Στο γειτονικο ιστολογιο   http://hermionidanews.blogspot.com/ διαβασα πριν λιγες ωρες αναρτηση με τιτλο Δελτιο τυπου του Δημου Κρανιδιου οπου ο Δημαρχος κ Σφυρής συνεχίζει τον δημοσιο διαλογο του (με μορφη καταγγελιων σε εντονο υφος ) με τον κ Καμιζή πρωην δημαρχο Κρανιδιου.

Εκτος του οτι το κειμενο  του κ Δημαρχου δεν μου φαινεται τοσο σαν Δελτιο τυπου του Δημου Κρανιδιου (αληθεια τι γινεται με την ιστοσελιδα του Δημου Κρανιδιου την ξεχασαμε πάλι;) οσο σαν πολιτικη τοποθετηση του αρχηγου της πλειοψηφουσας παραταξης εναντια  στον αρχηγο της μειοψηφίας ,ο κ Δημαρχος κανει παρα πολυ σοβαρες καταγγελίες (και για οικονομικες ατασθαλίες) εναντιον του κ Καμιζή και της παραταξης του και περιμενω με ενδιαφερον να ακουσω την απαντηση της αλλης πλευρας σε οσα καταγγελονται.

Οσα προηγηθηκαν αυτης της ανακοινωσης οσον αφορα τον Δημαρχο κ Σφυρη θα τα βρειτε στην αναρτηση (2/06/09 ) στο  http://hermionidanews.blogspot.com  που παραθετω παρακατω και επιγραφεται πολυ σωστα οχι σαν δελτιο τυπου του Δημου αλλα σαν

Επιστολη του Δημαρχου Κρανιδιου Δημητρη Σφυρη

Η αληθεια για τα εργα ,οι λασπολογοι και οι υποκριτες.

Με αφορμή τις επιστολές του πρώην δημάρχου κου Καμιζή, στον αργολικό τύπο , είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω εκφράζοντας το κοινό αίσθημα των δημοτών και να αποκαταστήσω την αλήθεια . Των δημοτών που έδωσαν την απάντησή τους , καθαιρώντας τον από τη θέση του δημάρχου , κι αυτών που αισθάνθηκαν προδομένοι και εγκαταλελειμμένοι μετά την αποχώρηση του από τα έδρανα της αντιπολίτευσης . Οι επιστολές του με χαρακτηρίζουν ανίκανο και αδιάφορο, για τα θέματα : της αποχέτευσης και του έργου της ΔΕΥΑΚ, της ανάδειξης και εκμετάλλευσης των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων ( πόλη Αλιέων- Σπήλαιο Φράχθι- Μονή Αυγού – Παραλιακής ζώνης Κοιλάδας – Αγ. Δημητρίου – Σπηλιές Διδύμων – Καταφύκι και Μύλους Κρανιδίου ). Στις επιστολές αυτές ισχυρίζεται ότι χάθηκε το έργο της αποχέτευσης Κρανιδίου- Κοιλάδας – Πόρτο Χελίου, και των αγωγών μεταφοράς των λυμάτων προς τον βιολογικό. Προς μεγάλη του λύπη , και προς ικανοποίηση των δημοτών , οι προγραμματικές μας δηλώσεις εφαρμόζονται στο ακέραιο, παρόλα τα εμπόδια που είχε στήσει. Έχω λοιπόν να τον πληροφορήσω τα εξής:

. Υπεγράφη η σύμβαση με τον Ανάδοχο του έργου « Γ. Θ.Λαδόπουλος ΑΤΕ» .

. Καταρτίστηκε το χρονοδιάγραμμα των εργασιών για όλα τα έργα στα δημοτικά διαμερίσματα Κρανιδίου –Πορτο Χελίου- Κοιλάδας.

. Συμπεριλήφθηκαν τα έργα των αντλιοστασίων και των ηλεκτρομηχανολογικών εξοπλισμών της Κοιλάδας, τα οποία δεν υπήρχαν στη μελέτη που είχε εκπονηθεί επί της θητείας του.

. Μετά από μελέτη επί της θητείας μου , συμπεριλήφθηκε το εργοστάσιο υποδοχής λυμάτων στο βιολογικό, ώστε να καταργηθεί η επικίνδυνη για την υγεία των δημοτών, ανοιχτή λίμνη 6 στρμ. των λυμάτων στη θέση Κάμπος Κρανιδίου, που τόσα χρόνια λόγω της υπαιτιότητάς του και της αδιαφορίας του μας ταλαιπωρεί όλους. Ο κος Καμιζής , που τόσο ενδιαφέρεται για την δημόσια υγεία , λόγω της ειδικότητάς του όπως λέει και ο επικεφαλής της παράταξης κος Μαν. Φλωρής, με τις μελέτες του , που ήταν όλες ελλιπείς και ανεφάρμοστες μας άφησε παρακαταθήκη μόνο δυσκολίες εφαρμογής. Όλες οι μέχρι τώρα καθυστερήσεις οφείλονται στη δική του και μόνο ασχετοσύνη και ανικανότητα.

