Αντιγραφω απο τον καλο γειτονα  http://stamdamd.blogspot.com/2009/07/5000.html

Παρασκευή, 24 Ιούλιος 2009

.

Η ασέβεια προς το φυσικό μας περιβάλλον στο αποκορύφωμά της…

Ο Λιμενάρχης Ερμιόνης υποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Παύλος Ρέντας επέβαλλε πρόστιμο 5.000 ευρώ στο Δήμο Ερμιόνης γιατί η δημοτική αρχή ένα χρόνο τώρα από την έναρξη λειτουργίας του βιολογικού σταθμού, παράνομα και χωρίς να έχει άδεια λειτουργίας, ρίχνει τα υγρά απόβλητα του εργοστασίου στη θάλασσα, στην είσοδο του βόρειου λιμανιού.
.

Για το θέμα έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο blog και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα. Ωστόσο οι καινούργιοι επισκέπτες και όσοι από τους παλιούς θέλετε να φρεσκάρετε στη μνήμη σας τις παλιές μας αναφορές στο εν λόγω θέμα, μπορείτε να ανατρέξετε στις προηγούμενες αναρτήσεις.
.
Όμως, αυτό που θέλουμε να τονίσουμε αυτή τη φορά είναι, ότι πριν λίγες μέρες είχαμε αναφερθεί στο μεγαλύτερο πρόστιμο που είχε επιβάλλει το ΥΠΕΧΩΔΕ στο Δήμο Κρανιδίου για μια σειρά παρανομιών στη λειτουργία του βιολογικού του σταθμού και είχαμε «προφητέψει…» πως δεν θα αργήσει να συμβεί κάτι παρόμοιο και στο Δήμο μας. Είχαμε αναφερθεί επίσης λέγοντας, ότι τα πρόστιμα δεν τα πληρώνει κανένας δήμαρχος από τη τσέπη του αλλά εμείς οι δημότες μέσα από τους δημοτικούς φόρους και από το ταμείο των δημοτών. Πληρώνουμε τις αυθαιρεσίες και την ασέβεια προς τους νόμους του Κράτους της κάθε δημοτικής αρχής γιατί αυτοί οι κύριοι δεν έχουν κανένα πολιτικό φραγμό (!) και είναι ανίκανοι να υπηρετήσουν τα κοινά μας συμφέροντα με νόμιμο τρόπο.
.
Σε ότι αφορά τον Δήμαρχο Ερμιόνης κ. Αν. Λεμπέση, στα 15 χρόνια δημαρχίας του, με τόσα τρισεκατομμύρια ευρώ από τα ευρωπαϊκά οικονομικά κοινοτικά πλαίσια στήριξης που μπορούσε να εισπράξει η χώρα μας και η τοπική αυτοδιοίκηση αυτός στην περίπτωσή μας, από ανικανότητα και μόνο, δεν μπόρεσε να ενταχθεί σ’ αυτά τα προγράμματα και να κάνει τη σύνδεση του αποχετευτικού αγωγού με το εργοστάσιο του βιολογικού σταθμού, που ήταν έτοιμο πριν τη δημαρχία του (1995).
.

Έτσι καταντήσαμε να γίνουμε επαίτες σε οικονομικά εύπορους συμπολίτες μας και υπό το βάρος των πιέσεων ορισμένων ενεργών πολιτών… να αποπερατωθεί το έργο και να λειτουργήσει όπως – όπως ο βιολογικός και να τα αποτελέσματα!!!.
.

Ωστόσο είναι πάρα πολλοί οι δημότες και κάτοικοι της περιοχής, που δε γνωρίζουν ότι η σύνδεση των κάθετων αποχετευτικών αγωγών με τον κεντρικό αγωγό έχει γίνει κατά 70% όπως μας ενημερώνουν οι αρμόδιοι του Δήμου και το υπόλοιπο 30% των λυμάτων πέφτουν όπως και πρώτα στη θάλασσα.
.
Με αυτά τα λίγα προς το παρόν, για τα υπόλοιπα και τις εξελίξεις που θα έχουμε πάνω στο θέμα στη συνέχεια γιατί το θέμα όπως καταλαβαίνετε δεν κλείνει εδώ. Μένει ανοικτό…
.
ΥΣ Έχουμε την περιέργεια να δούμε τις αντιδράσεις των δημοτών πάνω σ’ αυτές τις εξελίξεις. Εάν επικρατήσει και πάλι αυτή η νοσηρή… αδιαφορία, είμαστε άξιοι της τύχης μας για το ποιοί τέλος πάντων διαχειρίζονται τα οικονομικά μας και άλλα συμφέροντα…
.
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