Καλημέρα,
Και στην Θήβα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή Συλλαλητήριο κατά της μονάδας καύσης. Ο δήμαρχος της πόλης, αφού επί δύο χρόνια προπαγάνδισε την καύση, λόγω της πάνδημης αντίδρασης των πολιτών αναγκάστηκε να τοποθετηθεί αρνητικά και τελικά ετέθη … επικεφαλής επιτροπής των φορέων της πόλης κατά του εργοστασίου.
Ωστόσο κατά την ομιλία του στο συλλαλητήριο αποδοκιμάστηκε έντονα απο τον κόσμο και τους μαθητές και αντίθετα με όλους τους άλλους ομιλητές επέλεξε να επιτεθεί σε όσους πάλεψαν να αναδείξουν το θέμα .
Για το θέμα όποιος θέλει μπορεί να δεί και το ιστολόγιο της Συμπαράταξης Βοιωτών: http://symparataxi.blogspot.com/2010/03/blog-post_3283.html
Πανθηβαικό Συλλαλητήριο κατά της μονάδας καύσης

Σε κάθε περίπτωση όταν υπάρχει έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσουν τα σχέδια.

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2010

Πανθηβαικό συλλαλητήριο κατά της μονάδας καύσης απορριμμάτων της ΗΛΕΚΤΩΡ, διοργανώθηκε την Παρασκευή 12 Μαρτίου από φορείς και τον Δήμο Θήβας. Η μονάδα σχεδιάζεται σε απόσταση μόλις 6 χλμ από την Υλίκη, προορίζεται να υποδέχεται απόβλητα από την Αττική, τις γύρω πόλεις, τη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων-Σχηματαρίου κλπ. και να παράγει ενέργεια (40 MW). Το παρόν στο συλλαλητήριο, έδωσαν πολίτες και μαθητές, περιβαλλοντικές κινήσεις, οι φορείς της πόλης, ο βουλευτής της ΝΔ Βοιωτίας Μ. Γιαννάκης, ο Νομάρχης και ο Δήμαρχος Θήβας, εκπρόσωποι κομμάτων.
Το συγκεκριμένο εργοστάσιο εντάσσεται στην προώθηση της ιδιωτικοποίησης στη διαχείριση των απορριμμάτων. Η Πολιτεία και οι Δήμοι έχουν σκανδαλωδώς αποτύχει να δημιουργήσουν ένα αποτελεσματικό σύστημα και να προωθήσουν την ανακύκλωση. Και όπου το δημόσιο αποτυγχάνει, εμφανίζεται η «λύση» του ιδιωτικού τομέα. Τα τελευταία χρόνια στην «επιχείρηση σκουπίδια» δραστηριοποιείται σχεδόν μονοπωλιακά η ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. (όμιλος Μπόμπολα) που κατασκευάζει ΧΥΤΑ και μονάδες επεξεργασίας (βιοαερίου, διαλογής υλικών, υγρών αποβλήτων) ενώ βήματα έχουν ξεκινήσει και οι Κόκκαλης και Βγενόπουλος. Η «πίτα» των σκουπιδιών εκτιμάται σε πάνω από 500 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ κάποιοι μιλούν για πολύ περισσότερα. Η καύση θα πολλαπλασιάσει τον «τζίρο (που θα πληρώσουμε μέσω των δημοτικών τελών) και θα συγκεντρώσει σε λίγους τη διαχείριση των αποβλήτων. Οι αποφάσεις – όπως συνηθίζεται- λαμβάνονται ερήμην των πολιτών. Συνέχεια
Απο το αρχείο προηγούμενων αναρτήσεων:
Αναρτήθηκε από Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον