Ενα mail που εστειλα ανοιξε εναν μικρό διάλογο.

Τον παραθ’ετω γιατι δείχνει πώς τίποτα δεν ειναι απλό και τρείς ανθρωποι  για παραδειγμα μπορούμε να κοιτάζουμε το ιδιο πράγμα και να βλέπουμε διαφορετικά.

Μια διευκρίνηση.Εγώ δεν χρησιμοποιήσα την λέξη μασωνία αλλα σιωνισμός που ειναι μια ολοκληρωτική θεωρία σχετικά με το Εβραικό εθνος που ειναι δήθεν ανώτερο των αλλων λαών περιούσιος λαός με ειδικές σχέσεις με τον θεό και διάφορες αλλες αρλούμπες.Την μασωνία την αφήνω σε αλλους.

Ακόμα οπως ειναι καθαρό υπερασπίζομαι μια κοινή πατρίδα για δύο λαούς που θα ζουν με ειρήνη και σεβασμό χωρίς νικητες και ηττημένους.

Δεν ξερω τις συνθήκες που επικαλειται ο κ Δ. οσον αφορά την εκλογή της Χαμάς κανείς απ οσο ξέρω δεν αμφισβήτησε την διεξαγωγή των εκλογών και τα αποτελέσματα τους.

Τέλος μην θεωρηθεί πώς ειμαι κανένας οπαδός της Χαμάς.

Σίγουρα ο κ Δ. εχει δίκιο ενα μπαχαλο γίνεται  στην Παλαιστήνη πολλά συμφέροντα μπλέκονται και διαφωνώ στα θρησκευτικά κινηματα που ασχολούνται με την πολιτική.

Οσο για την Φαταχ εχει κι αυτη τα δικά της .

Αυτα ολα ομως ειναι αποτελεσμα της απελπισίας εξηντα χρόνων ,της καταργησης κάθε εννοιας δικαίου,της διεθνούς νομιμότητας.

Απο εκει να ξεκινήσουμε.Να δούμε ποιός επιτίθεται και ποιός αμύνεται.

Εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ διεθνη επιτήρηση  απο ολες τις χώρες ενιαιο δικαιο για ολους τους πολιτες.Η πυρηνική δύναμη του Ισραηλ δεν ειναι αμυνόμενη.

03027_09011105061

Το mail

Στο Ισραήλ φυλακίζονται νεα παιδιά επειδή αρνούνται να πολεμήσουν τους Παλαιστίνιους/
Υπογραφές συμπαραστασης συγκεντρώνονται παγκόσμια.
Παρακάτω θα δείτε το κείμενο συμπαραστασης

http://december18th.org/

Ακόμα εδώ θα δείτε ενα βιντεάκι ποπυ μιλάνε τα ιδια τα παιδιάhttp://www.youtube.com/watch?v=pNjggLhQo6w&eurl=http://december18th.org/

Μην τους αφήσουμε μονους
Ευχαριστώ
Μάκης

Και στη Παλαιστίνη η ΧΑΜΑΣ χρησιμοποιεί όποιο σπίτι θέλει (ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ) σαν αποθήκη πυρομαχικών ή σαν φυλάκιο,Είναι πολλοί Παλαιστίνιοι που ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟ αλλά κανένας δεν τολμάει να μιλήσει…Στην Ελλάδα εάν υπήρχε συμπλοκή μεταξύ Ελλάδα-Τουρκίας και κάποιος στρατιώτης αρνούνταν να πολεμήσει ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΟΥΣΑΝ?Και εγώ είμαι κατά των επιδρομών αλλά ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, μη τα ρίχνουμε όλα στους Εβραίους.ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙΓια να επιτύχει η Ειρήνη στη Μέση Ανατολή θα πρέπει να δείτε την όλη κατάσταση σφαιρικά και όχι μονόπλευρα.
Με εκτίμηση,
Κυριάκος Δεσύλλας

Απο το ecocrete σταλθηκε mail προς ολους οσους ειχα στείλει το μύνημα

Συμφωνώ μαζί σας κε Κυριάκο.
Γνωρίζουμε όλοι μας καλά το ρόλο της Χαμάς και αρκετοί Παλαιστίνιοι έχουν τολμήσει να μιλήσουν. Το να βλέπει όμως κανείς την κατάσταση σφαιρικά δεν αποκλείει τη δυνατότητα να συμπαραστέκεται σε όποιον έχει ανάγκη συμπαράστασης. Όπως στους αντιρρησίες συνείδησης του Ισραήλ. Ας μην τους το αρνηθούμε.
Το γεγονός ότι οι αντιρρησίες τιμωρούνται βάσει του στρατιωτικού νόμου δεν σημαίνει ότι αυτό είναι δίκαιο και ηθικό.
Τέλος, η λέξη «συμπλοκή» δεν περιγράφει επαρκώς την ποιότητα μιας εμπόλεμης κατάστασης. Και στην Ελλάδα γίνεται κατάχρηση της στράτευσης όπως όταν στέλνουμε στρατό στο Αφγανιστάν – και εδώ έχουμε αντιρρησίες συνείδησης (www.antirrisies.gr). Η γνώμη μου είναι πως αν η χώρα μας έκανε άδικη επίθεση στην Τουρκία ή οπουδήποτε αλλού τότε όλοι μας θα είχαμε το δίλλημα να αρνηθούμε τη στράτευση. Και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολη στάση…
Από την άλλη, η κυβέρνηση του Ισραήλ είναι που έχει τον έλεγχο της κατάστασης και επέλεξε να συνεχίζει αυτή την πολεμοχαρή τακτική. Μπορούσε να είχε κάνει άλλες επιλογές όπως τη συνέχιση των συνομιλιών, την κατεδάφιση του τείχους, την υποχώρηση των εποίκων, την απελευθέρωση εδαφών υποχρεώνοντας τη Χαμάς σε μαρασμό και εξαφάνιση! Αλλά τη Χαμάς το Ισραήλ την έχει φέρει σε τέτοια δύναμη, οδηγώντας τους Παλαιστίνιους στην απελπισία.

Φιλικά,

Αριστείδης Παπαδάκης

Τέλος εγω απάντησα στον κ Δεσύλα
Aγαπητέ κ Δεσύλα
Αν ρίχνατε μια ματιά στο βίντεο θα βλέπατε πώς δεν κατηγορώ τους «Εβραίους » αντίθετα υπερασπίζομαι εκείνους τους Εβραίους που ζητάνε μια δικαιη ειρήνη.
Αν πάλι η δικιά μας πατρίδα με μια ισχυρότατη πολεμική μηχανή πυρηνικά οπλα και τις πλάτες μιας υπερδυναμης που περιφρονεί και ταπεινωνει τα Ηνωμένα Εθνη επετίθετο σε εναν ανυπερασπιστο γειτονικό λαό για να τον εκτοπίσει και να κλέψει την γη του εφαρμόζοντας τακτική γενοκτονίας και αντιποίνων στον αμαχο πληθυσμό,φυσικά και το ΚΑΘΕΣΤΩΣ αυτης της πατρίδας (της ναζιστικής Γερμανίας για παραδειγμα )δεν θα ηταν ηθικά νόμιμο να φυλακίσει τους αντίθετους με αυτη την πολιτική πολίτες του.Ηθικά και ιστορικά.
Τέλος δεν καταλαβαίνω πώς η ψηφισμένη με νόμιμες εκλογές κυβέρνηση της Χαμάς που εχει την δηλωμένη πλειοψηφία του εγκλωβισμένου στο γκέτο της Γαζας λαού σε στιγμη γενικευμένης επίθεσης βάζει με το ζόρι στα σπίτια οπλα για να σκοτώσει τους υποστηριχτές της και να δείξει πώς οι Ισραηλινοί ειναι κακοί.Ειναι απαραίτητο να γίνει κατι τέτοιο στην Παλαιστίνη;Δεν εχουν διαμορφώσει γνωμη οι Παλαιστίνιοι οι αλλοι Εβραίοι τα Ηνωμένα Εθνη ο κόσμος ολοκληρος για τον Σιωνισμό σαν θεωρία και εφαρμογή(οχι τους Εβραίους πολίτες)και τον ρόλο του στην Μέση Ανατολή;Κακά τα ψέματα το παιχνίδι παει πιο βαθειά και οι Παλαιστίνιοι την εχουν πατήσει.
Αυριο μπορεί ναμαστε εμεις στη θεση τους και η Τουρκία στη θεση του Ισραήλ.Και τότε οι Τουρκοιμ αντιρρησίες συνείδησης θαναι αδέρφια μας.
Συγνώμη για τον χρόνο σας δεν θα σας τον ξαναστερήσω στο μέλλον
Με εκτίμηση
Γεράσιμος Κατσαΐτης