. Συμπεριλήφθηκαν τμήματα του Πορτο Χελίου, που δεν περιλαμβάνονταν.

. Τμήματα στο αποχετευτικό Κρανιδίου που δεν περιλαμβάνονταν , γιατί η μελέτη που χρησιμοποίησε ο κος Καμιζής ήταν εκπονημένη το 1991.

. Επίσης στη σύμβαση περιλαμβάνονται αντλιοστάσια και φρεάτια σύνδεσης , που δεν είχαν προβλεφθεί.

. Παράλληλα εξετάζουμε την καταλληλότητα των ήδη κατασκευασμένων αντλιοστασίων και του αποχετευτικού δικτύου της Παραλιακής Ζώνης της Κοιλάδας, για την στεγανότητά τους ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα μετά την σύνδεσή τους με το βιολογικό.

Για του λόγου το αληθές οι εργασίες θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

. Όσο για την μεταφορά των χρημάτων του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ , ύψους 500.000 ευρώ, που αφορούσαν τον αγωγό μεταφοράς λυμάτων της Κοιλάδας προς τον βιολογικό , αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να μεταφερθούν στο Δ.Δ. Διδύμων , εφ ‘ όσον εξασφαλίστηκε η εκτέλεση του αγωγού της Κοιλάδας μέσω της δαπάνης του ολοκληρωμένου έργου της αποχέτευσης . Με το σκεπτικό να αρχίσει και στο Δ.Δ. Διδύμων η εκτέλεση αποχετευτικού έργου και να μπει η βάση για ολοκληρωμένο αποχετευτικό δίκτυο και αυτόνομο βιολογικό στα Δίδυμα. Γι αυτό να μην κόπτεται ο κος Φλωρής , γιατί ήταν παρών σε δύο Δημοτικά Συμβούλια και γνωρίζει και τους δύο λόγους της μεταφοράς των χρημάτων ( επάρκεια για τον αγωγό της Κοιλάδας και αρχή του αποχετευτικού Διδύμων). Όσο για τον κον Καμιζή θα έπρεπε να απολογηθεί γιατί δεν δημοπράτησε μαζί με το έργο της αποχέτευσης της Κοιλάδας τον αγωγό μεταφοράς και τα αντλιοστάσια καθώς και τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, ώστε να είχαν ολοκληρωθεί επί θητείας του. Θα έπρεπε επίσης να ντρέπεται τους Κοιλαδιώτες που τους απέκρυβε ότι το ποσό των 500.000 ευρώ δεν έφτανε για να ολοκληρωθεί το έργο και που εξακολουθεί να αποκρύβει από τους δημότες Κρανιδίου την αλήθεια για το αποχετευτικό . Απορώ με το θράσος του κου Καμιζή, πως γράφει επιστολές , όταν στερείται πληροφόρησης , την οποία θα είχε εξασφαλισμένη και αληθή εάν όταν προσκλήθηκε ερχόταν στην Γενική Συνέλευση και το Δημοτικό Συμβούλιο που παρευρίσκονταν Υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, οι Τεχνικές Υπηρεσίες, το ΤΕΕ , ο Σύμβουλος διαχείρισης του έργου και οι μελετητές. Αν λάβουμε δε υπόψη και την επιστολή του Γ.Γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που δημοσιεύτηκε στον τύπο , για τις ευθύνες κινδύνου απώλειας του έργου που τον βαρύνουν προσωπικά, θα έπρεπε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Όσον αφορά την ανικανότητά μου να ασχοληθώ με την ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου έχω να τον πληροφορήσω , πάλι προς μεγάλη του λύπη και ικανοποίηση των δημοτών ότι :

. Στις 13/5/ 2009 εγκρίθηκε από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης η μελέτη υπό τον τίτλο : « Οικοτουριστικές Διαδρομές Δήμου Κρανιδίου» . Ύψους 3.000.000 ευρώ. Η μεγαλύτερη οικοτουριστική διαδρομή στην Ελλάδα. Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και θα δημοπρατηθεί.

