Ειδα μόλις  στον τηλεοπτικό σταθμό  ΜΑΧ  τον Δήμαρχο μας κ Σφυρή να μιλά για την πρόταση του ,σχετικά με τα απορρίμματα.

Πήγαν εκπρόσωποι του Δήμου στην Μεταμόρφωση ,στην Αθήνα , και ειδαν την διαδικασία της παλετοποίησης.

Σε ενα μεταλικο εργοστάσιο διακοσίων τετραγωνικών που θα γίνει σε δασική εκταση που ηδη ειναι υποβαθμισμένη και ζητάται να αποχαρακτηριστεί (δεν κατάλαβα που ειναι  ακριβώς) εργάτες με φόρμες και γάντια θα συσκευάζουν τα απορρίμματα μετα  απο στοιχειώδη διαχωρισμό (αρα μπαίνουμε και στα προγράμματα ανακύκλώσης) και μετα θα δημιουργούνται παλέτες με διπλή πλαστική περιτύληξη που θα αποθηκεύονται ,αοσμες, για δύο χρόνια μέχρι να γίνει το κεντρικό εργοστάσιο της Νομαρχίας. Παράλληλα θα γίνει και μονάδα βιολογικού καθαρισμού για τα υγρά λύμματα που θα παράγονται κατα την παλετοποίηση. Και με τον αλλο βιολογικό του Κρανιδιού που ηδη λειτουργεί γιατί βρωμάει ο τόπος; Που διατίθεται η λυματολάσπη και που τα υγρά απόβλητα; Μήπως  η λυματολάσπη του βιολογικού θα συσκευάζεται  επίσης σε παλέτες;

Κι αυτό για να μην πληρώνουμε απο το τέλος του χρόνου τριαντά τέσσερες χιλιάδες ευρώ την ημέρα πρόστιμο στην Ευρωπαική ενωση για τις παράνομες χωμετερές.

Αθάνατη Ελλάδα πώς ξεγλυστράς την τελευταία στιγμή απο τους κουτόφραγκους. Θα τα κανουμε πακέτο τα σκουπίδια και θα τα κρύψουμε στην «υποβαθμισμένη ετσι κι αλλιώς» δασική εκταση.

Ε σε δυό χρόνια ποιός ζεί, ποιός πεθαίνει.

 Θα γίνουν κι εκλογές…. βλέπουμε.

Πάλι εμείς οι πολίτες δεν εχουμε ρόλο και λόγο. Οι εκπρόσωποι αναλάμβάνουν την λύση του προβλήματος . Φαίνεται πώς κάποιοι εκπροσωποί μας δεν πιστεύουν πώς οι πολίτες μπορούν να κινηθούν οι ιδιοι για τα προβλήματα τους. Akόμα κι αν εχουν δίκιο αν ετσι ειναι η κατάσταση σήμερα ,εχουν καθήκον να αλλάξουν αυτή τη συμπεριφορά και στάση να δημιουργήσουν μια κοινωνία ενεργών πολιτών.

Μονότονα επαναλάμβάνω.

Αν οι ιδιοι οι πολίτες δεν μειώσουν την κατανάλωση, δεν διαχωρίσουν τα απορρίμματα στο σπίτι, δεν πιέσουν για ουσιαστική και πολύπλευρη ανακύκλωση το πρόβλημα των απορριμμάτων δεν θα λυθεί ακόμα κι αν τα στείλουμε στο φεγγάρι σε παλέτες.

Τα κόστη ειναι απαγορευτικά (εδώ ειναι απαγορευτικά ειπε ο δήμαρχος να στέλνουμε τα σκουπίδια μας στο κέντρο διαλογής του Αργους), η καταστροφή της φύσης γίνεται μη αναστρέψιμη.

Ισως μελλοντικά να συμφέρει περισσότερο να φύγουμε εμείς απο την «ετσι κι αλλιώς» υποβαθμισμένη φύση του πλανήτη  μας.

Η κ’όρη μου βλέπει συνέχεια σε λαθραίο DVD τον wall-e.

Ενα ρομποτάκι που στην μολυσμένη και εγκατελειμένη απο ανθρώπους γή, μαζεύει τα σκουπίδια τα κάνει κύβους (συμπιεζοντας ) και χτίζει ενα τοίχο (wall ) . Ποιό το νόημα;

Η ζωή αντιγράφει την τέχνη τών κόμιξ. Δείτε τον Wall-e.

Θα δείτε πώς η αγάπη κάνει τους ανθρώπους ενεργούς και υπεύθυνους. «Η ζωή μπορεί να ειναι και κομιξ μωρό μου» οπως ελεγε ενα παλιο ρητό.