Και η απαντηση του κ Δεσύλα

Αγαπητέ Κ. Γεράσιμε,
Χαίρομαι ιδιαίτερα που ανοίγει ένας τέτοιος διάλογος ο οποίος ειλικρινά δεν με κουράζει καθόλου αρκεί να μην δημιουργεί ακρότητες.Επαναλαμβάνω δεν τάσσομαι με το μέρος των Ισραηλινών,Η ΧΑΜΑΣ όλοι γνωρίζουμε πως εκλέχτηκε και τα γεγονότα που σημειώθηκαν πριν από τις εκλογές εκείνες.Ένας εμφύλιος τρομοκρατίας μεταξύ Παλαιστινίων με νικητή τη ΧΑΜΑΣ. Ένας νικητής που δεν αναγνώριζε αλλά ούτε και πρόκειται να αναγνωρίσει το Ισραήλ ως κράτος και ένας ηττημένος που είχε το όραμα να αποδεχθεί και να συμβιβασθεί μια ΕΙΡΗΝΗ για το καλό του Παλαιστινιακού λαού.Το ΙΣΡΑΗΛ δεν είχε άλλη επιλογή παρά να αναπτυχθεί τεχνολογικά για να αισθάνεται περισσότερο ασφαλής σε κάθου είδους επιθέσεις όχι μόνο από Παλαιστινίους αλλά από όλο τον αραβικό λαό σε σύνολο.Θεωρώ ότι το ΙΣΡΑΗΛ αμύνεται αυτή τη στιγμή!Είναι καθαρά μια αποστολή παρόμοια με εκείνης του Λιβάνου που έγινε πριν από μερικά χρόνια. Να καταστρέψουν τα οπλικά εργαλεία της ΧΑΜΑΣ (όποια και αν είναι αυτά)Τον ρόλο της Αμερικής όλοι τον γνωρίζουμε (δεν χρειάζονται άλλα σχόλια)Η λέξη ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ και αυτή έχει κουράσει και σαν ΘΕΩΡΙΑ και σαν ΕΦΑΡΜΟΓΗ.Ο απλός Ελληνικός λαός ακόμη πιστεύει ότι ο ΜΑΣΟΝΙΣΜΟΣ είναι κάτι ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ κάτι εκτός ανθρώπινου νου και φαντασίας. Ο λαός της Παλαιστίνης με την αντίστοιχη παιδεία που έχει φαντάσου πως του ακούγετε η λέξη ΣΙΩΝΣΜΟΣ.Οι μόνοι που θέλουν πραγματικά ΕΙΡΗΝΗ είναι ο λαός της Παλαιστίνης και αυτός του Ισραήλ.
Με εκτίμηση,
Κυριάκος Δεσύλλας
Ένα τραγούδι ελπίδας για τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, σε
σύνθεση και ερμηνεία του Michael Heart.

Oι στίχοι στα ελληνικά :

Μια εκτυφλωτική λάμψη λευκού φωτός
φώτισε τον ουρανό πάνω από τη Γάζα, απόψε
άνθρωποι τρέχουν να καλυφθούν
αγνοώντας αν ζουν η πέθαναν

Ήρθαν με τα τανκς και τα αεροσκάφη τους
Με ολέθριες πυρώδεις φλόγες
Και τίποτα δεν απομένει
Μόνο μια φωνή που σηκώνεται προς το γεμάτο καπνούς ουρανό.

Δεν θα παραδοθούμε
Μέσα στη νύχτα, χωρίς αγώνα
Μπορείτε να κάψετε τα τζαμιά μας και τα σπίτια μας και τα σχολεία μας
Αλλά τα πνεύματά μας δεν θα πεθάνουν ποτέ
Δεν θα παραδοθούμε
Στη Γάζα απόψε

Γυναίκες και παιδιά, εξίσου
Δολοφονούνται και κατακρεουργούνται κάθε νύχτα
Κι ενώ οι αποκαλούμενοι ηγέτες των μακρυνών χωρών
Συζητάνε το ποιος έχει δίκιο και άδικο.

Αλλά οι αδύναμες λέξεις τους ήταν μάταιες,
Και οι βόμβες έπεφταν σαν όξινη βροχή
Αλλά μέσα από τα δάκρυα και το αίμα και τον πόνο
Μπορείς ακόμα να ακούσεις εκείνη τη φωνή που σηκώνεται προς το γεμάτο καπνούς ουρανό.

Δεν θα παραδοθούμε
Στη Γάζα απόψε
Δεν θα παραδοθούμε
Μέσα στη νύχτα, χωρίς αγώνα
Μπορείτε να κάψετε τα τζαμιά μας και τα σπίτια μας και τα σχολεία μας
Αλλά τα πνεύματά μας δεν θα πεθάνουν ποτέ

Δεν θα παραδοθούμε
Μέσα στη νύχτα, χωρίς αγώνα
Μπορείτε να κάψετε τα τζαμιά μας και τα σπίτια μας και τα σχολεία μας
Αλλά τα πνεύματά μας δεν θα πεθάνουν ποτέ

Δεν θα παραδοθούμε
Μέσα στη νύχτα, χωρίς αγώνα

Δεν θα παραδοθούμε
Στη Γάζα απόψε.