Η μελετη έχει ως εξής :

.Ξεκίνημα από τις δύο Σπηλιές των Διδύμων και καταλήγει στο Πόρτο Χέλι. Αναλυτικά περιλαμβάνει τις δύο σπηλιές Διδύμων , την Μονή Αυγού, τον Αγ. Δημήτριο στο Καστράκι, την Πηγή Καμαράκι, περνάει από τη Ζώνη των Εναλίων Αρχαιοτήτων Σαλαντίου, τον αρχαίο Πύργο των Φούρνων, το Σπήλαιο Φράχθι, τον Αγ. Δημήτριο Κοιλάδας , την Παραλιακή Ζώνη Κοιλάδας από τους ταρσανάδες , υπαίθριο μουσείο σκαφών , Παλαιό Σχολείο Κοιλάδας σαν πρώτο σταθμό ηλεκτρονικής ξενάγησης ( με προοπτική δημιουργίας αγγειοπλαστικής σχολής ), συνεχίζει στους Μύλους Κρανιδίου ( ανάπλαση χώρου και δημιουργία ανοικτού θεάτρου ), φτάνει στην Ακρόπολη Αλιέων και καταλήγει στο κτήριο Μίληση δεύτερο σταθμό ηλεκτρονικής ξενάγησης, μέσω ξυλοπεζόδρομου στην παραλία Πορτο Χελίου. Το έργο αυτό όχι μόνο αναδεικνύει και αξιοποιεί την πολιτιστική μας κληρονομιά , αλλά θα συμπεριληφθεί στους παγκόσμιους τουριστικούς χάρτες. Είναι ένα έργο , που θα δώσει πνοή στον θεματικό τουρισμό και παράλληλα θα αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο την περιοχή μας . Η άγνοιά σας κε Καμιζή είναι εντυπωσιακή, φαίνεται δεν σας πληροφορούν για τα τεκταινόμενα . Γεγονός που σας αφήνει εκτεθειμένο και εμφανίζεστε αδαής. Την επόμενη φορά που θα γράψετε επιστολή καλό θα είναι να δέχεστε εκ των προτέρων πληροφόρηση, που θα είχατε από μένα εάν αποδεχόσαστε τις προσκλήσεις που σας έχω στείλει επανειλημμένα.

Είμαι «ανίκανος» , όντως να διανύσω μια θητεία σαν τη δική σας

. Με υπεξαιρέσεις και παράνομα Σφαγεία

. Ακάλυπτες σφραγισμένες επιταγές της ΔΕΠΑΚ ( υπήρξατε πρόεδρος)

. Μη παράδοση Ταμείου της ΔΕΠΑΚ

. Απλήρωτο ΙΚΑ και μισθούς των εργαζομένων της Βοήθειας στο Σπίτι, με κίνδυνο να χαθεί το πρόγραμμα ( υπήρξατε υπεύθυνος του προγράμματος )

. Απεντάξεις έργων από το Γ ΚΠΣ ( Λουκαίτι- Ράδο- Δίδυμα) και απώλεια χρημάτων από μη πραγματοποιηθέντα έργα

. Παράνομες διοικητικές πράξεις και συμβάσεις στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο – Σύμβαση με ΑΤΜ Εθνικής ( υπήρξατε πρόεδρος )

. Χρεοκοπημένες επιχειρήσεις , όπως η ΔΕΥΑΚ με χρέος 1. 914.000 ευρώ, γεγονός που έκανε εντελώς αναποτελεσματική την ΔΕΥΑΚ , εφ’ όσον έπρεπε να συμμετέχει σε κάθε έργο , όπως αυτό του αποχετευτικού.( υπήρξατε πρόεδρος).

Θα μπορούσα να γράψω και άλλα πολλά, αλλά ελπίζω να έχω ένα δημόσιο διάλογο κάποτε μαζί σας για όλα αυτά , τον οποίο βεβαίως αποφεύγετε συστηματικά.

Η μέθοδος των επιστολών που χρησιμοποιείτε , μόνο καλό δεν σας αποφέρει. Σας συστήνω την επόμενη φορά που θα έρθετε δεύτερος να παραμείνετε στο Δημοτικό Συμβούλιο , ώστε να έχετε ιδίαν αντίληψη των πραγμάτων και να μην ξαναεγκαταλείψετε πρώτος το πλοίο, αν θέλετε να διατηρήσετε τα γαλόνια του καπετάνιου.

Μετά τιμής

Ο Δήμαρχος Κρανιδίου

Δημήτρης Σφυρής

 

Τις  αποψεις  του πρωην Δημαρχου κ Καμιζή θα διαβασετε στο ιστολογιο του  http://www.dimitriskamizis.blogspot.com/. σε συνεχομενα αρθρα