμε ότι με την προώθηση και των παραπάνω εγκαταστάσεων στα Αθίκια

–          Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

–          Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ – ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΕΡΗΜΗΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

–          Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ

–          ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΓΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΕΙ

–          ΥΠΟΘΗΚΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

–          ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

–          ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ

Επισημαίνουμε ότι :

1.      Η εγκατάσταση Κέντρου Υπερύψηλης Τάσης έχει απορριφθεί με ομόφωνη απόφαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ και ομόφωνη απόφαση Λαϊκής Συνέλευσης το 2004.

2.      Η μέθοδος διαχείρισης των απορριμμάτων καθορίζεται από τον περιφερειακό σχεδιασμό που δεν προβλέπει, σε προτεραιότητα, την μέθοδο καύσης  αλλά την ανακύκλωση.

3.      Η μελέτη, για την χοροθέτηση θέσης διαχείρισης απορριμμάτων, του συνδέσμου των δήμων της ανατολικής Κορινθίας έχει μελετήσει, αξιολογήσει και προτείνει τρεις άλλες θέσεις στα όρια άλλων δήμων και όχι στο Δήμο Σαρωνικού, όχι στα Αθίκια και όχι στη θέση ΓΚΑ. Αναρωτιόμαστε γιατί εκπονούνται και πληρώνονται οι μελέτες ;

4.      Η τοποθέτηση του δεματοποιητή και του σταθμού μεταφόρτωσης των απορριμμάτων του Νομού Κορινθίας στη θέση ΓΚΑ κρίνεται απαράδεκτη (τουριστικός οδικός άξονας Αρχαίας Κορίνθου Μυκηνών, είσοδος δήμου, πολύ μικρή απόσταση από οικισμό Αλαμάνο και Ι. Μονή Ταξιαρχών), δεν έχει κοινωνική συναίνεση και δεν έχει νομιμοποίηση ούτε καν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού.

Δηλώνουμε ότι :

1.      Είμαστε αντίθετοι με την εγκατάσταση εργοστασίου καύσης, δεματοποιητή απορριμμάτων, και Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης 400.000 volt της ΔΕΗ στη θέση ΓΚΑ και οποιαδήποτε άλλη θέση των Αθικίων γιατί θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα υγείας στους κατοίκους της περιοχής, θα επιβαρύνουν το περιβάλλον και θα υποβαθμίσουν τις αγροτικές καλλιέργειες και δραστηριότητες (γεωργικές – κτηνοτροφικές) που είναι το κύριο εισόδημα των κατοίκων.

2.      Είμαστε αντίθετοι στη μέθοδο της καύσης των απορριμμάτων που εντείνει την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής.

3.      Είμαστε αντίθετοι στην μέθοδο της καύσης  των απορριμμάτων που θα ακυρώσει κάθε προσπάθεια πραγματικής ανακύκλωσης με συμμετοχή των πολιτών.

4.      Είμαστε αντίθετοι στη μέθοδο της καύσης των απορριμμάτων, η οποία θα συμβάλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

5.      Είμαστε αντίθετοι με την εγκατάσταση στην περιοχή τόσο ρυπογόνων εγκαταστάσεων, οι οποίες θα εξελιχθούν προοπτικά σε βραδυφλεγή  «βόμβα» στα θεμέλια του τόπου.

6.      Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και διατρανώνουμε τη θέληση μας να αγωνισθούμε, όλοι μαζί, με κάθε πρόσφορο μέσο για την αποτροπή ενός τέτοιου εφιάλτη.

7.      Διεκδικούμε μια διαχείριση των αποβλήτων που θα δίνει προτεραιότητα στην πρόληψη, την μείωση της ποσότητας των σκουπιδιών και την πραγματική ανακύκλωση – κομποστοποίηση για το σύνολο των απορριμμάτων.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ – ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΥΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΑΘΙΚΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΕΡΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ 400.000 VOLT ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΑ ΑΘΙΚΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

 

ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Θα αγωνισθούμε για τα παραπάνω με κάθε πρόσφορο τρόπο συμπεριλαμβανομένων των προσφυγών στο ΣτΕ σε κάθε στάδιο και για κάθε απόφαση αντίθετη με αυτά.

ΑΘΙΚΙΑ 14–03-2010

Ακλουθούν υπογραφές