Αναδημοσιευση απο ΣΦΕΝΤΟΝΑ

Σε κεντρικό καφενείο των Αθικίων πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η προγραμματισμένη συγκέντρωση φορέων και κατοίκων που αντιδρούν στην δημιουργία εργοστασίου καύσης απορριμάτων στην περιοχή του Γκα. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από 70 έως 80 περίπου άτομα στους οποίους απευθύνθηκαν αρκετοί ομιλητές. Να τονίσουμε ότι ανάμεσα στους παρευρεθέντες ήταν και πολλά άτομα από την Κόρινθο ,το Σολομό ,το Χιλιομόδι ,το Κιάτο και άλλες περιοχές του νομού.

Γεμάτο το καφενείοτων Αθικίων όπου πραγματοποιήθηκε η λαϊκή συνέλευση

Τις διαδικασίες της συγκέντρωσης συντόνιζε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δήμου Σαρωνικού Ηλίας Χριστάκης, ενώ στο πάνελ παραβρέθηκε ως συνδιοργανωτής ο π.δήμαρχος Πέτρος Λέκκας. Από πλευράς αυτοδιοικητικών προσώπων ξεχώριζε η παρουσία του δημάρχου Κορινθίων Αλέκου Πνευματικού, του προέδρου του Δ.Σ Κορίνθου Νίκου Σταυρέλλη , των επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων στο δήμο Κορινθίων Παναγιώτη Λούμπα και Μπάμπη Κασίμη , του π.αντιδήμαρχου  Ε.Χουρσελά από το δήμο Σικυωνίων, δύο αντιδημάρχων από το δήμο Τενέας κ.ά.
Ιδιαίτερα τεταμένο έγινε το κλίμα στην συγκέντρωση με την ομιλία του δημάρχου Κορινθίων . Αρκετές φορές τον διέκοψαν οι παρευρισκόμενοι με έντονες αποδοκιμασίες, ενώ σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ο Αλέκος Πνευματικός απαντώντας στις αποδοκιμασίες αυτές είπε σε κάποια άτομα που βρίσκονταν στην αίθουσα: “Εσείς να φύγετε και να πάτε στα χωριά σας “
Πάντως ο δήμαρχος της Κορίνθου μπήκε αρκετές φορές στο στόχαστρο των παρευρισκομένων και προς το τέλος της μαραθώνιας συνέλευσης απειλήθηκαν ακόμα και επεισόδια αφού κάποιοι θερμόαιμοι απείλησαν με χειροδικία σε βάρος του Αλέκου Πνευματικού.

Ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός

Αντίθετα με την ομιλία του δημάρχου Κορινθίων, οι ομιλίες του Παναγιώτη Λούμπα και του Μπάμπη Κασίμη έγιναν ένθερμα αποδεκτές και καταχειροκροτήθηκαν.
Σε δηλώσεις του ο κ.Πνευματικός κατηγόρησε συγκεκριμένους ανθρώπους της αντιπολίτευσης του δήμου Κορινθίων οι οποίοι όπως είπε βρίσκονται πίσω από αυτές τις ενέργειες με σκοπό να κερδίσουν μερικούς υποψήφιους για τους συνδυασμούς τους και οι οποίοι κατά πάγια τακτική τους δεν θέλουν να γίνει κανένα έργο στην πόλη ! Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Λούμπας δήλωσε ότι με το δίκιο τους οι κάτοικοι του δήμου Σαρωνικού γιουχάισαν τον Αλέκο Πνευματικό “γιατί αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι είναι πολιτικά αναξιόπιστος και ψεύτης”!
Η συγκέντρωση κατέληξε σε ψήφισμα και συλλογή υπογραφών που τάσσονται εναντίον εγκατάστασης οποιασδήποτε μορφής εργοστασίου απορριμάτων αλλά και δεματοποιητή στη θέση Γκα Αθικίων.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΣΙΜΗΣ:ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ “ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ”

Μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Κορινθίων Αλέκου Πνευματικού σε τοπικά ΜΜΕ οι οποίες έγιναν γνωστές και στον επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Μπάμπη Κασίμη , ο τελευταίος έκανε τις παρακάτω δηλώσεις στη sfedona.gr:

Ο αρχηγός της Κίνησης Πολιτών Χαρ. Κασίμης

“Η Κίνηση Πολιτών έχει σταθερές θέσεις από την ίδρυση της  κατά της δημιουργίας εργοστασίου καύσης των απορριμάτων αλλά και κατά της εγκατάστασης δεματοποιητή. Είναι υπέρ της ανακύκλωσης ,της κομποστοποίησης και της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμάτων. Ο κ.Πνευματικός όμως για μία ακόμα φορά απέδειξε ότι είναι πολιτικά ανακόλουθος και αναξιόπιστος . Αφού πριν λίγες εβδομάδες στην διάρκεια σύσκεψης του συνδέσμου τάχθηκε υπέρ της θέσης Γκα για δημιουργία εργοστασίου απορριμάτων και τοποθέτησης του δεματοποιητή, το ίδιο και σε πρόσφατη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ που πήρε ανάλογη απόφαση, ήρθε να ισχυριστεί τα ίδια και στη λαϊκή συνέλευση των Αθικίων. Λίγο μετά σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ αναίρεσε όσα υποστήριζε μέχρι εκείνη τη στιγμή ,και άρχισε ως συνήθως να βλέπει υποκινητές και εχθρούς στο έργο του και στους στόχους του. Ο κ.Πνευματικός δε σέβεται την κοινωνία όπως εκφράστηκε στη λαϊκή συνέλευση των Αθικίων και παλινωδεί με βάση τις δικές του εκλογικές σκοπιμότητες ,όπου φυσάει ο άνεμος!”